MatkapojatMatkapojat

Tarunomainen Wieliczkan suolakaivos yllättää vierailijan

Krakovan matkalla on ehdottomasti tutustuttava syvistä uumenista löytyväänn suolakaivokseen. Wieliczkan suolakaivos on nimittäin yksi maailman vanhimmista!

Suola on yksi niitä asioita, joiden olemassaoloon ei kiinnitä juurikaan huomiota. Tämä tärkeä hivenaine on kuitenki ollut maailman kaupankäynnissä todella tärkeä. Siitä kertoo se, että suolaa on kerätty aina kivikaudelta saakka.

Wieliczkan suolakaivos on toiminut 1300-luvulta saakka ja se tuotti suolaa aina vuoteen 2007. Nykyään suolakaivos toimii todella suosittuna nähtävyytenä. Syvien luolien ja ahtaiden kuilujen värittämä kaivos on todella mielenkiintoinen tuttavuus!

Wieliczkan suolakaivos on helppo kokea Krakovasta

Suolakaivoksen sijainti on todella ideaali, jos olet lomalla Krakovassa. Kaivos sijaitsee vain 15 kilometrin päässä tästä kivasta lomakaupungista.

Voit matkata Wieliczkaan omatoimisesti junalla, sillä niitä kulkee Krakovasta todella tiheään. Junamatka onnistuu Krakovan pääasemalta ja sinun tulee hypätä pois kyydistä Wieliczka Rynek Kopalnia –asemalla. Junamatka kestää hieman alle puoli tuntia.

Toki voit ottaa kaivoksiin myös taksin, mikäli liikut isommalla porukalla. Yksi todella hyvä vaihtoehto on varata Krakovasta lähtevä opastettu kierros suolakaivokseen. Näihin retkiin kuuluvat monesti kuljetukset, pääsymaksut ja opastettu kiertue!

ApolloApollo

Wieliczkan suolakaivos kartalla

Apollo – Krakova

Löydä parhaat lomatarjoukset Krakovaan!

Etsi lomatarjouksia

Wieliczkan suolakaivos on auki monipuolisesti

Suolakaivoksiin voi tutustua ympäri vuoden, joten olitpa kesä- tai talvilomalla Krakovassa, voit lisätä nähtävyyden listaasi. Kaivoksen aukioloajat vaihtelevat kuitenkin hieman eri aikoina.

Wieliczkan suolakaivos on auki:

  • Huhti-lokakuussa klo 7.30-19.30
  • Marras-maaliskuussa klo 8.00-17.00

Kaivos on lisäksi suljettuina jouluaattona ja –päivänä, uudenvuoden päivänä sekä pääsiäissunnuntaina. Lisäksi marraskuun ensimmäinen päivä on pyhäinpäivä, jolloin kaivos on kiinni.

Kotisivut: https://www.wieliczka-saltmine.com/

Matkapojat

Löydä upeita matkatarjouksia 2024/25 lomiin! Rantalomia, kiertomatkoja, risteilyjä ja paljon muuta!

Etsi matkoja

Hankit liput kaivokseen etukäteen netistä

Liput Wieliczkan suolakaivokseen vaihtelevat hinnoiltaan hieman riippuen siitä, milloin olet matkassa. Normaalisti lipun hinta on 89 zlotya, eli reilut 20 euroa. Hinta on kuitenkin kalliimpi heinä-elokuussa, jolloin lippu maksaa 94 zlotya, eli noin 22 euroa.

Lisäksi saatavilla on perhelippuja alkaen 247 zlotya, eli hieman alle 57 euroa, neljältä hengeltä.

Alennettuja lippuja on saatavilla opiskelijoille, joilla on voimassa oleva opiskelija-alennus kortti sekä henkilöille, jotka tarvitsevat liikkumiseen apua. Alennettuja lippuja on myös yli 4-vuotiaille lapsille, nuorempien päästessä suolakaivoksiin ilmaiseksi.


Apollo
Säästä jopa 45 % kesän lomista

Varmista kesäfiilis parhaaseen hintaan suosituimpina lomakuukausina heinä- tai elokuussa.

Tutustu tarjouksiin tästä »

Jos tykkäät ottaa valokuvia, täytyy kuvausluvasta maksaa muutama euro lisää. Liput voi ostaa paikanpäältä, mutta ne kannattaa kyllä hankkia etukäteen, varsinkin jos olet varma, että haluat vierailla kohteessa!

Kuten todettua, pidä mielessä myös opastetut kiertueet suoraan Krakovasta. Niitä voit katsella GetYourGuiden sivuilta. Tutustu täältä myös muihin Krakovan nähtävyyksiin.

Huomioi myös, että ilman opasta kaivoksiin ei voi koskaan tutustua. Kierrät siis aina oppaan mukana ja selostuksista saa nauttia kuulokkeiden kautta englanniksi.

Katso ja osta eri lipputyypit täältä >>

Artikkeli jatkuu alempana
Löydä parhaat aktiviteetit tähän kohteeseen ja osta liput etukäteen!
Artikkeli jatkuu...

Varaudu vierailuun Wieliczkan suolakaivoksessa näin

Suolakaivos on melkoinen elämys. Kohde on Unescon maailmanperintökohde, jossa vierailee yli miljoona vierailijaa vuosittain. Syvyys on parhaimmillaan peräti 300 metriä maan pinnan alle, joskaan vierailijat eivät pääse kuin noin 100 metrin syvyyteen. Ihasteltavaa riittää komeissa saleissa sekä huikeissa suolasta tehdyissä patsaissa.

Wieliczkan suolakaivos on siis todella vakuuttava kokemus. Vierailuun kannattaa kuitenkin varustautua muistamalla seuraavat vinkit:

  • Suolakaivoksessa on aina noin 15 astetta lämpöä, joten varaa riittävästi vaatetta vaikka ulkona olisi helle.
  • Lähde matkaan hyvissä kävelykengissä, sillä joudut kävelemään rappusia ja muutenkin käveltävää riittää.
  • Kierros kestää kaksi tuntia, joten muista hyödyntää WC:tä ennen kiertueen alkua.
  • Joudut välillä olemaan hieman ahtaissa olosuhteissa, esimerkkinä poistumiseen käytettävä vanha kaivoshissi, joten jos ahdistut helposti, voi vierailu tuntua hankalalta

Jos olet matkassa lasten kanssa, voi Wieliczkan suolakaivos olla hyvä elämys. Ihan pienten lasten kanssa matkaan ei ehkä kannata lähteä – huomioi, että opastettu kiertue kestää pari tuntia ja rappuja on lisäksi melko runsaasti.

BOTTOM

Varaa loma edullisemmin - Tutustu äkkilähtöihin!

Avaa äkkilähdöt

Lue lisää aiheeseen liittyvää:

Jätä kommentti