Retket Krakovasta Auschwitziin – Millaisia vaihtoehtoja?

Krakovan lomalla kannattaa varata aikaa vierailuun Auschwitzissa. Tässä vinkit kuinka pääset Krakovasta Auschwitziin helpoiten ja edullisesti.

Matka Krakovasta Auschwitziin onnistuu erilaisten retkien avulla todella kätevästi. Vierailu keskistysleirillä on todella hiljentävä kokemus, mutta matka kannattaa ehdottomasti tehdä vaikeasta aiheesta huolimatta. Kierrokset alueella pysäyttävät ja muistuttavat meitä kaikkia elämän raadollisuudesta, mutta myös kauneudesta ja toivosta. Tässä erilaisia retkivaihtoehtoja sekä vinkkejä miten Krakovasta pääsee vierailemaan Auschwitzin alueelle helpoiten.

Retki Krakovasta Auschwitziin

Auschwitz Krakovasta käsin on suosittu päiväretkikohde, jonne järjestetään siis runsaasti erilaisia retkiä. Vanha keskitysleiri on yksi ainoita jäljelle jääneitä keskitysleirejä, sillä saksalaiset eivät kerinneet tuhota aluetta ja sen rakennuksia juurikaan sodan loppuvaiheissa. Siellä pystyy siis näkemään ajan kauheudet selvästi. Retki Auschwitziin onnistuu joko ohjatun retken avulla tai omatoimisesti – ilmoittautuminen tulee kuitenkin aina tehdä etukäteen!

Tässä parhaimmat retkivaihtoehdot:

Auschwitz-Birkenau opastettu päiväretki

7-tunnin mittainen päiväretki vie sinut Krakovasta Auschwitziin sekä Birkenaun keskitysleirille. Retkeen kuuluu lisäksi englanninkielinen opastus, joka kertoo alueen historiasta runsaasti. Matka Krakovasta leirille kestää 1,5 tuntia ja se tehdään minibussilla. Lähtöpaikka Krakovassa vaihtelee hieman siitä, milloin retken teet, mutta yleensä lähtöpaikat ovat todella keskeisellä paikalla. Retkeen ei sisälly ruoka- tai juomatarjoilua. Hintaa retkellä on tällä hetkellä 31,68 euroa henkilöltä sesonkitarjouksen johdota. Normaalisti retken hinta on alle 40 euroa.

Tutustu retkeen ja varaa täältä >>

ApolloApollo

Auschwitz-Birkenau matkat ja sisäänpääsy

Jos et halua opastettua retkeä, voit valita pelkät matkat Krakovasta Auschwitziin sekä sisäänpääsyn jonojen ohi. Pikkubussilla tehty matka kestää 1,5 tuntia ja kuljettaja hakee sinut valitusta paikasta. Kuljettajat eivät ole varsinaisia oppaita, mutta heillä on silti paljon tietoa ja kerrottavaa keskistysleireistä, joten voit tehdä kysymyksiä, jos niin haluat. Tämänkaltainen retki maksaa hieman yli 20 euroa henkilöltä.

Tutustu retkeen ja varaa täältä >>

Auschwitz-Birkenau ohjattu kiertue ilman matkoja

Jos haluat itse päättää miten mennä Krakovasta Auschwitziin, voit valita pelkän ohjatun kiertueen itse kohteessa. Tähän retkeen kuuluu pääsy lippujonojen ohi sekä 3,5 tunnin ohjattu kiertue alueella. Matkat saat tehdä itse haluamallasi tavalla. Kiertue on englanniksi ja se on erinomainen tietopaketti historiasta. Ohjatun kiertueen hinta on reilut 30 euroa.

Tutustu kierrokseen ja varaa täältä >>

Katso kaikki retket/kierrokset/liput Auschwitziin täältä >>

Matkapojat

Löydä upeita matkatarjouksia 2024/25 lomiin! Rantalomia, kiertomatkoja, risteilyjä ja paljon muuta!

Etsi matkoja

Matkat Krakovasta Auschwitziin

Miten pääsee Krakovasta Auschwitziin sitten helpoiten? Kuten todettua, voit valita joko retken johon sisältyvät matkat tai tehdä matkan Krakovasta omin neuvoin alueelle. Retki kyyteineen on tietenkin todella kätevä ja mukava tapa matkan tekoon. Mutta jos haluat järjestää oman kyydin, tässä muutamia vaihtoehtoja:

Bussilla

Bussimatka Krakovasta kestää noin kaksi tuntia ja busseja lähtee melko tiheään tahtiin. Bussi kuljettaa aivan keskitysleirin lähellä ja kyydit lähtevät MDA –asemalta.

Apollo – Krakova

Löydä parhaat lomatarjoukset Krakovaan!

Etsi lomatarjouksia

Junalla

Junalla pääset Auschwitzin lähellä olevaan Oswiecimin kylään suoraan Krakovasta. Juna lähtee päärautatieasemalta ja junamatka kestää tunnin ja 40 minuuttia. Oswiecimin asemalta voit kävellä Auschwitziin noin 20 minuutissa tai ottaa paikallisen bussin aseman ulkopuolelta.

Taksilla

Yllä mainitut kiertueet ovat hyvä valinta, kun haluat ottaa taksin Krakovasta Auschwitziin. Taksille tulee hintaa ilman kiertuettakin noin 30-50 euroa. Jos olet liikkeellä isommalla porukalla on taksin ja kiertueen valitseminen hyvä vaihtoehto.

Artikkeli jatkuu alempana
Löydä parhaat aktiviteetit tähän kohteeseen ja osta liput etukäteen!
Artikkeli jatkuu...

Huomioi Auschwitzin aukioloajat

Kannattaa muistaa, että vaikka vierailu alueelle onkin ilmainen, tulee siitä ilmoittaa nykyään etukäteen. Juuri siksi retken varaaminen on hyvä valinta, sillä silloin kaikki hoituu hyvissä ajoin ja pääset vierailemaan Auschwitzissa silloin kun haluat. Muutenkin on hyvä muistaa, että alueen aukioloajat vaihtelevat eri vuodenaikoina, eikä alue ole talvisin auki kovinkaan myöhään!

Toinen loistava retkikohde Krakovasta on Wieliczkan suolakaivos.

BOTTOM

Varaa loma edullisemmin - Tutustu äkkilähtöihin!

Avaa äkkilähdöt

Lue lisää aiheeseen liittyvää:

Jätä kommentti