MatkapojatMatkapojat

Tutustumisenarvoiset Krakovan nähtävyydet

Krakovan nähtävyydet ovat kiehtova sekoitus kulttuuria, historiaa ja kauneutta. Niitä kannattaa ehdottomasti siis suunnata ihastelemaan tähän Puolan kauniiseen kaupunkiin.

Puola on nousemassa matkailijoiden suosikiksi, sillä maalla on tarjota huikeasti kiehtovia matkakohteita ja nähtävyyksiä. Varsinkin Krakovan kaupunki on hyvä ja edullinen kohde kaupunkiloman viettoon, sillä siellä on loistavia ravintoloita, mukavasti yöelämää sekä roppakaupalla kivoja nähtävyyksiä. Varsinkin nämä Krakovan nähtävyydet tulee katsastaa lomalla!

Rynek Glowny –aukio

1. Rynek Glowny –aukio

Krakovan parhaat nähtävyydet sijoittuvat monen eurooppalaisen kaupungin tapaan kaupungin vanhaan kaupunkiin. Krakovakin on tunnettu kauniista vanhasta kaupungista ja sen keskiössä on Rynek Glowny –aukio. Aukio on vilkas ja sitä ympäröivät ihastuttavat rakennukset. Myös Pyhän Marian kirkko on aivan aukion vieressä ja siellä kannattaa ehdottomasti käydä hiljentymässä. Vanhasta kaupungista löytyy lisäksi:

  • Tunnelmallisia kahviloita ja ravintoloita
  • Kiehtovia taidegallerioita
  • Kiinnostavia pikku putiikkeja

Vanhan kaupungin lisäksi yksi kiehtovimmista alueista Krakovassa on Kazimierzin juutalaiskaupunginosa. Sillä on synkkä historia, mutta nykyään alueella on todella kiinnostavia ja moderneja ravintoloita ja yökerhoja.

Wawelin linna Krakovassa

2. Wawelin linna

Wawelin kukkulalta löytyy ihania nähtävyyksiä Krakovassa. Sen goottilainen linnoitus on jakautunut erilaisiin osiin, joissa voi tutustua kruununjalokiviin, maalauksiin tai kuninkaallisten hautoihin. Eri osiin on pienet sisäänpääsymaksut, joten valitse sinua kiehtovimmat kohteet ja vieraile juuri niissä.

Kotisivut: https://wawel.krakow.pl/en

ApolloApollo

Krakovan Wieliczkan suolakaivokset

3. Wieliczkan suolakaivos

Wieliczkan suolakaivos on parhaimpia Krakovan nähtävyyksiä, sen sijaitessa noin 15 kilometrin päässä keskustasta. Kaivoksessa voi laskeutua peräti 64 metrin syvyyteen, missä luolan koko ja kauneus viehättävät ketä tahansa. Kaivokseen tutustutaan oppaan johdolla, eikä ihan kaikkiin syövereihin pääse tutkailemaan. Kiehtovinta suolakaivoksessa on sinne tehdyt suolapatsaat.

Kotisivut: https://www.wieliczka-saltmine.com/

Sukiennice kauppahalli

4. Sukiennice

Krakovan nähtävyydet vievät sinut myös ostoksille. Tämä entinen kauppahalli on nykyään suosittu kauppakeskus, jossa myydään erilaisia matkamuistoja. Vaikka et olisikaan liikkeellä ostosmielessä, ovat hallin korkeat käytävät ja holvit todella kaunista katseltavaa. Yläkerran galleria esittelee lisäksi puolalaista taidetta, missä kannattaa ehdottomasti piipahtaa kiertelyn lomassa.


Apollo
Säästä jopa 45 % kesän lomista

Varmista kesäfiilis parhaaseen hintaan suosituimpina lomakuukausina heinä- tai elokuussa.

Tutustu tarjouksiin tästä »

Auschwitzin keskitysleirin portti

5. Auschwitz

Puolan historiassa on ollut runsaasti synkkiä jaksoja ja niistä synkimpään voi tutustua Auschwitzin keskitysleirillä. Keskitysleiri sijaitsee noin 50 kilometrin päässä Krakovasta, mutta sen on silti niitä tärkeimpiä vierailukohteita. Krakovasta menee bussireittejä suoraan alueelle, eikä alueelle ole pääsymaksua. Kannattaa kuitenkin ehdottomasti harkita opastettua kierrosta ja varata retki Krakovasta Auschwitziin.

Kotisivut: http://auschwitz.org/en/

Matkapojat

Löydä upeita matkatarjouksia 2024/25 lomiin! Rantalomia, kiertomatkoja, risteilyjä ja paljon muuta!

Etsi matkoja

Oskar Schindlerin tehdas Krakovassa

6. Oskar Schindlerin tehdas

Samaiseen ajanjaksoon voi tutustua Krakovassa sijaitsevassa Oskar Schindlerin tehtaassa. Schindler pelasti emalitehtaansa avulla tuhatkunta juutalaista natsien vainoilta ja nykyisin tehtaan yhteydessä on kiehtova museo. Liput on ehdottoman tärkeä varata etukäteen, sillä tehtaaseen lasketaan vain tietty määrä henkilöitä kerralla. Moni on varmasti myös nähnyt Schindlerin tarinaan pohjautuvan elokuvan Schindlerin lista.

Kotisivut: https://oskarschindlerfactory.com/

Apollo – Krakova

Löydä parhaat lomatarjoukset Krakovaan!

Etsi lomatarjouksia

Muista myös nämä Krakovan nähtävyydet

Kravokan nähtävyyksiä ovat yllä mainittujen lisäksi kaupungin lukuisat puistot. Puistoja on jopa 40 kappaletta, monen sijaitessa hieman kaupungin ulkopuolella. Niissä kannattaa ehdottomasti vierailla, varsinkin jos olet lomalla kesäkuukausina.

Ihan kaikkia 40 puistoa et ehkä ehdi näkemään, mutta vieraile ainakin näissä puistoissa:

  • Krakovan yliopiston kasvitieteellinen puutarha
  • Planty Krakowskien puisto vanhankaupungin ympärillä
  • Wodnyn puisto vesistöineen
Artikkeli jatkuu alempana
Löydä parhaat aktiviteetit tähän kohteeseen ja osta liput etukäteen!
Artikkeli jatkuu...

Ota suunnaksi Krakovan kadut

Krakovan nähtävyydet tekevät lomastasi taatusti mielenkiintoisen ja tekemisentäyteisen loman. Kaupunki on muutenkin loistava matkakohde – sinne on helppo lentää, siellä riittää laadukkaita ja edullisia majoitusvaihtoehtoja, ja kaupunki soveltuu lomakohteeksi läpi vuoden.

Siispä Krakovan matkaa varamaan ja kiinnostavan loman suunnitteluun!

Krakovan nähtävyydet kartalla

BOTTOM

Varaa loma edullisemmin - Tutustu äkkilähtöihin!

Avaa äkkilähdöt

Lue lisää aiheeseen liittyvää:

Jätä kommentti