MatkapojatMatkapojat

Krakovan lentokenttä (KRK) – mukava ja käytännöllinen

Krakovan lentokenttä on pieni, mutta käytännöllinen. Palvelut tarjoavat juuri sopivasti viihdykettä ja toimivuutta loman aloitukseen ja lopetukseen.

Puolan lentokentät ovat kauttaaltaan varsin toimivia, joista Krakovan lentokenttä on hyvä esimerkki pienestä ja tehokkaasta kentästä. Lentokentän virallinen nimi on Kraków Airport im. Jana Pawla II (suomeksi Johannes Paavali II:n kansainvälinen lentoasema Krakova-Balice), mutta sitä kutsutaan usein myös Balice-lentoasemaksi sijaintinsa puolesta. Kenttä on toiminut siviilikäytössä vuodesta 1964.

Krakovan lentokenttä avasi uuden terminaalin 2000-luvun alussa

Lentokenttä on jakautunut vanhaan ja uuteen terminaalirakennukseen. Uusi puoli avautui 2000-luvun alussa ja sieltä lähtee nykyään niin ulkomaan- että kotimaanlentoja. Kävijämäärät Krakovan lentokentällä ovat kasvaneet selvästi uuden terminaalin johdosta.

Suomesta Krakovaan on mahdollista lentää suorilla lennoilla. Kentälle lentävät niin Finnair että Norwegian. Lisäksi on mahdollista löytyy muitakin lentoja sekä jatkoyhteyksiä – muun muassa Wizzair kiidättää suoraan Krakovaan Turusta. Krakovan kentällä voi siis lentää todella halvalla ja Puolan loma onkin edullinen vaihtoehto pieneen irtiottoon arjessa nähtävyyksiä ihastellen.

ApolloApollo

Balicen lentokentän palvelut

Krakovan lentokenttä tarjoaa matkustajille oikein mukavan matkakokemuksen. Lentokentän palvelut ovat kattavat ja monipuoliset, taaten viihtyisän vierailun lentokentällä. Kentällä onnistuu muun muassa valuutanvaihto, tupakointi sille varatuissa tiloissa sekä kentän ulkopuolella, autonvuokraaminen ja erilaisista business- ja lounge –palveluista nauttiminen.

Ostokset

Lentokentän kaupat palvelevat lisäksi matkustajia, valikoiman ollessa riittävä. Mikään suuri Krakovan lentokenttä ei ole, mutta myymälät takaavat kyllä sen, ettet lähde kentältä tyhjin käsin. Ostokset onnistuvat muun muassa näissä liikkeissä:

  • Aella Duty Free – tax free –myymälässä
  • Discover Kraków lahjatavara- ja tuliaisliikkeessä
  • Keraniss kirjakaupassa
  • Toys Story lelukaupassa

Apollo
Säästä jopa 45 % kesän lomista

Varmista kesäfiilis parhaaseen hintaan suosituimpina lomakuukausina heinä- tai elokuussa.

Tutustu tarjouksiin tästä »

Ravintolat ja kahvilat

Mikäli nälkä yllättää, voit nauttia lentokentällä niin pientä purtavaa, että tuhdimmankin aterian. Muun muassa nämä ravintolat ja kahvilat palvelevat Krakovan lentokentällä:

  • Costa Coffee
  • Eat & Fly
  • Jet Bistro
  • So!Coffee

Vuokraa auto Krakovan lentokentältä

Matkapojat

Löydä upeita matkatarjouksia 2024/25 lomiin! Rantalomia, kiertomatkoja, risteilyjä ja paljon muuta!

Etsi matkoja

Krakovan lentokenttähotelli

Lentokenttähotelli

Itse Krakovan lentokentältä ei löydy hotellia, mutta hyvä hotelli Krakovan lentokentän lähellä on n. 1,2km päässä sijaitseva Hilton Garden Inn Krakow Airport.

Apollo – Krakova

Löydä parhaat lomatarjoukset Krakovaan!

Etsi lomatarjouksia

Krakovan lentokenttä ja yhteydet keskustaan

Krakovan lentokentältä on helppo jatkaa matkaa niin Krakovan keskustaan, että muuallekin lähiympäristöön. Kenttä sijaitsee vain 10 kilometrin päässä Krakovan keskustasta, joten pitkään ei tarvitse kentältä keskustaan matkata. Tässä eri vaihtoehtoja joiden avulla pääset Krakovan lentokentältä keskustaan.

Bussit ja junat

Julkiset liikennevälineet kuljettavat Krakovan lentokentältä kaupungin keskustaan varsin näppärästi. Näitä busseja lentokentältä keskustaan kulkee useampikin kappale. Linjat 208 ja 252 vievät keskustaan ja niistä 208 suoraan rautatieasemalle. Lisäksi kentältä kulkee yölinja keskustaan. Liput ovat vain noin euron luokkaa ja niitä voi ostaa terminaalista sekä käteisellä bussien automaateista.

Vielä nopeampi ja vaivattomampi keino on matkata Krakovan lentokentältä junalla keskustaan. Lentoasemalta lähtevä juna kuljettaa suoraan Krakovan päärautatieasemalle noin 20 minuutissa. Osa vuoroista kestää pidempään, joten varmista aikataulu, mikäli sinulla on kiire. Lippu maksaa vain pari euroa ja niitä voi ostaa lentokentältä ja junassa olevasta automaatista. Juna lentokentällä vie muuten myös paikallisiin kuuluisiin Wieliczkan suolakaivoksiin, joita kannattaa käydä ihastelemassa Krakovan lomalla.

Taksi

Taksi lentokentältä on tietenkin helpoin ja usein nopein tapa matkustaa Krakovaan. Taksien hinnat ovat usein kiinteät ja matka keskustan päärautatieasemalle maksaa parikymmentä euroa. Kyydit voi tilata myös erikseen ja vaihtoehdoista voi lukea lisää lentokentän nettisivuilta.

Artikkeli jatkuu alempana
Löydä parhaat aktiviteetit tähän kohteeseen ja osta liput etukäteen!
Artikkeli jatkuu...

Krakovan lentokentän yhteystiedot

Tässä vielä lentokentän yhteystiedot:

John Paul II International Airport Krakow-Balice
Ul. Kpt. M. Medweckiego 1
32-083 Balice
Puola
Puh. +48 12 295 58 00

Kotisivut: https://www.krakowairport.pl/en/

Krakovan lentokenttä kartalla

BOTTOM

Varaa loma edullisemmin - Tutustu äkkilähtöihin!

Avaa äkkilähdöt

Lue lisää aiheeseen liittyvää:

Jätä kommentti