Kööpenhaminan nähtävyydet viettelevät kuninkaallisilla ja designilla

Kööpenhaminan nähtävyydet vievät sinut kauniin designin ja kiehtovien kuninkaallisten palatsien keskelle. Nouki tästä ideoita ihanaan lomaan Tanskan pääkaupungissa!

Pohjoismaissa matkailu on sopivan tuttua ja kuitenkin kivan jännittävää, varsinkin kun naapuriemme kulttuuriin kuuluvat kuninkaalliset. Kööpenhamina onkin täydellinen lomakohde, joka sopii niin perheille, että aikuisillekin matkaajille. Kaupungissa riittää runsaasti tekemistä ja Kööpenhaminan nähtävyydet ovat hauskaa ajanvietettä lomapäiviin.

Kiinnostavat Kööpenhaminan nähtävyydet

Mitkä ovat ne parhaimmat Kööpenhaminan nähtävyydet, jotka lomamatkalla sitten kannattaa nähdä? Tässä viisi ihaninta nähtävyyttä Kööpenhaminassa:

Kööpenhaminan Tivoli

1. Kööpenhaminan Tivoli

Tivoli on tunnetuimpia Kööpenhaminan nähtävyyksiä ja paikka löytyy loistavasti aivan kaupungin keskustasta. Tivoli on huvipuisto, mutta alueella järjestetään nykyään myös konsertteja ja erilaisia tapahtumia. Puistoalueelta löytyy myös runsaasti ravintoloista ja illanviettopaikkoja.

Tivoli ei todellakaan ole vain lapsille, vaikka siellä kyllä viihtyy myös perheen pienimmät. Tivolin alueelle on ostettava pääsyliput ja puisto on avoinna noin kahdeksan kuukautta vuodesta, huvipuiston ollessa suljettuna talvella.

Katso mitä tehdä muuta tehdä Kööpenhaminassa lasten kanssa.

Kotisivut: https://www.tivoli.dk/en/

Apollo – Kööpenhamina

Löydä parhaat lomatarjoukset Kööpenhaminaan!

Etsi lomatarjouksia

Christiansborgin palatsi Kööpenhaminassa

2. Christiansborgin palatsi

Christiansborgin palatsi löytyy ydinkeskustan lähellä olevasta Slotsholmenin saarelta. Palatsista löytyvät kuninkaalliset huoneistot sekä Tanskan eduskuntatalo. Rakennus on todella kaunis ja pääsylippujen avulla voit nauttia sisätilan taiteesta ja arkkitehtuurista. Palatsiin on helpointa tutustua varsinkin kesäkuukausina.

Alueelta löytyy muuten lisäksi tunnetut Absalonin rauniot, jotka ovat myös kiehtovaa nähtävää kaupungissa. Palatsialueelle ja raunioille kannattaa harkita yhteislipun ostamista. Eduskunnan kokoontuessa eduskuntatalon puolelle pääsee kuitenkin ilmaiseksi!

Kotisivut: https://kongeligeslotte.dk/en/palaces-and-gardens/christiansborg-palace.html

Kööpenhaminan Amalienborgin linna

3. Amalienborgin linna

Toinen kaunis kuninkaallinen linna, johon tutustua Kööpenhaminassa on Amalienborgin linna. Linna on myöskin toiminut Tanskan kuninkaallisten virallisena kotipaikkana ja alue on kaunis niin sisältä, että ulkoa. Linnan ulkona tapahtuva vahdinvaihto on hauska ilmainen elämys, jota käydä katsomassa.

Kotisivut: http://www.kongernessamling.dk/en/amalienborg/

Kööpenhaminan Pyöreä torni

4. Rundetaarnin Pyöreä torni

Rundetaarn, eli Pyöreä torni, on todella kiva nähtävyys Kööpenhaminassa aivan latinalaiskorttelin lähellä. Torniin on pieni pääsymaksu ja se on avoinna melko hyvin läpi vuoden. Rundetaarnista löytyy edelleen toiminnassa oleva observaatio sekä tapahtumia ja näyttelyitä läpi vuoden. Ylhäältä tornista avautuvat myös huikeat näkymät ympäri kaupungin.

Kotisivut: https://www.rundetaarn.dk/en/front-page/


Apollo
Säästä jopa 45 % kesän lomista

Varmista kesäfiilis parhaaseen hintaan suosituimpina lomakuukausina heinä- tai elokuussa.

Tutustu tarjouksiin tästä »

Louisianan modernin taiteen museo

5. Louisianan modernin taiteen museo

Louisianan modernin taiteen museo on yksi tärkeimpiä Kööpenhaminan nähtävyyksiä. Museoalue on kaunista puistoaluetta ja sisältä museosta löytyy todella merkittäviä teoksia muun muassa sellaisilta suuruuksilta kuin Pablo Picasso ja Andy Warhol.

Museonystävien kannattaa pitää mielessä myös nämä Kööpenhaminan museot:

  • Tanskan designmuseo
  • Kunsthal Charlottenburg –taidemuseo
  • Tuomiokirkkomuseo
  • Tanskan valokuvamuseo

Kotisivut: https://www.louisiana.dk/en

Matkapojat

Löydä upeita matkatarjouksia 2024/25 lomiin! Rantalomia, kiertomatkoja, risteilyjä ja paljon muuta!

Etsi matkoja

Ilmaiset Kööpenhaminan nähtävyydet

Tanskan hintataso ei ole niitä halvimpia, mutta ihan kaikkiin nähtävyyksiin ei kuitenkaan tarvitse maksaa pääsymaksuja. Ilmaiset Kööpenhaminan nähtävyydet ovat mielenkiintoisia ja viihdyttäviä.

Kun siis suuntaat Kööpenhaminaan ja haluat nauttia nähtävyyksistä edullisesti, suuntaa näihin ilmaisiin nähtävyyksiin:

  • Tårnet, eli eduskuntatalon torni
  • Den Sorte Diamant –kuninkaallinen kirjasto
  • Von Frelsers Kirke –kirkko
  • Nyhavnin vanha satama
  • Frederiksbergin puisto

Tunnetuin ja suosituin ilmainen nähtävyys Kööpenhaminassa on tietenkin Pieni merenneito –patsas. Langelinjen satamasta löytyvä patsas on yli satavuotias, sen ollessa yhä yksi kaupungin tärkeimmistä vetonauloista. Pientä merenneitoa kannattaa siis käydä ihastelemassa.

Hanki liput Kööpenhaminan nähtävyyksiin netistä

Nähtävyydet Kööpenhaminassa voivat siis kuljettaa sinut palatseihin ja hauskanpitoon tivolin pyörteisiin. Jotta nähtävyyksissä kiertely olisi mahdollisimman kivaa, kannatta nähtävyyksiin hankkia liput etukäteen netistä. Näin säästät rahaa sekä vältyt jonottamiselta.

Antaudu siis Kööpenhaminan nähtävyyksien vietäväksi ja suuntaa lomalle Tanskaan!

Artikkeli jatkuu alempana
Löydä parhaat aktiviteetit tähän kohteeseen ja osta liput etukäteen!
Artikkeli jatkuu...

Kööpenhaminan nähtävyydet kartalla

BOTTOM

Varaa loma edullisemmin - Tutustu äkkilähtöihin!

Avaa äkkilähdöt

Lue lisää aiheeseen liittyvää:

Jätä kommentti