MatkapojatMatkapojat

Mitä tehdä Kööpenhaminassa? – Koe nämä asiat

Kööpenhamina on romanttinen ja trendikäs kaupunki. Tässä vinkit siihen, mitä tehdä Kööpenhaminassa seuraavalla lomalla!

Tanskan pääkaupunki on pohjoismaista ystävällisyyttä ja muotoilua parhaimmillaan. Kaupungin kadut ovat täynnä kauniita rakennuksia ja nähtävyyksiä riittää jokaiseen makuun. Nähtävyyksien lisäksi paikalliseen ruokakulttuuriin tutustuminen on parasta mitä tehdä Kööpenhaminassa. Ota siis tästä parhaat tärpit talteen!

Kuusi asiaa, jotka jokaisen tulee tehdä Kööpenhaminassa

Mitä tekemistä Kööpenhaminassa kannattaa siis kokeilla? Tässä kuusi parasta juttua ja nähtävyyttä, joita sinun tulee ehdottomasti kokeilla, kun löydät itsesi Kööpenhaminasta.

Kööpenhaminan Tivoli

1. Hauskuttele Tivolissa

Tivoli -huvipuisto on lasten ja aikuisten suosikki. Alue ei ole vain huvipuisto, vaan konsertti- ja tapahtumapaikka loistavine ruokapaikkoineen. Tänne voi tulla viihtymään useiksi tunneiksi – alueella on pääsymaksu, joten sinne kannattaa varata pidempi aika, jotta ei tarvitse maksaa pääsymaksua useaan kertaan.

Kotisivut: https://www.tivoli.dk/en/

Strøget katu

2. Shoppaile Strøgetin kävelykadulla

Strøgetin ostoskatu on ehdottomasti ihaninta mitä tehdä Kööpenhaminassa kun haluat ostoksille. Kadun varrella on Magasin du Nord -tavaratalo sekä lukuisia erilaisia liikkeitä. Kannattaa piipahtaa sivukaduillekin, sillä niiden putiikit ovat ihania!

ApolloApollo

3. Tutustu Kööpenhaminan museoihin

Kööpenhamina on koti lukuisille taide- sekä historiallisille museoille. Niihin kannattaa ehdottomasti tutustua, varsinkin kun monet niistä ovat ilmaisia.

Vierailuun kannattaa ottaa ainakin:

  • Statens Museum
  • Nationalmuseet kansallismuseo
  • Ny Carlsberg Glyptotek taidemuseo
  • Thorvaldsens Museum galleria

4. Herkuttele erilaisilla ruokavaihtoehdoilla

Maukkaimpia juttuja mitä tehdä Kööpenhaminassa, on antautua kaupungin herkuille. Tässä kaupungissa on nimittäin runsaasti ruokapaikkoja, niin edullisiin kuin kalliimpiinkin aterioihin. Älä ohita paikallisia nakkikioskeja eli pølsevogneja ja muista nauttia lisäksi smørrebrød –voileipiä. Hienoimpiin fine dining ruokapaikkoihin voi myös tutustua, sillä niitä on kymmeniä Kööpenhaminassa!


Apollo
Säästä jopa 45 % kesän lomista

Varmista kesäfiilis parhaaseen hintaan suosituimpina lomakuukausina heinä- tai elokuussa.

Tutustu tarjouksiin tästä »

Nyhavn satama

5. Lumoudu Nyhavnin kaupunginosasta

Nyhavn on Kööpenhaminan tunnetuimpia alueita ja siellä kävely on parasta mitä kannattaa tehdä Kööpenhaminassa. Alueen talot ovat söpöjä ja värikkäitä, paikallisten ravintoloiden tarjotessa uskomattomia kalaherkkuja. Vieraile lisäksi alueen Gedser Rev -laivassa, jossa Hans Christian Andersen asusteli aikoinaan.

Matkapojat

Löydä upeita matkatarjouksia 2024/25 lomiin! Rantalomia, kiertomatkoja, risteilyjä ja paljon muuta!

Etsi matkoja

Amalienborg palatsi

6. Piipahda Amalienborgin linnassa

Amalienborgin linna on kuningatar Margareeta II:n koti ja Tanskan kuningasperhe asustelee siellä. Kaunis linna on avoin vierailijoille ja siellä voi päivittäin seurata esimerkiksi vahdinvaihtoa. Lisäksi alueella sijaitseva Frederikin kirkko on vierailun arvoinen. Sen koristeltu kupoli on Pohjoismaiden suurin.

Apollo – Kööpenhamina

Löydä parhaat lomatarjoukset Kööpenhaminaan!

Etsi lomatarjouksia

Mitä tehdä Kööpenhaminassa lasten kanssa?

Entäpä sitten, jos olet liikkeessä lasten kanssa? Kööpenhaminassa riittää runsaasti hauskaa tekemistä lapsiperheille. Kaupunki on kiva kohde varsinkin lyhyelle piipahdukselle, jos teet esimerkiksi matkan omalla autolla Legolandiaan.

Yllä olevista kohteista monet sopivat lapsillekin, kuten vaikkapa Tivolissa vierailu, mutta Kööpenhaminalla on paljon muutakin tarjottavaa lapsiperheille.

Tässäpä siis viisi parasta kokemusta mitä tehdä Kööpenhaminassa lasten kanssa:

  • Käy tutustumassa mereneläviin Den Blaa Planet akvaariossa.
  • Leiki KU.BE kulttuurikeskuksessa.
  • Tutustu tieteen ihmeelliseen maailmaan Experimentarium museossa.
  • Koe pohjoismaista romantiikkaa Frilandsmuseet -ulkoilmamuseossa.
  • Ui DGI-Byen uima-altaissa.
Artikkeli jatkuu alempana
Löydä parhaat aktiviteetit tähän kohteeseen ja osta liput etukäteen!
Artikkeli jatkuu...

Sopiiko Kööpenhamina talvimatkailuun?

Monet yllä mainitut asiat, mitä tehdä Kööpenhaminassa. soveltuvat kesään tai talveen. Kööpenhamina on viehättävä kesäkaupunki, sillä sen katuja on ihastuttava kävellä ja esimerkiksi Tivoli ei ole auki ympäri vuoden. Museot ja ravintolat taas tarjoavat tekemistä Kööpenhaminassa talvella, joten kaupunkiin voi matkata huoletta läpi vuoden.

Antaudu siis Kööpenhaminan vieteltäväksi ja tutustu tähän trendikkääseen kaupunkiin!

Tekemistä Kööpenhaminassa kartalla

BOTTOM

Varaa loma edullisemmin - Tutustu äkkilähtöihin!

Avaa äkkilähdöt

Lue lisää aiheeseen liittyvää:

Jätä kommentti