Kauniin Visbyn nähtävyydet – koe nämä 6

Visbyn nähtävyydet ovat täynnä kukkaloistoa ja historiaa! Kauniissa kohteessa viihtyvätkin niin vauvat ja vaarit sekä kaikki siltä väliltä.

Ruotsin suurimman saaren, eli Gotlannin, keskeisin kaupunki on Visby. Idyllinen kaupunki on mainio lomakohde silloin, kun kaipaat Ruotsin lomaltasi vaihtelua, kauniita maisemia ja rentoa menoa. Visbyn nähtävyydet vievät nimittäin keskelle kauniita ruusumaisemia, historiallisia kohteita ja elämyksellisiä seikkailuja. Tässä kaupungin ehdottomasti suosituimpia nähtävyyksiä lomaohjelmaan.

Artikkeli jatkuu alla
Artikkeli jatkuu...

Visbyn nähtävyydet – Top 6

Visbyn kaupunki tarjoaa kiehtovia nähtävyyksiä, jotka vievät matkailijan luontoon ja kulttuurillisiin kohteisiin.

Pyhän Marian kirkko, Visby

1. Visbyn tuomiokirkko – Pyhän Marian kirkko

Yksi arkkitehtuurillisesti kauneimpa nähtävyyksiä Visbyssä on Pyhän Marian kirkko, eli Visbyn tuomiokirkko. 1200-luvulla avattu kirkko on hieman arkkitehtuurillisesti erilainen ja ehkäpä juuri siksi niin viehättävä. Kauniit lasi-ikkunat ja barokkitornit ihastuttavat ulkoa ja sisältä. Kesäisin kirkossa järjestetään usein ihania konsertteja, joita kannattaa ehdottomasti mennä kuuntelemaan.

Gotlannin museo

2. Gotlannin museo

Alueen historiaa esittelevä Gotlannin museo on mielenkiintoisimpia Visbyn nähtävyyksiä. Museossa on esillä runsaasti esineitä aina ajalta ennen viikinkejä sekä tietysti paljon mielenkiintoista viikinkihistoriaa. Museo viihdyttää niin lapsia että aikuisia ja sen kiertelyyn kannattaa varata runsaasti aikaa.

Kotisivut: https://www.gotlandsmuseum.se/en/

ApolloApollo

Pyhän Katariinan kirkon rauniot, Visby

3. Pyhän Katariinan kirkon rauniot

Visbyn nähtävyydet sisältävät keskiaikaista historiaa ja näistä Pyhän Katariinan kirkon rauniot ovat upeimpia. Raunioilla voi vierailla milloin tahansa, mutta varsinkin erilaisia esityksiä konserteista näytelmiin kannattaa tulla seuraamaan. Jos olet Visbyssä talvella, on kiviseinien sisään jäädytetty yleensä viehättävä luistinrata.

Visbyn kasvitieteellinen puutarha

4. Visbyn kasvitieteellinen puutarha

Visby on tunnettu upeasta luonnostaan ja siksi parhaimmat nähtävyydet Visbyssä vievät myös luontoon. Kaupungin kasvitieteellinen puutarha on huikea nähtävyys, sillä alueen puistot ovat ihanan rauhoittavia ja rentouttavia. Puutarhasta löytyy myös kasveja ja puita, jotka eivät normaalisti näillä leveyspiireillä viihdy ja kuki.

Kotisivut: https://visbybotan.se/en/

Visbyn kehämuuri

5. Visbyn kehämuuri

Visbyn kaunista luontoa ja merimaisemaa pääsee ihastelemaan Visbyn kehämuurilla. Kaupunkia kiertävä muuri on yksi Euroopan parhaiten säilyneitä puolustusmuureja. Muuriin kuului alun perin 29 muhkeaa tornia, joista 27 on vielä hyvin säilyneenä. Muurin voi kiertää kävellen tai polkupyörällä sekä harkita hyppäämistä Visbyn tunnettuun kaupunkijunaan. Kaupunkijuna kuljettaa kätevästi myös muihin tunnetuimpiin nähtävyyksiin!

Matkapojat

Löydä upeita matkatarjouksia 2024/25 lomiin! Rantalomia, kiertomatkoja, risteilyjä ja paljon muuta!

Etsi matkoja

Visbyn vanhakaupunki

6. Visbyn vanhakaupunki

Matkailijan tulee lisäksi tutustua Visbyn keskiaikaiseen keskustaan, joka on itsessään yksi kaupungin parhaimpia nähtävyyksiä. Vanhakaupunki on täynnä keskiaikaisia rakennuksia ja tunnelmallisia ruusupensaita. Alueelta löytyy lisäksi runsaasti kahviloita ja putiikkeja viihdyttämään vierailijoita.

Pidä mielessä myös nämä Visbyn nähtävyydet

Visbyn nähtävyydet tarjoavat siis runsaasti mahdollisuuksia tutustua alueen historiaan ja kauniiseen luontoon. Lisäksi lähistöltä löytyy runsaasti muita upeita nähtävyyksiä, joihin tutustua. Pidä siis mielessä ainakin nämä lähistön upeat nähtävyydet:

  • Keippbyn huvipuisto, josta löytyy upea Peppi Pitkätossun mielikuvitusmaailma ja huvipuisto soveltuu erinomaisesti lapsiperheille.
  • Lummelundan tippukiviluola, joka on saaren suosituimpia nähtävyyksiä.
  • Viikinkiaikainen kylä Tofta, joka on noin 15 kilometrin päässä Visbystä.
  • Lähistön pienemmät saaret, jotka viihdyttävät varsinkin lintubongareita.
Artikkeli jatkuu alempana
Löydä parhaat aktiviteetit tähän kohteeseen ja osta liput etukäteen!
Artikkeli jatkuu...

Näin onnistuvat Visbyn matkat

Milloin nähtävyydet Visbyssä sitten kannattaa mennä katsomaan? Visby soveltuu erinomaisesti lomakohteeksi läpi vuoden, mutta saari on kauneimmillaan keväästä loppusyksyyn, jolloin Suomesta tehdään matkoja Visbyyn. Vehreä saari puhkeaa silloin upeasti kukkaan.

Jos mielit lomaasi vielä jotakin erityistä, kannattaa harkita Visbyn kuuluisaa keskiaikaviikkoa. Viikkoa vietetään aina viikolla 32, jolloin kaupunki täyttyy keskiaikaisesta ohjelmasta – luvassa on upeita teemaesityksiä ja keskiajan taikaa!

Kun haluat nähdä naapurimaamme uudessa valossa, ovat Visbyn nähtävyydet siis hyvä valinta. Kaunis kaupunki nähtävyyksineen ilahduttaa koko perhettä!

Visbyn nähtävyydet kartalla

BOTTOM

Varaa loma edullisemmin - Tutustu äkkilähtöihin!

Avaa äkkilähdöt

Lue lisää aiheeseen liittyvää:

Jätä kommentti