Frankfurtin nähtävyydet TOP-7

Tiesitkö, että Frankfurtia kutsutaan usein Euroopan Manhattaniksi? Frankfurtin nähtävyydet ovatkin sekoitus kulttuuria, moderniutta ja loistoa!

Länsi-Saksassa sijaitseva Frankfurt am Main tunnetaan tuttavallisemmin Frankfurtina. Kaupunki on Euroopan talouden keskus, joten viittaukset Manhattaniin eivät tule yllätyksenä. Frankfurtin nähtävyydet ovat lisäksi täynnä pilvenpiirtäjiä ja suurkaupungin loistoa, joten vertailu New Yorkiin on osuvaa. Vierailu tähän moderniin kaupunkiin kannattaa ja matkalla on ehdottomasti nähtävä nämä seitsemän parasta nähtävyyttä.

Artikkeli jatkuu alla
Artikkeli jatkuu...

7 suosituinta nähtävyyttä Frankfurtissa

Main-joki virtaa kauniisti Frankfurtin halki, pilvenpiirtäjien valloittaessa taivaanrannan. Ei siis ihme, että kauniita nähtävyyksiä Frankfurtissa riittää. Tässä seitsemän suosituinta, jotka matkailijan tulisi nähdä.

Römerbegin aukio Frankfurtissa

1. Römerbergin aukio

Kauneimmat ja historiallisimmat Frankfurtin nähtävyydet löytyvät vanhasta kaupungista. Römerbergin aukiolla on kaunis suihkulähde, jota ympäröi kauniit vanhat rakennukset. Aukion laidalta löytyvä vanha Alte Nikolaikirchenin kirkko kannattaa ehdottomasti käydä katsomassa myös sisältä.

Frankfurtin kasvitieteellinen puutarha

2. Palmengarten kasvitieteellinen puutarha

Saksan suurin kasvitieteellinen puutarha löytyy Frankfurtista. Palmengarten on ollut yleisön suosiossa aina vuodesta 1871 saakka ja sieltä löytyy runsaasti erilaisia kasvihuoneita, eksoottisine kasveineen. Puistossa järjestetään joskus myös erilaisia tapahtumia.

Palmengarten kotisivut: https://www.palmengarten.de/#/en_GB/index/index

ApolloApollo

Senckenbergin luonnontieteellinen museo

3. Senckenbergin luonnontieteellinen museo

Museonähtävyydet Frankfurtissa ovat todella mielenkiintoisia ja niiden ystäville riittää vaihtoehtoja. Yksi kiehtovimmista kohteista on Senckenbergin luonnontieteellinen museo, josta löytyy esimerkiksi huikeita dinosauruksen fossiileja. Täällä viihtyvät varmasti myös lapsetkin.

Museoita rakastavien tulee muutenkin suunnata Museumsuferin alueelle. Sieltä löytyy peräti 12 museota niin elokuvahistorian kuin taiteenkin tiimoilta!

Kotisivut: https://www.senckenberg.de/en/

Nähtävyys Frankfurtissa

4. Main –torni

Taivasta halkovat pilvenpiirtäjät ovat vaikuttavimmat Frankfurtin nähtävyydet, joita on helppo ihastella joenrantaa kulkiessa. Main –torniin kannattaa mennä myös sisälle asti, sillä siellä sijaitsee vaikuttava näköalatasanne. Sieltä katsellessa saat ihan uutta perspektiiviä kaupunkiin!

Kotisivut: https://www.maintower.de/en/

Goethe talo & museo

5. Goethen talo ja museo

Saksan tunnetuimpiin kirjailijoihin kuuluva Johann Wolfgang von Goethe asui pitkään Frankfurtissa. Hänen perheensä Frankfurtin koti on yhä alkuperäisessä loistossaan, missä voi tutustua kirjailijan elämään. Talon yhteydessä olevassa museossa on lisäksi taidetta Goethen ajalta.

Kotisivut: https://www.goethehaus-frankfurt.de/welcome

Matkapojat

Löydä upeita matkatarjouksia 2024/25 lomiin! Rantalomia, kiertomatkoja, risteilyjä ja paljon muuta!

Etsi matkoja

Hauptwachen aukio

6. Hauptwachen aukio

Aukiot ovat kiehtovimpia Frankfurtin nähtävyyksiä, joista Hauptwachen aukiolle kannattaa suunnata ihastelemaan vanhan ajan arkkitehtuuria. Keskellä aukiota sijaitsee nimittäin söpö barokkirakennus, josta kaupunkia ennen vartioitiin. Nykyisin sieltä voi ostaa kupposen kahvia ja jäädä istuskellen ihmettelemään kaupungin menoa.

Frankfurtin katedraali

7. Frankfurtin katedraali

Frankfurtin nähtävyydet ovat kiehtova sekoitus uutta ja vanhaa, vilskettä ja rauhaa. Rauhoittumaan kannattaa mennä Frankfurtin katedraaliin. Goottilainen katedraali on entisöity useaan kertaan, punaisen ulkosivun kohotessa kauniisti Frankfurtin kattojen ylle.

Parhaimmat Frankfurtin nähtävyydet lapsille ja nuorille

Nähtävää ja tekemistä Frankfurtissa siis riittää. Jos olet matkaamassa kaupunkiin lapsien ja nuorten kanssa, kannattaa edellä mainittujen nähtävyyksien lisäksi katsastaa myös nämä Frankfurtin nähtävyydet lapsille:

  • Kindernmuseum des Historichen Museumsin lastenmuseo
  • Frankfurtin eläintarha tai luonnonmukainen Opel Zoo
  • EXPERIMINTAn tiedekeskus
Artikkeli jatkuu alempana
Löydä parhaat aktiviteetit tähän kohteeseen ja osta liput etukäteen!
Artikkeli jatkuu...

Lähde tutustumaan Euroopan Manhattaniin

Tekemistä Frankfurtissa riittää myös nähtävyyksissä kiertelyn lisäksi. Kaupunki on tunnettu esimerkiksi hyvistä ravintoloistaan sekä viihdyttävästä iltaelämästä. Lisäksi sieltä on helppo tutustua lähialueen tunnetuimpiin nähtävyyksiin.

Voit esimerkiksi tehdä retken:

  • Bad Homburgin kylpyläkaupunkiin rentoutumaan
  • Heidelbergin yliopistokaupunkiin ostoksille
  • Mainziin ihastelemaan suurta palatsia ja sen ympäröivää puistoaluetta

Jos siis kaipaat monipuolista kaupunkikohdetta, pidä Frankfurt mielessä! Frankfurtin nähtävyydet ja monipuoliset mahdollisuudet hauskanpitoon takaavat rentouttavan loman, jossa ei tarvitse kärsiä tylsyydestä!

Frankfurtin nähtävyydet kartalla

BOTTOM

Varaa loma edullisemmin - Tutustu äkkilähtöihin!

Avaa äkkilähdöt

Jätä kommentti