Upeimmat Kanadan nähtävyydet – Vieraile näissä lomallasi

Kanadan nähtävyydet sisältävät niin jylhiä luontokohteita kuin kiehtovaa kulttuuriakin. Mitä Kanadan lomallaan sitten tulee nähdä ja kokea?

Kanada on suuri maa ja alueellisesti hyvin erilainen. Maasta löytyy jykeviä vuorimaisemia, laajoja metsäalueita järvineen sekä moderneja suurkaupunkeja. Tämä tarkoittaa myös sitä, että Kanadan nähtävyyksiä löytyy laidasta laitaan. Olitpa lähdössä aktiivilomalle tai tutustumaan Kanadan kulttuuriin, nähtävää riittää jokaiseen lähtöön.

Artikkeli jatkuu alla
Artikkeli jatkuu...

8 Kanadan nähtävyyttä, jotka tulee kokea kerran elämässä

Mitkä ovat sitten ne Kanadan nähtävyydet, jotka jokaisen tulisi kokea ainakin kerran elämässään? Tässä kahdeksan erilaista ja ihastuttavaa nähtävyyttä.

Fundynlahti

1. Bay of Fundy – Fundynlahti

Itäisessä Kanadassa sijaitseva Bay of Fundy eli Fundynlahti on kaunis luoto, jossa pääset nauttimaan vaikuttavista vuorovesistä. Vuorovedet ovat nimittäin maailman suurimpia, mikä on jälleen kerran osoitus miten Kanadan luonnonnähtävyydet tarjoavat dramaattista nähtävää. Tämä pysäyttävä kohde tarjoaa runsaasti inspiraatiota valokuviin.

CN Tower -torni

2. CN Tower

Torontosta löytyvä CN Tower –torni on kaupungin tunnetuimpia nähtävyyksiä. Torni on yksi maailman korkeimpia rakennuksia ja se on korkeudeltaan noin 553 metriä. Tornin yläosa pyörii rauhallisesti akselillaan ja siellä voi nauttia kauniista maisemista ravintolassa syödessään.

Kotisivut: https://www.cntower.ca/en-ca/home.html

ApolloApollo

Niagaran putoukset ilmasta

3. Niagaran putoukset

Nähtävyyksiä Kanadassa ei voi listata ilman mainintaa Niagaran putouksista. Putoukset sijaitsevat noin tunnin ajomatkan päässä Torontosta. Noin 57 metrin korkuiset putoukset ovat yksi parhaimmista Kanadan luonnonnähtävyyksistä. Varaudu kuitenkin kastumaan, sillä putoukset aiheuttavat melkoista kuohuntaa!

Kotisivut: https://www.niagarafallstourism.com/

Quebecin vanha kaupunginosa

4. Quebecin vanha kaupunginosa

Monet Kanadan nähtävyydet voi siis löytää myös maan kiehtovista kaupungeista. Toronton lisäksi esimerkiksi Quebec on täynnä ihastuttavia nähtävyyksiä. Näistä Quebecin vanhakaupunki on romanttinen kohde. Entinen linnake on täynnä arkkitehtuurisesti kauniita rakennuksia ja loistavia kahviloita.

Kotisivut: https://www.quebec-cite.com/en/old-quebec/

Gros Mornen kansallispuisto

5. Gros Mornen kansallispuisto

Kanadassa riittää luontonähtävyyksiä ja niistä kauneimpia maisemia pääsee nauttimaan Gros Mornen kansallispuistossa. Puistossa voi tehdä retken niin veneellä kuin patikoidenkin. Kansallispuisto on auki myös talvisin ja sen lumiset maisemat tarjoavat ihanat mahdollisuudet kokeilla rekiajelua.

Kotisivut: https://visitgrosmorne.com/

Stanley Park Vancouver

6. Stanley Park

Vancouverissa sijaitseva Stanley Park on niitä kauneimpia nähtävyyksiä Kanadassa. Puistossa riittää muutakin nähtävää kuin kauniista puistomaisemista nauttimista. Sen yhteydessä on muun muassa:

  • Vancouverin akvaario
  • Beaver –järvi
  • Rose Garden –ruusupuisto

Jos olet matkalla Vancouveriin, niin täältä löydät Vancouverin parhaat nähtävyydet.

Matkapojat

Löydä upeita matkatarjouksia 2024/25 lomiin! Rantalomia, kiertomatkoja, risteilyjä ja paljon muuta!

Etsi matkoja

Moraine järvi Kanadassa

7. Moraine –järvi

Banffin kansallispuistosta löytyvät kuvatuimmat Kanadan nähtävyydet ja näistä Moraine –järvi on hurjan kaunis. Järvi oli kuvattuna jopa Kanadan kahdenkymmenen dollarin rahassa, joten maisemaan ihastuu taatusti. Järveen ja sen ympäristöön voi tutustua patikoiden ja ohjattujen retkien avulla.

Ihmisoikeuksien museo Kanadassa

8. Ihmisoikeuksien museo

Winnipegistä löytyy yksi uusimpia Kanadan nähtävyyksiä. Sinne avattiin vuonna 2014 kanadalainen ihmisoikeuksien museo Canadian Museum for Human Rights. Rakennus on vaikuttava näky ja siellä voi tutustua mielenkiintoisiin ja koskettaviin ihmiskohtaloihin.

Kotisivut: https://humanrights.ca/

Valitse nämä kohteet, jotta koet monet Kanadan nähtävyydet

Kanadan nähtävyyksiä löytyy ympäri maan. Koska maa on niin laaja, niin kaikkia ei ehkä pääse kokemaan kerralla. On kuitenkin muutama kaupunki, josta on helppo tehdä retkiä kauniisiin luontokohteisiin ja kaupungit itsessään tarjoavat runsaasti nähtävää ja tekemistä. Kanadan matkaa suunniteltaessa kannattaa mielessä pitää ainakin:

  • Toronto
  • Vancouver
  • Quebec
  • Winnipeg

Kaupungeista voi tehdä ohjattuja retkiä, mutta myös auton vuokraaminen onnistuu Kanadassa melko vaivattomasti.

Artikkeli jatkuu alempana
Löydä parhaat aktiviteetit tähän kohteeseen ja osta liput etukäteen!
Artikkeli jatkuu...

Vietä vauhdikas loma Kanadassa

Kanadan nähtävyydet takaavat ettei lomalle tarvitse kärsiä tekemisen puutteesta. Maa tarjoaa runsaasti kohteita, joista löytyy nähtävää niin lapsiperheille kuin aikuismatkailijoillekin. Kanadan pienemmät kylät ja suurkaupungit ovat tutustumisen arvoisia.

Varaa siis Kanadan matka ja ruksi nämä kahdeksan nähtävyyttä nähtävien kohteiden listalta!

Kanadan nähtävyydet kartalla

BOTTOM

Varaa loma edullisemmin - Tutustu äkkilähtöihin!

Avaa äkkilähdöt

Jätä kommentti