MatkapojatMatkapojat

Chicagon lentokenttä (ORD) on maailman vilkkaimpia

Chicagon lentokenttä on yksi maailman vilkkaimmista. Mitä kaikkea isosta ja vilkkaasta lentokentästä kannattaa tietää, jotta vierailu sujuu mallikkaasti?

O´Haren kansainvälinen lentokenttä on Chicagon päälentokenttä. Kenttä on yksi maailman vilkkaimpia, jonka johdosta sieltä löytyy peräti neljä toiminnassa olevaa terminaalia ja joukko kiireisiä kiitoratoja. Chicagon lentokenttä on vilkkaudestaan huolimatta saanut myös tunnustusta toimivuudestaan ja viihtyvyydestään. Palvelut kentällä ovatkin varsin kattavat ja matkan jatkaminen lentäen tai maitse muualle Yhdysvaltoihin onnistuu kentältä kätevästi.

Artikkeli jatkuu alla
Artikkeli jatkuu...

Chicagon lentokentän terminaalit ja palvelut

Chicagon lentokentällä on siis yleisessä käytössä neljä terminaalia:

  • Terminaali 1 – kotimaanlentoja ja tukikohta United Airlines -lentoyhtiölle
  • Terminaali 2 – kotimaanlentoja
  • Terminaali 3 – kotimaanlentoja
  • Terminaali 5 – kansainvälisten lentojen terminaali

Kannattaa huomioida, että kaikki ulkomaanlennot saapuvat siis Terminaali 5:n, mutta esimerkiksi Finnair operoi myös maan sisäisiä lentoja Terminaaleista 2 ja 3. Kaikkien terminaalien välillä liikennöi ilmainen Airport Transit System (ATS) junayhteys, joten pääset terminalista toiseen kellon ympäri varsin nopeasti. Ensimmäiseltä asemalta viimeiselle kuluu matkaan noin yhdeksän minuuttia, joten se kannattaa ottaa huomioon vaihtoaikaa mietittäessä.

O´Haren lentokenttä tarjoaa kattavat palvelut, joihin kuuluu muun muassa langaton nettiyhteys kaikissa terminaaleissa. Lisäksi kentältä löytyvät kaikki normaalit palvelut pankkiautomaateista leikkihuoneisiin. Myös valuutanvaihto onnistuu kätevästi lentokentällä ja erilaisia tiloja on runsaasti lapsiperheille, kuten vaikkapa leikkinurkkauksia. Säilytyslokeroita ei ole ja tupakointi on mahdollista vain terminaalien ulkopuolella.

ApolloApollo

Ostokset

Ostosmahdollisuuksia löytyy kattavasti jokaisesta terminaalista. Tax fee –tuotteita on saatavilla ja sen lisäksi löydät erilaisia matkamuistomyymälöitä. Toki Chicagon lentokentältä löytyy runsaasti myös huippumuotia sekä laadukkaita elektroniikkatuotteita.

Ravintolat, kahvilat ja pubit

Jokaisen terminaalin valikoimiin kuuluu lisäksi runsaasti ruokapaikkoja. Yhdysvalloissa kun ollaan, voit nauttia erilaisista tunnetuista pikaruokaravintoloista. Lisäksi baareja löytyy monenlaiseen makuun.

Apollo – Chicago

Löydä parhaat lomatarjoukset Chicagoon!

Etsi lomatarjouksia

Chicagon lentokenttähotelli

Chicagon lentokenttähotelli

Virallinen O´Haren lentokenttähotelli löytyy Terminaali 2:n yhteydestä. Hilton Chicago O´Hare Airport on laadukas hotelli. Hotellista löytyy eritasoisia huoneita sekä hyvä kuntosali- ja kylpyläosasto. Lähistöltä löytyy myös joukko muita hotelleja, mikäli haluat majoittua lentokentän lähistöllä.

Matkapojat

Löydä upeita matkatarjouksia 2024/25 lomiin! Rantalomia, kiertomatkoja, risteilyjä ja paljon muuta!

Etsi matkoja

Siirtyminen Chicagon lentokentältä keskustaan

Matkaaminen lentokentältä keskustaan on vaivatonta. Kenttä sijaitsee vain 27 kilometrin päässä keskustasta, joten pitkään matkaa ei tarvitse taittaa. Lisäksi käytössäsi on useita eri vaihtoehtoja, kuten:

Juna

CTA- juna- ja metroasema sijaitsee The Bus & Shuttle Centerin pohjakerroksessa. Tunnelia pitkin juna-asemalle pääsee suoraan 1, 2, 3. terminaaleista. Sinisen linjan juna vie keskustaan noin 40 minuutissa, mutta huomioi etteivät junat liikennöi öisin.


Apollo
Säästä jopa 45 % kesän lomista

Varmista kesäfiilis parhaaseen hintaan suosituimpina lomakuukausina heinä- tai elokuussa.

Tutustu tarjouksiin tästä »

Bussi

Samaiselta asemalta lähtevät myös bussit keskustaan. Keskustaan pääsee Chicagon lentokentältä usealla eri bussiyhteydellä – parhaiden reittien ollessa bussilinjat 250 ja 330. Reittien kesto riippuu hieman reitistä sekä tietenkin ajankohdasta ja bussilipun hinta on hieman yli 2 dollaria, eli noin 2 euron luokkaa.

Etukäteen on myös mahdollista varata minibussi, joka kuljettaa suoraan kentältä haluamaasi kohteeseen. Varaus kannattaa tehdä etukäteen, joskin Continental Airport Express yhtiön minibusseja on joskus saatavilla kentältä varattuna.

Taksi

Kaikkien terminaalien saapumishallien ulkopuolelta löytyy runsaasti takseja. Matka kentältä keskustaan on noin 30-60 minuutin mittainen. Taksi kyyti Chicagon keskustaan on yleensä noin 30-40 dollarin, eli 27-37 euron, hintainen.

Artikkeli jatkuu alempana
Löydä parhaat aktiviteetit tähän kohteeseen ja osta liput etukäteen!
Artikkeli jatkuu...

Chicagon lentokentän yhteystiedot

Tässä vielä Chicagon lentokentän yhteystiedot:

O´Hare International Airport
10000 W O´Hare Ave.
Chicago
IL 60666
Yhdysvallat
Puh. +1 800 832 6352

Kotisivut: https://www.flychicago.com/ohare/home/pages/default.aspx

Chicagon lentokenttä kartalla

BOTTOM

Varaa loma edullisemmin - Tutustu äkkilähtöihin!

Avaa äkkilähdöt

Lue lisää aiheeseen liittyvää:

Jätä kommentti