San Diegon nähtävyydet vievät luontoon ja menneisyyteen

San Diego on kuuma ja tulinen lomakohde. Mutta mitkä aurinkoisen San Diegon nähtävyydet tulee ottaa mukaan lomaohjelmistoon?

Yhdysvaltojen Kaliforniassa Meksikon rajan tuntumassa sijaitseva San Diego on suosittu lomakohde, sillä aurinkoa ja lämpöä riittää taatusti. Tämä Yhdysvaltojen suurimpiin kaupunkeihin (8.) lukeutuva kohde on lisäksi täynnä tekemistä ja nähtävää. Jos siis suuntaat yhdistetylle ranta- ja kaupunkilomalle, muista käydä katsastamassa myös nämä San Diegon nähtävyydet.

Artikkeli jatkuu alla
Artikkeli jatkuu...

Suosituimmat San Diegon nähtävyydet

San Diegon nähtävyydet ovat täydellinen sekoitus rentouttavia elämyksiä ja hauskan vauhdikkaita tuttavuuksia.

Balboa Park, San Diego

1. Balboa Park

Balboa Parkin puisto on yksi tärkeimpiä ja tunnetuimpia San Diegon nähtävyyksiä. Puisto on Yhdysvaltojen suurin urbaanipuisto, jonka laajalla alueella riittää runsaasti nähtävää. Puisto on nimittäin koti erilaisille esittävän taiteen keskuksille ja kiinnostaville museoille.

Puiston alueelta löytyvätkin myös nämä ehdottoman kivat San Diegon nähtävyydet:

  • Fleet Science Center –tiedekeskus
  • San Diegon luonnontieteellinen museo
  • San Diegon taidemuseo
  • Kasvitieteellinen puutarha

Muista kiivetä lisäksi Museum of Man –museon tunnettuun California Tower –torniin. Sieltä avautuvat huikeat näkymät jopa Meksikoon saakka!

Kotisivut: https://www.balboapark.org/

San Diegon vanha kaupunki

2. San Diegon vanhakaupunki

Historian havinaa pääsee nauttimaan San Diegon vanhassa kaupungissa. Alue on kunnianosoitus kaupungin espanjalaisille siirtolaisille, jotka saapuivat sinne vuosia sitten. Alueelta löytyy kiehtovia esityksiä menneistä ajoista sekä runsaasti maittavaa meksikolaista ruokaa!

Lisää tietoa: http://www.oldtownsandiegoguide.com/

ApolloApollo

San Diego Zoo Safari Park –eläinpuisto

3. San Diego Zoo ja Safari Park –eläinpuisto

San Diego on kiva kohde lapsiperheille ja kaupungin eläinpuisto on lapsia taatusti viihdyttävä kohde. Eläinpuistossa on yli 3 000 eläintä, joita voi katsella vaikkapa ohjatun bussikiertueen avulla, sillä puisto on valtaisa. San Diego Zoo on ehdoton kohde, jos olet lasten kanssa San Diegossa.

Puiston eläimet: https://www.sdzsafaripark.org/park-animals-plants

Osta liput San Diego Zoo Safari Parkiin täältä >>

Legoland Kalifornia

4. Legoland Kalifornia

Lapsia kiehtovia nähtävyyksiä San Diegossa todellakin riittää, joista toinen kiva kohde on Legoland. Puisto avattiin vuonna 1999 ja sieltä löytyy niin rakennuspisteitä, että kiehtovia huvipuistovempaimia. Legolandin vesipuisto on kivaa tekemistä kuumina päivinä – pakkaa siis uikkarit mukaan!

Kotisivut: https://www.legoland.com/california/

Gaslamp Quarter –kaupunginosa

5. Gaslamp Quarter –kaupunginosa

Aikuisten taas tulee suunnata Gaslamp Quarter –kaupunginosaan. Pieni, mutta viihdyttävä alue tunnetaan loistavista ruokapaikoistaan sekä monipuolisesta iltaelämästään. Historiallisesti tärkeä kaupunginosa on sekoitus uutta ja vanhaa arkkitehtuuria.

Matkapojat

Löydä upeita matkatarjouksia 2024/25 lomiin! Rantalomia, kiertomatkoja, risteilyjä ja paljon muuta!

Etsi matkoja

San Diegon nähtävyys Cabrillo National Monument

6. Cabrillo National Monument

Seikkailija Juan Rodriguez Cabrillo oli ensimmäinen eurooppalainen, joka rantautui Yhdysvaltojen länsirannikolle vuonna 1542. Monumentti museoineen juhlistaa hänen muistoa ja saavutuksia. Täällä voit ihastella kaunista vanhaa majakkaa ja monumenttia, sekä bongata lähistöllä viihtyviä valaita.

Kotisivut: https://www.nps.gov/cabr/index.htm

USS Midway Museum –laivastomuseo

7. USS Midway Museum –laivastomuseo

Yhdysvaltojen laivasto on suuri ja mahtava. Sen ihastelu lähemmin on nyt mahdollista San Diegossa hiljattain avatussa laivamuseossa. USS Midway –aluksella vierailee vuosittain jopa miljoona kävijää, eikä tämä ole ihme! Laiva on todella mielenkiintoinen elämys merimahdin voiman taakse.

Kotisivut: https://www.midway.org/

Osta liput USS Midway Museoon täältä >>

Näin koet San Diegon nähtävyydet helposti

San Diegon nähtävyydet on mahdollista nähdä omaan tahtiin, mutta monissa kohteissa järjestetään opastettuja kierroksia, jotka kannattaa ottaa harkintaan. Englantia osaavat saavat nimittäin nähtävyyksistä näin paljon enemmän irti.

Vinkit lippujen hankitaankin on hyvä pitää mielessä. Retkiä, opastettuja kierroksia ja lippuja ylipäätänsä kannattaa nimittäin ehdottomasti katsella etukäteen netistä. Näin vältyt jonoilta, sekä säästät rahaa pääsymaksuissa!

Artikkeli jatkuu alempana
Löydä parhaat aktiviteetit tähän kohteeseen ja osta liput etukäteen!
Artikkeli jatkuu...

Harkitse piipahdusta myös näissä San Diegon nähtävyyksissä

Vaikka koko loman saakin helposti sujumaan San Diegossa, voi kaupungista harkita myös retkien tekoa lähistön muihin suosittuihin kohteisiin. Reilun tunnin ajomatkan päässä sijaitsee esimerkiksi ihastuttava, vanha kaivoskylä Julian. Kylä on todellinen aikamatka menneisyyteen!

Lisäksi kannattaa harkita:

  • Patikointiretkeä Torrey Pinesin luonnonsuojelualueelle
  • Anza Borregan aavikkoa kiehtovine reitteineen
  • Poway –järveä kalastusretkineen

San Diegon nähtävyydet tarjoavat siis jokaiselle hieman jotakin! Aurinkoiseen kaupunkiin kannattaa harkita matkaa silloin, kun haluat hauskaa tekemistä ja rutkasti lämpöä.

San Diegon nähtävyydet kartalla

BOTTOM

Varaa loma edullisemmin - Tutustu äkkilähtöihin!

Avaa äkkilähdöt

Lue lisää aiheeseen liittyvää:

Jätä kommentti