MatkapojatMatkapojat

Miten hankkia lennot osamaksulla? – Näiltä matkanjärjestäjiltä se onnistuu

Loistava lomatarjous edessäsi, mutta tili huutaa juuri nyt tyhjää? Älä huoli, sillä voit hankkia lennot osamaksulla – ostat nyt ja maksat myöhemmin!

Jos tili ei näytä loman kannalta parhaimpia lukemia, voivat lennot osamaksulla olla edullinen ja fiksu tapa lähteä matkaan. Vaihtoehtoja löytyy runsaasti, eikä lainan ottaminen ole ollenkaan huono tapa nauttia pienistä irtiotosta.

Tässä katsaus erilaisiin vaihtoehtoihin sekä siihen kuinka hankkia lentoliput osamaksulla edullisesti ja turvallisesti.

Lennot osamaksulla matkasivustoilta ja matkanjärjestäjiltä

Yksi helpoimmista keinoista saada apua lentolippujen hankintaan, on ostaa lentoliput osamaksulla suoraan siltä matkanjärjestäjältä tai matkaportaalilta, josta olet lentoja alunperinkin ostamassa.

Useat sivustot tarjoavat nimittäin lentoja osamaksulla eri lainantarjoajien turvin. Lainantarjoajista varsinkin Klarnan lainat ovat suosittuja, ja kun ostat lennot Klarnan lainatilin avulla pysyt hyvin perillä kuluista.

Alla lisää tietoja siitä, mitkä matkaportaalit ja –järjestäjät mahdollistavat lennot laskulla ja kuinka paljon halvat lennot osamaksulla oikeasti maksavat.

Kannattaa myös kilpailuttaa lomalaina, niin näet, jos se olisi vielä halvempi vaihtoehto kuin lentojen maksaminen laskulla. Kilpailuttaminen ei maksa mitään eikä sido sinua mihinkään.

Artikkeli jatkuu alla
Voit varata lennot osamaksulla tai hakea lomalainan näistä palveluista!
Halvat lennot
Artikkeli jatkuu...

Ebookers ja Expedia

Ebookers logoKlarnan osamaksu on saatavissa Ebookersin ja Expedian matkaportaaleista ostettuihin matkoihin. Yhteistyö näiden sivustojen ja Klarnan kanssa alkoi vuonna 2019

Lisäksi voit varata hotellit Hotels.comin kautta Klarnan Tilille. Kuten aiemmin mainittua, Klarna Tilin osamaksu on edullinen ja helppo tapa yhdistellä erilaisia matkaan liittyviä kustannuksia samalle luotolle!

Hotels.comin kautta otetun Klarna luoton maksuehdot ovat:

 • Maksuaika: 3, 6, 12, 24 ja 36 kuukautta
 • Lainakorko: 14,99 %
 • Todellinen vuosikorko: 21,43 %
 • Muut maksut: aloitusmaksu on alk. 4,99 euroa
 • Voit maksaa lainan kokonaisuudessaan milloin tahansa ilman lisäkustannuksia

Kuukausittaisen lyhennyksen on oltava vähintään 5 euroa kuukaudessa.

Kaikissa mainituissa matkaportaaleissa on mahdollista valita matkat ja lennot Klarnan osamaksulla matkavarausta tehdessä. Kun siis olet valmis maksamaan matkan, voit valita maksutavaksi ”Maksa erissä Klarnalla”, jonka jälkeen näet osamaksusta aiheutuvat kulut ja muut maksuehdot.

Voit toki vielä vaihtaa maksutavaksi jonkun muun ennen ehtojen hyväksymistä, jos haluatkin maksaa lennot suoraveloituksella, laskulla tai vaikka luottokortilla.

ApolloApollo
Matkapojat

Löydä upeita matkatarjouksia 2024/25 lomiin! Rantalomia, kiertomatkoja, risteilyjä ja paljon muuta!

Etsi matkoja

Apollomatkat

Apollomatkat logoMyös Apollomatkat tarjoavat lennot osamaksulla. Osamaksu on saatavilla kaikkiin yhtiön kautta hankittuihin rantalomiin. Apollomatkojen osamaksun avulla matkaa ei siis tarvitse maksaa kerralla, mutta matkan tulee kuitenkin olla maksettu kokonaisuudessaan 45 päivää ennen matkaa. Tämä eroaa siis hieman muista palveluntarjoajista.

Huomioi kuitenkin, että Apollomatkoilla voi maksaa matkan myös luottokortilla sekä myös Klarnalla. Voisit siis esimerkiksi hyödyntää Norwegian luottokortin korotonta maksuaikaa ja siten maksaa matkan osissa!

Norwegianin luottokortista ja sen hyödyntämisestä lentojen ostoon lisää hieman alempana.

Supersaver

Supersaver logoSupersaver tarjoaa lennot osamaksulla aiemmin mainitun Klarnan kautta. Tili mahdollistaa lentojen lyhentämisen kuukausierissä, joten voit maksaa lentoliput Klarnan kautta pois omassa tahdissasi. Mikä parasta, Klarnan osamaksulla lennot voi tehdä ennen kuin sinun edes tarvitsee aloittaa takaisinmaksu!

Supersaverin kautta hankitut lennot sekä Klarna Tili toimivat myös muissakin verkkopalveluissa. Jos siis varaat vaikkapa hotellit jostakin muusta matkaportaalista, voit silti hyödyntää Klarna Tiliä niidenkin maksuun. Voit siis hankkia niin hotellit että lennot Klarnan osamaksulla.

Matkat ja lentoliput Klarnan osamaksulla voivat hyödyntää hieman erilaisia ehtoja, riippuen matkaportaalista. Supersaverin kautta hankitut lennot Klarnan laskulla sisältävät seuraavanlaiset laina- ja maksuehdot:

 • Lainan määrä: minimissään 100 euroa ja maksimissaan 3000 euroa.
 • Maksuaika: 3, 6, 12, 24 tai 36 kuukautta.
 • Korkokanta: 14,99 %
 • Muut maksut: Ei tilinhoitomaksua

Huomioi myös, että kuukausittaisen lyhennyksen tulee olla vähintään 5 euroa tai 1/24 kokonaissummasta. Kun hankit lennot osamaksulla Supersaverin kautta, huomioi, että osamaksun Klarnan kanssa ottaneen henkilön tulee olla yksi matkustajista.

Hanki lentoliput Norwegianin luottokortilla

Bank Norwegian logoYllä mainitut palvelut saat siis käyttöösi, kun varaat lentoja kyseisen matkasivuston kautta. Mutta rahoitusta lentojen ostoon on mahdollista saada muutenkin ja yllä aiemmin mainittu Norwegianin luottokortti on yksi kätevimmistä tavoista hankkia lennot osamaksulla luottokortin avulla.

Norwegianin luottokortti käy kaikilla matkasivustoilla sekä matkanjärjestäjillä, joten se on todella kätevä valinta kun haluat ostaa lennot nyt, mutta maksaa ne myöhemmin. Sinun ei siis tarvitse valita vain tiettyä sivustoa, vaan voit katsoa mistä löydät edullisimmat lennot ja maksaa ne sitten luottokortilla.

Tämän lisäksi luottokortin puolesta puhuu Norwegianin oma etujärjestelmä. Jos siis varaat lennot Norwegianin omilta nettisivuilta, voit lisäksi kerryttää CashPoint pisteitä, joita voi sitten hyödyntää lentojen ostoon tulevaisuudessa – paljon lentävät voivat nauttia esimerkiksi ilmaisista lennoista tai vaikkapa ylempään matkustusluokkaan siirtymisestä!

Luottokortin hankintaa ja lentojen ostamista näin kannattaa siis ehdottomasti harkita.

Kuinka lennot voi sitten hankkia osamaksulla Norwegianin luottokortilla ja mitä se maksaa? Kortti toimii kuten mikä tahansa luottokortti, joten voit tehdä sillä oston ja lyhentää sitten luottokortin saldoa tulevina kuukausina. Norwegianin kortin ehdot kulujen ja maksujen osalta ovat varsin hyvät ja edulliset.

Norwegianin luottokortin ehtoihin kuuluu:

 • Vuotuinen nimelliskorko, joka on 19,99%
 • Kuukausittainen nimelliskorko on puolestaan 1,67%
 • Todellinen vuosikorko on puolestaan 21,92%

Bank Norwegian luottokorttiKortin laskutuksen johdosta kortissa on kuitenkin periaatteessa mahdollista nauttia 45 päivää korotonta luottoa, mikä tekee siitä loistavan valinnan edullisten lentojen ostoon. Joten jos maksat lennot takaisin nopeasti, ei ylimääräisiä kuluja kerry matkallesi.

Mahdollisia muita kuluja kortissa ei juuri ole, lukuun ottamatta joitakin myöhästymis- ja muistutuskustannuksia sekä valuuttamuutoksesta aiheutuvia kustannuksia. Näihin on kuitenkin helppo itse tietenkin vaikuttaa varmistamalla, että maksat kuukausittaisen lyhennyksen aina ajallaan.

Muuten luottokortti on hyvinkin edullinen, sillä esimerkiksi käteisnostot ovat ilmaisia kortilla tehtäessä.

Norwegianin luottokortin käyttäminen lentojen ja matkojen ostoon kannattaa lisäksi siksi, että kortin mukana tulee ilmainen matkavakuutus. Matkavakuutus on voimassa aina kun ostat vähintään 50% matkan meno-paluu kustannuksista juuri Norwegianin luottokortilla. Huomioi kuitenkin, ettei lentojen tarvitse olla Norwegianin lentokoneilla tehtyjä, jotta matkavakuutus toimisi.

Voit siis varata lennot minkä lentoyhtiön kautta tahansa kunhan vain maksat niistä vähintään puolet Norwegianin kortilla!

Voit lukea sivuiltamme lisää Norwegianin luottokortista.

Artikkeli jatkuu alempana
Löydä parhaat aktiviteetit tähän kohteeseen ja osta liput etukäteen!
Artikkeli jatkuu...

Lennot osamaksulla perinteisellä lainalla

Varaa lento osamaksulla

Norwegianin luottokortti sekä matkasivustojen osamaksujärjestelyt ovat siis käteviä tapoja ostaa lennot osamaksulla. Niiden lisäksi sinulla on tietenkin mahdollisuus ottaa lyhytaikainen laina lentojen tai vaikka koko loman maksuun. Laina on hyvä vaihtoehto silloin, jos varaat lennot palveluntarjoajalta, joka ei tarjoa osamaksumahdollisuutta, tai sinulla ei ole käytettävissä luottokorttia.

Laina voi myöskin olla hyvä valinta, kun haluat maksaa koko loman kerralla ja tarvitset hieman enemmän.

Tässä esittely kolmeen eri lainantarjoajaan, joiden avulla kilpailuttaa haluamasi lainat.

Zmarta

Zmarta logoZmarta on monelle suomalaiselle jo ainakin nimestä tai logosta tuttu, ainakin nyt viimeistään kevään 2021 jääkiekon MM-kisojen jälkeen, jonka yhtenä mainostajana se toimi.

Zmarta kilpailuttaa kerralla kymmeniä eri rahoituslaitoksia sekä myös kivijalkapankkeja.

Zmartan laina- ja maksuehdot ovat seuraavanlaiset:

 • Lainan vähimmäismäärä: 1 000 euroa
 • Takaisinmaksuaika: 1-15 vuotta
 • Nimelliskorko: 4,41–20%

Rahalaitos

Rahalaitos logoRahalaitos kilpailuttaa haluamasi lainan peräti 25:llä eri lainantarjoajalla, joten saat runsaasti vaihtoehtoja, joiden avulla löytää lennot. Ensimmäiset tarjoukset tulevat jo minuutissa, mutta yleensä kaikki vaihtoehdot ovat tutkittavana vuorokauden sisällä. Hakemuksen täyttäminen on helppoa ja vaivatonta.

Rahalaitoksen laina- ja maksuehdot ovat seuraavanlaiset:

 • Lainan vähimmäismäärä: 500 euroa
 • Takaisinmaksuaika: 1-15 vuotta
 • Nimelliskorko: 4,5%-20%

Rahalaitoksellakin korko vaihtelee pitkältä haluamasi takaisinmaksuajan sekä lainan määrän suhteen. Koska heillä ei ole muita lisäkustannuksia, on sivusto hyvä paikka kilpailuttaa lainat yhtenä vaihtoehtona.

Omalaina

OmalainaOmalaina tarjoaa myös runsaasti vaihtoehtoja, sillä heidän kauttaan on mahdollista saada lainatarjous lentojen ostoon jopa 30 palveluntarjoajalta. Lisäksi rahat on mahdollista saada tilille jo saman päivän aikana! Jos siis tarvitset nopeasti lainaa, kannattaa sivustoa harkita.

Omalainan maksu- ja lainehdot ovat seuraavanlaiset:

 • Lainan vähimmäismäärä: 100 euroa
 • Takaisinmaksuaika: vähintään 12 kuukautta
 • Nimelliskorko: 4,19%-20%

Mitä kannattaa muistaa kun harkitsen lentojen ostamista osamaksulla?

Lentoliput osamaksulla

Valitsipa sitten minkä tahansa yllä mainituista vaihtoehdoista lentojen ostoon, kannattaa muistaa muutama perussääntö.

Lainojen kohdalla on tärkeä huomioida, ettei valitsemasi lainan takaisinmaksuaika tarkoita sitä, että et voisi lyhentää lainaa nopeammin. Suomessa lainan saa maksaa takaisin niin nopeasti kuin haluat, joten vaikka laina-aikasi olisi 12 kuukautta, voit maksaa lennot takaisin jo vaikka kolmessa kuukaudessa.

Pidä kuitenkin mielessä, että mikäli lyhennät lainan tai luoton ennenaikaisesti, on luoton ja lainatarjoajalla oikeus silti veloittaa jäljellä jäävän ajan mahdolliset luotosta aiheutuneet kulut. Säästät siis usein korkokustannuksissa, mutta erilaiset tilinhoitomaksukulut voit silti joutua maksamaan kokonaisuudessaan, vaikka maksaisitkin lainasi takaisin ajoissa.

Ylipäätänsä onkin hyvä hoitaa lentojen osamaksut alta pois heti kun vain pystyt, jotta kustannukset eivät karkaa käsistä. Erilaiset myöhästymismaksut ja lainanpidentämiset voivat nimittäin nopeasti kasvattaa kustannuksia. Pidä siis huoli, että teet lyhennykset aina ajoissa!

Kaikkiin yllä mainittuihin vaihtoehtoihin kun tulee aina lisäkustannuksia, jos maksat myöhässä tai vähemmän kuin osamaksu velvoittaa.

Lue siis aina hyvin lentojen osamaksun tai lainan ehdot, jotta vältyt yllätyksiltä!

Vertaa lainoja esimerkiksi täällä etukäteen ennen reissua, jotta löydät juuri sinulle kustannustehokkaan lainan eikä reissussa tarvi alkaa mitään kalliita vippejä ottamaan.

Maksa lennot osamaksulla ja lähde matkaan

Osamaksun käyttöä, luottokortilla ostamista tai lainan kilpailuttamista ei kuitenkaan kannata turhaan vältellä. Aina lomalentojen ostoon ei juuri sillä hetkellä välttämättä löydy rahaa, mutta yllä olevat vaihtoehdot takaavat, että pääset lomalle edullisesti ja turvallisesti. Erilaisia vaihtoehtoja on useita, joten löydät taatusti sinun tilanteeseesi sopivimman vaihtoehdon.

Jos mielessäsi on jokin tietty tarjous matkanjärjestäjältä tai matkasivustolta, kannattaa tutkia heidän osamaksumahdollisuudet. Esimerkiksi halvat lennot Klarnan osamaksulla saa nykyään usealta suomalaisten suosimalta sivustolta kuten vaikka Ebookersilta.

Kun mielessäsi on isompikin loma, eikä välttämättä vain lennot maailmalle, on perinteisen lyhyen lainan ottaminen yksi vaihtoehto. Lainakilpailuttajia löytyy runsaasti ja voit löytää edullisen vaihtoehdon nopeasti.

Toki jos haluamasi sivusto ei tarjoa hyviä vaihtoehtoja ja haluat vältellä lainaa, voit aina luottaa luottokortin voimaan. Norwegianin luottokortti on varsinkin matkailijan kannalta hyvä vaihtoehto, sillä voit nauttia bonuksista ja matkavakuutuksesta.

Fiksuilla osamaksuilla voit päästä nauttimaan haluamastasi lomasta ilman murheita ja jakaa kulut useammalle kuukaudelle kertamaksun sijaan.

BOTTOM

Varaa loma edullisemmin - Tutustu äkkilähtöihin!

Avaa äkkilähdöt

Lue lisää aiheeseen liittyvää:

Jätä kommentti