MatkapojatMatkapojat

Onko loma osamaksulla mahdollinen?

Elämässä ei aina mene lomat ja palkkapäivät yksiin. Onko siis mahdollista varata loma osamaksulla ja päästä kuitenkin reissuun?

Lomamatkat tulevat joskus eteen äkisti äkkilähtöjen muodossa tai toisaalta niitä joskus suunnitellaan ja varataan jo paljon ennen matkustuspäivää. Tämä voi sitten puolestaan tarkoittaa erilaisia haasteita matkojen hankinnassa – palkkapäivät eivät aina osu yksiin tai suuren summan maksaminen kerralla voi tuntua hankalalta.

Onneksi sinun on mahdollista hankkia loma osamaksulla turvallisesti ja helposti näiden alla olevien vinkkien avulla.

Maksa loma osissa näillä matkatoimistoilla

Alla olevat matkatoimistot tarjoavat erilaisia osamaksu vaihtoehtoja lomamatkojen, hotellien ja lentojen varaamiseen osamaksulla.

Ebookers, Expedia ja Hotels.com tarjoavat nykyään myös Klarnan (lasku tai pilko osiin) maksuvaihtoehdon, jonka pääset valitsemaan varausta tehdessäsi.

Artikkeli jatkuu alla
Voit varata loman osamaksulla tai hakea lomalainan näistä palveluista!
Port Pollensa Mallorcalla
Artikkeli jatkuu...

Mitä käytännössä tarkoittaa lähteä lomamatkalle osamaksulla?

lomamatkalle osamaksulla

Mistä oikein on kyse, kun maksetaan loma osamaksulla? Tämä vaihtoehto on todella kätevä monelle, mutta siihen liittyvät jutut täytyy tietysti ymmärtää, jotta et joudu matkalainan kanssa ongelmiin.

Loma osamaksulla tarkoittaa yksinkertaisesti sitä, että maksat matkan osissa esimerkiksi lentojen tai hotellin suhteen.

Tällöin loman kustannukset eivät tule koputtelemaan kukkarollesi kerralla – mikä on hyvä esimerkiksi juuri silloin, kun saat vaikkapa palkan myöhemmin tai haluat välttää kitsastelua lomamatkan tilaamisen takia. Matka kun on usein kyllä helppo sisällyttää vaikkapa vuoden menoihin, mutta yksittäinen suuri maksu yhden kuun aikana voi tuntua vaikealta.

Kun siis lähdet lomalle osamaksulla, jaat matkakustannukset tasaisemmin ympäri vuotta. Voit siis ryhtyä maksamaan matkaa vasta loman jälkeen tai vaikka ennen sitä, kuitenkin niin ettei koko summaa tule maksaa kertaheitolla.

Voit lisäksi koska tahansa maksaa loppusumman veloituksetta pois, jolloin osamaksua tarvitse pitkittää turhaan.

ApolloApollo

Miten löydän loman osamaksulla?

Matka osamaksulla

Sinun on mahdollista ostaa matka osamaksulla monin eri tavoin. Itse matkanjärjestäjät tarjoavat joskus mahdollisuutta varata loma osamaksulla. Tällöin sinun ei tarvitse maksaa lomaa kerralla, vaan maksat loput vaikkapa vasta seuraavassa kuussa.

Tässäkin tilanteessa on hyvä verrata eri matkanjärjestäjiä ja matkan todellista hintaa ennen varausta.

Aina kun vertailet eri vaihtoehtoja, pidä mielessä:

  • Mitä lomamatka osamaksulla todellisuudessa maksaa?
  • Milloin ja miten paljon sinun tulee lainasta maksaa?
  • Mitkä ovat mahdolliset myöhästymismaksut?

Netistä löytyy runsaasti myös matkalainoja tarjoavia yrityksiä. Lomalaina on siis aivan kuten mikä tahansa laina. Otat haluamasi määrän lainaa ja maksat matkan osamaksulla.


Apollo
Säästä jopa 45 % kesän lomista

Varmista kesäfiilis parhaaseen hintaan suosituimpina lomakuukausina heinä- tai elokuussa.

Tutustu tarjouksiin tästä »

Lomalaina saattaa olla myös laskua halvempi vaihtoehto, joten kannattaa aina kilpailuttaa laina ennen matkan ostamista laskulla, jotta näet millaisella korolla lainan saisit.

Lainan kilpailuttaminen ei maksa eikä sido sinua mihinkään.

Maksat siis loman lainallasi ja sitten sinun tarvitsee vain lyhentää lainaa haluamallasi tavalla seuraavien kuukausien tai viikkojen aikana.

Jos päädyt tämänkaltaiseen matkalainaan, muista aina kilpailuttaa eri lainasivustot netissä ja vertailla haluamasi lainan todellisia kustannuksia. Sivustot eroavat esimerkiksi siinä kuinka paljon lainaa voit saada, mitkä ovat takaisinmaksun aikarajat ja minkä kokoinen korko lainalla on.

Löydät lisää lainanantajia ja vertailuja niistä esimerkiksi täältä.

Matkapojat

Löydä upeita matkatarjouksia 2024/25 lomiin! Rantalomia, kiertomatkoja, risteilyjä ja paljon muuta!

Etsi matkoja

Loma osamaksulla luottokortin avulla

Bank Norwegian luottokorttiSitten voit harkita matkan maksua osissa myös luottokortin avulla. Matkailijalle varsin hyvä valinta on esimerkiksi Bank Norwegian luottokortti, sillä sen avulla voit paitsi maksaa osissa, myös kerryttää lentopisteitä.

Norwegian –kortti toimii siis siten, että kerrytät sillä CashPoints –etuohjelman pisteitä muun muassa näin:

  • 1% ostoksistasi aina 10 000 euroon saakka ja 0,5% tämän jälkeen.
  • 10% pisteitä kaikista Norwegianin Flex –lentolipuista.
  • 4% pisteitä kaikista Norwegianin LowFare –lentolipuista.

Kortilla on lisäksi 0 euron vuosimaksu, siihen kuuluu matkavakuutus ja peruutusturva, sekä ilmaiset käteisnostot Suomessa ja ulkomailla. Voit siis maksaa matkan luottokortilla ja maksaa sen sitten seuraavassa kuussa!

Lisäksi kerrytät etuohjelman pisteitä matkan ostosta, jotka voit sitten hyödyntää seuraavan lentomatkan ostoon! Tällä kortilla matkan maksaminen on erittäin suositeltavaa yllä olevien etujen takia. Kortilla saat korotonta luottoa 6 viikkoon asti.

Esimerkki kulut vuoden osamaksuun Norwegianin kortilla: 21,92%, 1500 eur/12kk yhteensä 1668 eur.

Artikkeli jatkuu alempana
Löydä parhaat aktiviteetit tähän kohteeseen ja osta liput etukäteen!
Artikkeli jatkuu...

Loman ei tarvitse tietää vararikkoa

Lomaa varten ei siis ole pakko säästää montaa kuukautta, vaan voit huoletta jakaa matkakustannuksia useammalle kuulle.

Ihan viimeiseksi matkabudjettiin kannattaa aina laskea sopiva puskurirahasto.

Voit esimerkiksi löytää jonkun ihana retken paikan päällä ja olisi hassua jättää sille osallistuminen vain siksi, ettet ollut sitä budjetoinut etukäteen.

Puskurirahaston hankkimisesta voi lukea muun muassa Fiksukuluttaja.fi:n artikkelista tai monista muista talousblogeista. Usein tällaisilta sivustoilta löytyy myös säästövinkkejä.

Tämä on todella hyvä valinta monelle ja niin kauan kuin kilpailutat eri vaihtoehtoja, ymmärrät osamaksun ehdot ja teet suunnitelman sen maksuun, ei loma osamaksulla ole yhtään huono idea!

BOTTOM

Varaa loma edullisemmin - Tutustu äkkilähtöihin!

Avaa äkkilähdöt

Lue lisää aiheeseen liittyvää:

Jätä kommentti