MatkapojatMatkapojat

Ras Al Khaimah – rantoja, aavikkoa ja vuoristomaisemaa

Haaveissa eksoottinen loma Arabiemiraateissa? Tässä katsaus miksi sinunkin kannattaisi ottaa Ras Al Khaimah seuraavan loman kohteeksi.

Arabiemiraattien tunnetuimpia kohteita ovat tietenkin ihastuttavat Dubai sekä Abu Dhabi. Mutta löytyypä maasta myös upea Ras Al Khaimah, joka viettelee matkailijaa upeilla rannoilla, laadukkailla hotelleilla sekä kauniilla vuoristo- ja merimaisemilla. Kun siis kaipaat rentoutusta ja edullista luksusta lomaasi, ota suunnaksi tämä ihastuttava kohde!

Artikkeli jatkuu alla
Artikkeli jatkuu...

Missä upea kohde sijaitsee ja milloin sinne kannattaa lähteä?

Öljyrikkauksista tunnettu Arabiemiraatit on matkailijoiden suosikkeja. Maan kohteista Ras Al Khaimah on ehdottomasti uusimpia tulokkaita. Dubaista välimatkaa kaupunkiin on varsin vähän. Matka Dubain kansainväliseltä lentokentältä Ras Al Khaimahiin kestää vain noin 45 minuuttia. Ras Al Khaimahia reunustaa kaunis Hajar –vuoristo, kaupungin tarjotessa myös upeat rantamaisemat valkeine hiekkarantoineen.

Sää kohteessa on aurinkoinen ja lämmin läpi vuoden. Aikaväli marraskuusta helmikuuhun on suosituinta matkustusaikaa, sillä ilmat ovat silloin lempeät. Kesäkuukausina lämpötilat nousevat jopa yli +40 asteen, mikä voi tuntua paikoittain tukalalta. Todellista arabialaista kuumuutta etsivät voivat kuitenkin suunnata alueelle myös kesäisin, hotellien tarjotessa viilentävän ilmastoinnin paahteen vastapainoksi.

ApolloApollo

Ras al Khaimah kartalla

Ras Al Khaimahin parhaat hotellit

Alueesta on siis muodostumassa uusi lomaparatiisi ja Ras Al Khaimahin hotellit ovatkin todella moderneja. Hotellit sijaitsevat usein hieman keskustan ulkopuolella, alueen uusimman vetonaulan rantalomien osalta ollessa Marjan Islandin tekosaari.

Hotellien parhaimmistoon kuuluvat ehdottomasti:

  • Ylellinen Waldorf Astoria
  • Täyden palvelun Hilton Resort ja Spa hotelli sekä hieman edullisempi DoubleTree by Hilton
  • Arkkitehtuurillisesti hieno Cove Rotana

Hotelli on Ras Al Khaimahin lomalla tärkeässä roolissa, sillä tänne tullaan nauttimaan rennosta altaalla sekä rannalla löhöilystä. Koska hotellit ovat hieman kaupungin ulkopuolella kannattaa harkita myös all inclusive –pakettia.

Matkapojat

Löydä upeita matkatarjouksia 2024/25 lomiin! Rantalomia, kiertomatkoja, risteilyjä ja paljon muuta!

Etsi matkoja

Ras Al Khaimah: nähtävää ja tekemistä lomaasi

Ihan pelkkää löhöämistä loman Ras Al Khaimahissa ei tarvitse olla. Lähistöllä on kivoja nähtävyyksiä ja aktiviteetteja, jotka tarjoavat viihdykettä muutamaksi päiväksi. Ras Al Khaimahin kaupunki on melko pieni, mutta vanhassa kaupungissa on kyllä mukavaa tunnelmaa sekä ihastuttava pieni linna.

Parasta ajanvietettä päiviin ovat erilaiset retket. Kannattaa harkita ainakin:

  • Matkaa Hajar –vuoriston Jebel Ali Jaisin huipulle.
  • Aavikkosafareita erilaisina aktiviteetteineen.
  • Retkeä Musandamin niemeen.
  • Vierailua Dubaihin ja sen ostoskeskuksiin sekä muihin nähtävyyksiin.

Apollo
Säästä jopa 45 % kesän lomista

Varmista kesäfiilis parhaaseen hintaan suosituimpina lomakuukausina heinä- tai elokuussa.

Tutustu tarjouksiin tästä »

Retkiä löytyy esimerkiksi GetYourGuiden –sivuilta. Lisäksi osan matkoista voi tehdä omatoimisesti, sillä esimerkiksi autonvuokraus on varsin edullista. Ajaminen on lisäksi melko helppoa alueen uusituilla teillä, joten kannattaa harkita vuokra-auton kyytiin hyppäämistä.

Erilaisten retkien lisäksi alueella on helppoa harrastaa vaikkapa vuorikiipeilyä tai melontaa. Mahdollisuuksia löytyy runsaasti ja monet hotellit tarjoavat näihinkin aktiviteetteihin ohjattua toimintaa.

Monista muista Arabiemiraattien kohteista poiketen, Ras Al Khaimahissa on varsin rento ote alkoholilakeihin. Ulkomaalaiset voivat ostaa alkoholia kaupoista, mutta hinnat ovat varsin kalliit. Mikäli haluat nauttia lomalla alkoholia, kannattaa myös harkita sen ostamista Dubain lentokentän tax free –myymälästä.

Artikkeli jatkuu alempana
Löydä parhaat aktiviteetit tähän kohteeseen ja osta liput etukäteen!
Artikkeli jatkuu...

Näin onnistuvat Ras Al Khaimahin matkat

Valmiit matkat Ras Al Khaimahiin löytyvät varsin kätevästi useiden matkanjärjestäjien tekeminä. Matkat onnistuvat myös omatoimisesti ja alueen hotelleista löytyy runsaasti kokemuksia, joiden avulla voit valikoida sinulle sopivimman majapaikan. Kuten mainittua, Ras Al Khaimahiin kannattaa ehdottomasti harkita all inclusive –paketin ottoa tai ainakin puolihoidon valitsemista.

Rentouttavaa lomakohdetta etsiessä, kannattaa muistaa Ras Al Khaimah – lomasta tulee taatusti nautinnollinen ja elämyksellinen!

BOTTOM

Varaa loma edullisemmin - Tutustu äkkilähtöihin!

Avaa äkkilähdöt

Jätä kommentti