LomarengasLomarengas

Onko Tokion hintataso 2020 maineensa veroinen?

Saattaa sisältää mainoslinkkejä.

Modernista teknologiasta, neon-valoista ja huikeista pilvenpiirtäjistään tunnettu Tokio on kiehtova ja eksoottinen kaukokohde. Mutta onko Tokion hintataso yhtä korkealla pilvissä kuin läheinen Fuji-vuoren huippu?

Japani on monen matkailijan unelmakohde, sillä maa tarjoaa sopivasti perinteikästä eksotiikkaa, huippuunsa viritetyn teknologian ohella. Maan pääkaupunki Tokio on vanhaa ja uutta parhaimmillaan – mikä parasta, ei kaupungin hintataso ole ollenkaan mahdoton pienemmälläkin matkabudjetilla maineestaan huolimatta. Tokion hintataso on siis varsin kutsuva ja armollinen.

Tokion hintataso 2020
Asia Hinta
Hostelli 45€
Hotelli – 3 tähteä 100€
Hotelli – 4 tähteä 165€
Hotelli – 5 tähteä 545€
Ateria – edullinen ravintola 8€
Ateria – McDonald’s 5,5€
Olut – ravintolassa 3-4€
Coca-Cola – ravintolassa 1,5€
Cappuccino 3€
Vesipullo 1,5L – kaupassa 1€
Taksi – aloitus 4€
Taksi – per km 3,4€
Bussilippu – per suunta 1,6€
Bensa – per litra 1,2€

Kattava lista Tokion hintatasosta: https://www.numbeo.com/cost-of-living/in/Tokyo?displayCurrency=EUR

Tokion matkan hintaan voi vaikuttaa helposti

Matkustaminen Tokioon on varmasti se suurin kustannus matkabudjetissa. Vaikka kaupunkiin onkin todella helppoa lentää suoraan Suomesta, on Japani sen verran kaukana, että lennoille tulee helposti hintaa. Lentoja kannattaa ehdottomasti vertailla ja olla joustava matkapäivien suhteen. Lisäksi suoria lentoja välttelemällä voit säästää rahaa. Lentojen hinta voi halvimmillaan olla noin 500 euron luokkaa.

Tokion hintataso majoituksen suhteen vaihtelee todella paljon. Kaupungissa on tietenkin suurkaupungin tavoin runsaasti luksusluokan hotelleja, mutta myös edullisempaa majoitusta. Jos japanilaisten suosimat kapselihotellit kiehtovat, voi niissä nukkua jopa alle 20 euron yöhintaan. Keskimäärin hotellin hinnat ovat noin vähän päälle 100 euroa yöltä.

Lopullinen matkan hinta riippuu tietenkin kestosta. Tokioon ei kuitenkaan kannata lähteä ihan vain pariksi yöksi – kaupungissa riittää tekemistä ja nähtävää hyvin vaikkapa viikon lomaan.

Artikkeli jatkuu alla
Holiday ClubHoliday Club
Artikkeli jatkuu...

Tokion hintataso ruokailun osalta

Tokion hintataso ruuan osalta on minkä tahansa suurkaupungin tasoinen. Ruuasta voi kyllä maksaa paljonkin, mutta etsivä löytää edullisia vaihtoehtoja. Tokion ruokakulttuuri on lisäksi mitä mahtavin, joten herkuttelijan kannattaa ehdottomasti suunnata Tokioon. Ateriahinnat ovat keskimäärin noin 10 euron luokkaa.

Tässä muutamia vinkkejä, joilla ruokailu Tokiossa onnistuu edullisesti:

  • Yoshinoya, Matsuya ja Sukiya ovat paikallisia ketjuravintoloita – maittavia ja hinta-laatusuhteeltaan erinomaisia.
  • Marketeista löytää bento –korissa tarjottavat lounaat edullisesti, hintojen tippuessa iltaa myöten.
  • Juomia, kuten kahvia, voi ostaa parilla eurolla kaduilta olevista juoma-automaateista.

Juomakulttuuri on varsinkin edullista. Tokiossa on mahdollista löytää yökerhoja, joissa saat nauttia alkoholia rajatta pääsymaksua vastaan. Myös japanilaiset pubit, eli izakayat, kannattavat – oluen maksaessa 3-5 euroa.

Tokion julkisen liikenteen hintataso

Julkinen liikenne on Tokiossa toimivaa sekä edullista. Yksi metrolippu maksaa alle kaksi euroa, lipun hinnan riippuen hieman siitä millaisen matkan matkustat. Metrot ovat nopeita ja toimivia, joten niitä kannattaa ehdottomasti hyödyntää. Koko päivän voimassa oleva metrolippukin maksaa vain noin reilut neljä euroa. Mikäli haluat liikkua taksilla, ei sekään kaada matkabudjettia ihan täysin. Noin kolmen kilometrin taksimatkan voi tehdä 7-10 eurolla.

Artikkeli jatkuu alla
EbookersEbookers
Artikkeli jatkuu...

Tokion nähtävyyksien liput suolaisempia

Noin yleisesti ottaen Tokion hintataso nähtävyyksien osalta ei ole niitä kaikista halvimpia. Esimerkiksi Tokyo Towerin näköalatorniin maksaa aikuisen lippu reilut 10 euroa, joka voi jostakin tuntua melko hintavalta. Hinnat ovat kuitenkin hyvin samankaltaiset muiden suurkaupunkien nähtävyyksien tapaan.

Tokiossa on kuitenkin runsaasti myös ilmaista nähtävää. Muun muassa näihin kohteisiin ei ole pääsymaksuja:

  • Keisarillisen palatsin puisto
  • Meijin pyhättö
  • Asakusan temppelit
  • Harajukun kiehtovat putiikit ja kadut
Artikkeli jatkuu alla
Hotels.comHotels.com
Artikkeli jatkuu...

Mainettaan edullisempi matkakohde

Tokion hintataso ei siis tee matkan hinnasta edullisinta lomakohdetta millään vertailulla. Kaupunki ei kuitenkaan ole myöskään niin kallis, kuin monet puhuvat – edullisia vaihtoehtoja riittää, kunhan vain jaksat hieman etsiä ja suunnitella matkaasi! Kaupunki ja koko Japani ovat lisäksi niin kiehtovia kohteita, että matkaa Tokioon kannattaa ehdottomasti harkita.

Lue lisää aiheeseen liittyvää:

LomarengasLomarengas

Naantalin KylpyläNaantalin Kylpylä

Jätä kommentti