MatkapojatMatkapojat

Tokion lentokenttä – Millainen on Haneda (HND) ja Narita (NRT)?

Tokion lentokenttä on yleensä Japanin loman ensimmäinen etappi. Olipa kenttäsi sitten Haneda tai Narita ovat kentät todella toimivia, tarjoten laadukkaat palvelut onnistuneeseen loman aloitukseen – tai lopetukseen.

Japani on tunnettu teknologiastaan ja Tokion lentokenttä tarjoaakin sitä runsaasti. Suurkaupungin tavoin Tokiossa on periaatteessa useampi lentokenttä, joista Tokion kansainvälinen lentokenttä tarkoittaa Hanedan lentokenttää. Alla esittely juuri tästä kentästä, sekä hieman tietoja toisesta kaupungin tärkeästä lentokentästä, joka on Naritan lentokenttä.

Artikkeli jatkuu alla
Artikkeli jatkuu...

Tokion kansainvälinen lentoasema

Tokion lentokenttä (HND) – Palvelut

Tokion lentokenttä on koti peräti neljälle kiitoradalle ja kahdelle terminaalille, joten lentoja lähtee melko tiheään. Haneda on ollut toiminnassa vuodesta 1931 saakka ja sieltä lähtee niin paikallisia lentoja muualle Japaniin sekä kansainvälisiä lentoja ympäri maailman.

Hanedan palvelut sisältävät normaalit lentokenttäpalvelut rahanvaihdosta autonvuokraamiseen. Kentällä palvelee lisäksi muitakin liikkeitä, kuten apteekki, ja voit löytää tupakointihuoneen sekä suihkutilat rentouttavaan ja kiireettömään matkaan.

Liikkeet ja ostokset

Ostokset voi tehdä useissa Tokion lentokentän kaupoissa, tax free –myymälöiden tarjotessa runsaasti vaihtoehtoja. Kentän kaupat sisältävät niin kosmetiikkaliikkeitä että vaatekauppoja. Japanissa kun ollaan, löydät lisäksi laadukasta elektroniikkaa.

Ruokailu

Ravintoloita ja kahvilaita on runsaasti ympäri lentokentän. Voit tietenkin nauttia laadukasta sushia, mutta myös kansainvälisiä ruokaketjuja ja ravintoloita riittää. Hanedan lentokentältä löytyy muun muassa nämä kahvilat ja ravintolat:

  • ARISO SUSHI
  • CAFE 108
  • Tailwind
  • Yakitori Soba Nishakugosun
ApolloApollo

Tokion lentokenttähotelli

Lentokenttähotelli – The Royal Park Hotel Tokyo Haneda

Vaikka Tokion lentokentän palvelut ja sijainti tekee matkustamisesta sinne ja sieltä pois helppoa, löytyy lentokentän yhteydestä myös laadukas lentokenttähotelli. Aivan lähtöaulan yhteydessä oleva hotelli The Royal Park Hotel Tokyo Haneda on todella hyvä hotelli silloin, kun matkasi jatkuu todella aikaisin tai saavut kentälle myöhään.

Apollo – Tokio

Löydä parhaat lomatarjoukset Tokioon!

Etsi lomatarjouksia

Matkapojat

Löydä upeita matkatarjouksia 2024/25 lomiin! Rantalomia, kiertomatkoja, risteilyjä ja paljon muuta!

Etsi matkoja

Tokion lentokenttä takaa hyvät kulkuyhteydet

Hanedan kentältä on todella helppoa siirtyä Tokion keskustaan julkisilla liikennevälineillä. Tokion lentokentältä keskustaan pääsee:

Junalla

Lentokentältä lähtee kaksi junayhteyttä kohti keskustaa. Keikyu –linja sekä Tokyo Monorail –metrojuna kuljettavat keskustaan vain noin reilussa 10 minuutissa. Lippujen hinnat ovat noin reilun euron kertalipusta ylöspäin.

Bussilla

Bussilinjoja kulkee lentokentältä ympäri Tokion, joten pääset matkaamaan niilläkin keskustaan tai muualle Japaniin. Bussit ovat hieman hitaammat, eikä ne välttämättä ole helpoin vaihtoehto varsinkaan, jos olet Tokiossa ensimmäistä kertaa.

Taksilla

Taksitolppa löytyy aivan ensimmäisen kerroksen ulkopuolelta. Taksi on varsin hintava vaihtoehto ja etukäteen varaaminen kannattaa yleensä.


Apollo
Säästä jopa 45 % kesän lomista

Varmista kesäfiilis parhaaseen hintaan suosituimpina lomakuukausina heinä- tai elokuussa.

Tutustu tarjouksiin tästä »

Tokion lentokenttä kartalla

Naritan lentokenttä

Naritan lentokenttä (NRT)

Kuten todettua, Tokiosta löytyy toinenkin lentokenttä, jota yleensä kutsutaan Tokion uudeksi kansainväliseksi lentokentäksi. Narita onkin melkoisesti uudempi, sillä se aloitti toimintansa vasta vuonna 1978 (Haneda 1931). Naritan kautta kulkee jopa puolat ulkomaanlennoista, joten saatat hyvinkin löytää itsesi juuri tältä lentokentältä.

Naritan kattavat palvelut

Kuten Haneda, Narita takaa kattavat ja laadukkaat palvelut. Kenttä on täynnä erilaisia liikkeitä ja ravintoloita, sekä perinteisiä lentokenttäpalveluita. Lisäksi kentältä löytyy hemmottelupalveluita, kuten spa –toimintaa ja hierontaa.

Laadukkaat kulkuyhteydet keskustaan

Naritan lentokentältä keskustaan pääsee parhaiten junalla. Junayhteydet tarjoavat Narita Sky Access –linja, Keisei –linja sekä JR –linja. Matka keskustaan on nopea ja junat liikkuvat muutaman minuutin välein. Myös bussit kulkevat lentoasemalta ja tarjoavat todella edullisen tavan liikkua Tokion keskustaan.

Artikkeli jatkuu alempana
Löydä parhaat aktiviteetit tähän kohteeseen ja osta liput etukäteen!
Artikkeli jatkuu...

Naritan lentokenttä kartalla

Tokion lentokenttien yhteystiedot

Tässä vielä molempien kenttien yhteystiedot:

Hanedan lentokenttä

Hanedakuko
Ota City
Tokio 144-0041
Japani
Puh. +81 3 5757 8111

Kotisivut: http://www.haneda-airport.jp/inter/en/

Naritan lentokenttä

1-1 Furugome
Narita
Chiba 282-0004
Japani
Puh. +81 476 34 8000

Kotisivut: https://www.narita-airport.jp/en

BOTTOM

Varaa loma edullisemmin - Tutustu äkkilähtöihin!

Avaa äkkilähdöt

Lue lisää aiheeseen liittyvää:

Jätä kommentti