MatkapojatMatkapojat

Tokion nähtävyydet – Nämä sinun tulee ehdottomasti kokea

Japanin pääkaupunki on eksoottisen ihastuttava matkakohde. Miljoonakaupunki Tokion nähtävyydet takaavat onnistuneen loman kiehtovuudellaan ja erikoisuudellaan. Kaupungissa riittää niin historiallisia kohteita, että hauskoja uusimpia ilmiöitä, joihin tutustua.

Erityisen mielenkiintoisen kulttuurin sekä maukkaan ruoka- ja juomakulttuurin ansiosta Tokiossa pääsee luomaan unohtumattomia muistoa. Niiden lisäksi Tokion nähtävyydet varmistavat monipuolisen ja elämyksientäyteisen loman. Kaupungissa on runsaasti nähtävyyksiä, jotka on ihan pakko nähdä, joista alla muutama.

Artikkeli jatkuu alla
Artikkeli jatkuu...

Tokyo Tower Japanissa

1. Tokyo Tower ja Tokyo Skytree –tornit

Tokiota kannattaa ehdottomasti ihastella korkeuksista, jonka mahdollistavat nämä kiehtovat Tokion tornit. Tokyo Tower kohoaa 333 metrin saakka, maisemien katseluun tarkoitetun näköalatasanteen ollessa noin 250 metrissä. Tokyo Sky Tree on puolestaan uudempi ja korkeampi tuttavuus. Sieltä maisemia voi katsella peräti 450 metristä.

Kotisivut: https://www.tokyotower.co.jp/en.html & http://www.tokyo-skytree.jp/en/

Meiji Shrine pyhättö

2. Meiji Shrine pyhättö

Näyttävät temppelit ovat kiehtovimpia Tokion nähtävyyksiä. Shintolaisuuden johdosta niitä riittää kaupungin eri nurkissa. Vierailla kannattaa ainakin juuri Meiji –keisarille omistetussa pyhätössä. Shinto –temppeliä ympäröi kaunis puisto, mistä löytyy myös mielenkiintoinen keisariperheen elämästä kertova museo.

Kotisivut: http://www.meijijingu.or.jp/english/index.html

ApolloApollo

Ghibli museo

3. Ghibli –museo

Japanilaisten animaatioiden ja sarjakuvien ystävien tulee tutustua Ghiblin museoon. Hayao Miyazakin perustaman studion töihin paneutuva museo on kiehtova kokemus – liput tulee vain varata etukäteen netistä, sillä niitä ei saa ovelta!

Kotisivut: http://www.ghibli-museum.jp/en/

Tokion keisarillinen palatsi

4. Tokion keisarillinen palatsi

Chiyodan erillisalueella aivan Tokion keskustassa sijaitsevaan Tokion keisarilliseen palatsiin kannattaa ehdottomasti tutustua. Palatsi on todella kaunis, sitä ympäröivän puiston ollessa kiehtova jokaisena vuorokaudenaikana. Sen aukioloajat kannattaa aina tarkistaa etukäteen, sillä puisto suljetaan silloin tällöin.


Apollo
Säästä jopa 45 % kesän lomista

Varmista kesäfiilis parhaaseen hintaan suosituimpina lomakuukausina heinä- tai elokuussa.

Tutustu tarjouksiin tästä »

Hamarikyun puutarha

5. Hamarikyun puutarha

Monet ihanimmat Tokion nähtävyydet ovat juuri Keisarillisen palatsin kaltaisia puistoalueita temppeleineen ja kauniina kasveineen. Perinteikkäimpien puistojen joukkoon lukeutuu Hamarikyun puutarha ja puistoalue. Puistossa kannattaa vierailla myös sen ihanassa vanhassa teehuoneessa.

Kotisivut: https://www.tokyo-park.or.jp/teien/en/hama-rikyu/index.html

Apollo – Tokio

Löydä parhaat lomatarjoukset Tokioon!

Etsi lomatarjouksia

Shibuyan risteys

6. Shibuyan risteys

Kuuluisia nähtävyyksiä Tokiossa siis riittää, joista Shibuyan risteys on ehdottomasti yksi tunnetuimpia. Viidestä suunnasta tulevien teiden risteys on aina täynnä kuhinaa, niin paikallisia, että matkailijoitakin ihmettelemässä elämänmenoa. Suosittu shoppailualue on mukava maamerkki ja hyvä paikka matkakuvien ottamiseen.

Matkapojat

Löydä upeita matkatarjouksia 2024/25 lomiin! Rantalomia, kiertomatkoja, risteilyjä ja paljon muuta!

Etsi matkoja

Tokion nähtävyydet kutsuvat shoppailemaan

Tokion parhaat nähtävyydet sisältävät lisäksi runsaasti kohteita, joista ei tarvitse lähteä pois tyhjin käsin. Tämänkaltaiset kohteet ovat usein juuri japaninmatkojen parasta antia. Niissä viihtyy ja niistä jää runsaasti muistoja!

Tokiossa sinun kannattaa ehdottomasti suunnata muun muassa Akihabaraan. Alue tunnetaan teknologialiikkeistään, joten kaikki tekniikanystävät löytävät täältä taatusti kiehtovia uutuuksia. Alueelta löytyy kuitenkin muutakin nähtävää, joten voit tutustua siellä kauppojen ja liikkeiden lisäksi:

  • Kaminari –porttiin
  • Asahi –olutpanimon pääkonttoriin
  • Lähistöllä oleviin Asakusan temppeleihin

Toinen nähtävyys, jossa pääset ostoksille, on Tsujikin kalamarkkinat. Nämä kuuluisat markkinat täytyy kokea aamulla aikaisin, jolloin sushin ja kalaruuan ystävät nauttivat taatusti herkuista, joita markkinoilla on silloin tarjolla.

Kaikkien japanilaisesti kulttuurista kiinnostuneiden on lisäksi vierailtava Harajukussa. Vaihtoehtokulttuuristaan tunnettu alue on täynnä muodikkaita putiikkeja ja trendikkäitä ostoskeskuksia.

Nähtävyyksiä voi ihailla läpi vuoden

Milloin Tokion nähtävyydet sitten ovat parhaimmillaan? Yllä mainittuja nähtävyyksiä voi lähteä ihastelemaan läpi vuoden. Tokion sää viilenee talvikuukausina hieman, mutta ei niin paljon, että se haittaisi matkustamista. Toki eri vuodenaikoina on aina omat viehätyksensä.

Voit esimerkiksi:

  • Juhlistaa kirsikkapuiden puhkeamista kukkaan keväisin.
  • Nauttia erilaisista kaupunkifestivaaleista kesäisin.
  • Ihastella paikallista ruskaa syksyllä.
  • Yllättyä jouluvaloista ja alennuksista talvisin.

Kiehtovaa ja ajankohtaista nähtävää ja tehtävää on siis tarjolla läpi vuoden ja viikko Tokiossa on hyvä aika nähdä nämä tärkeimmät nähtävyydet. Ei siis muuta kuin matkaa varaamaan – Tokion nähtävyydet odottavat!

Artikkeli jatkuu alempana
Löydä parhaat aktiviteetit tähän kohteeseen ja osta liput etukäteen!
Artikkeli jatkuu...

Tokion nähtävyydet kartalla

BOTTOM

Varaa loma edullisemmin - Tutustu äkkilähtöihin!

Avaa äkkilähdöt

Lue lisää aiheeseen liittyvää:

Jätä kommentti