Dohan hintataso 2020 – tarjoaa luksusta lomaan

Qatarin pääkaupunki Doha on pilvenpiirtäjien ja hienojen rakennusten täyttämä kaupunki. Tarkoittaako tämä sitten sitä, että Dohan hintataso on myös pilvissä?

Doha on mielenkiintoinen ja yllättävä vaihtoehto vaikkapa Dubain lomalle, eikä rikkaan valtion pääkaupungin kannata antaa pelästyttää. Dohan hintataso tekee kaupungista nimittäin varsin kivan matkakohteen, jossa pientä luksusta voi nauttia suhteellisen edullisesti. Tässä katsaus Dohan hintoihin ja vinkit onnistuneeseen lomaan.

Dohan hintataso 2020
Asia Hinta
Hostelli 20€
Hotelli – 3 tähteä 50€
Hotelli – 4 tähteä 90€
Hotelli – 5 tähteä 110€
Ateria – edullinen ravintola 6-7€
Ateria – McDonald’s 6€
Olut – ravintolassa 11€
Coca-Cola – ravintolassa 0,6€
Cappuccino 4,5€
Vesipullo 1,5L – kaupassa 0,5€
Taksi – aloitus 2,5€
Taksi – per km 0,5€
Bussilippu – per suunta 0,7€
Bensa – per litra 0,5€

Kattava lista Dohan hintatasosta: https://www.numbeo.com/cost-of-living/in/Doha?displayCurrency=EUR

Apollo – Doha

Löydä parhaat lomatarjoukset Dohaan!

Etsi lomatarjouksia

Dohan rahayksikkö ja maksukulttuuri

Ennen matkaa on hyvä tietää, että Dohan valuutta on Qatarin rial (QAR). Tällä hetkellä (7.1.2020) yksi rial on noin 25 senttiä. Valuutanvaihto kannattaa usein ennen matkaa, mutta siihen on tietenkin mahdollisuus myös Dohan lentokentällä.

Dohassa on hyvä muistaa, että vaikka tippien antaminen ei olekaan pakollista, on se suositeltavaa. Tippi kannattaa antaa varsinkin paikallisissa ravintoloissa sekä takseissa. Hotellien ravintoloissa tippaaminen ei ole niin yleistä, mutta esimerkiksi ovimiehille ja siivoojille voi halutessaan jättää muutamia rialeja.

ApolloApollo

Dohan hintataso majoituksen osalta houkuttelee

Dohan hintataso majoitusta etsittäessä johtaa yleensä varsin laadukkaisiin hotelleihin edulliseen hintaan. Hotellien hinnat ovat keskimäärin:

  • Noin 20 euroa yöltä hostelleissa
  • 50 euroa kolmen tähden hotellissa
  • Reilut 110 euroa hienossa neljän tai viiden tähden hotellissa

Huomioi myös, että matkatoimistot tarjoavat monesti puoli- tai täysihoitoja, jolloin säästät loman aikana esimerkiksi ruokakustannuksissa!

Liikkuminen Dohassa

Matkalaisen kannalta Dohan keskusta on täynnä mielenkiintoista nähtävää. Joskus lomakeskukset voivat kuitenkin olla keskustaa kauempana ja erilaisiin ostoskeskuksiinkin voi olla matkaa. Taksi on kaupungissa varsin edullinen tapa liikkua ja Dohan hintataso julkistenkin osalta on huokea. Noin 8 kilometrin taksimatka maksaa suunnilleen 10 euroa. Kertalippu julkisiin on alle euron, joten tätäkin kannattaa hyödyntää, kun haluat liikkua kaupungissa edullisesti.

Matkapojat

Löydä upeita matkatarjouksia 2024/25 lomiin! Rantalomia, kiertomatkoja, risteilyjä ja paljon muuta!

Etsi matkoja

Herkuttele Dohan ravintoloissa edullisesti

Dohassa kannattaa ehdottomasti herkutella paikallisilla ruoilla. Lähi-idän maut ovat todella herkullisia ja qatarilainen keittiö on täynnä upeita kasvis- ja liharuokia. Lisäksi kaupungin ravintolat tarjoavat makuja maailmalta niin intialaisten että italialaistenkin ravintoloiden muodossa.

Ravintolassa syöminen ei ole kovinkaan kallista, varsinkin jos suosit pieniä ja paikallisia ravintoloita. Tässä esimerkkihintoja ravintola-aterioiden osalta:

  • Pikaruoka-ateria tunnetussa ravintolaketjussa noin 6 euroa
  • Kahden hengen ateria juomineen keskitason ravintolassa noin 50 euroa
  • Kevyt lounas yhdelle hengelle paikallisissa katuruokakojuissa tai kahviloissa noin 7 euroa

Ruoka on suhteellisen edullista varsinkin juuri paikallisista markkinoista, eli soukeista, hankittuna. Niistä voi ostaa tuoreita hedelmiä, leipää ja leivoksia muutamilla euroilla. Huomioi, että muslimimaana alkoholia ei löydy kaupoista, eikä monista ravintoloista. Hienot ja kansainväliset hotellit myymät sitä kuitenkin, mutta hinnat eivät ole Suomen hintatasoa edullisimpia.

Suuntaa ostoksille Dohan toreille

Dohassa riittää osteltavaa ja suuret ostoskeskukset ovat itsessään varsinainen nähtävyys. Dohan hintataso merkkivaatteiden ja tekniikan osalta ei ole kovin paljon halvempaa, mutta valikoima on huomattavasti suurempi. Erikoisuuksia ja ihania matkamuistoja kannattaa etsiä markkina-alueilta. Niissä myydään varsin edullisesti itämaisia mattoja ja käsitöitä sekä erilaisia mausteita. Hinnoista käydään usein neuvottelua, joten valmistaudu tinkimään – se ei ole mitenkään erityistä Dohassa!

Artikkeli jatkuu alempana
Löydä parhaat aktiviteetit tähän kohteeseen ja osta liput etukäteen!
Artikkeli jatkuu...

Dohan hintataso nähtävyyksien osalta

Dohassa riittää mielenkiintoista nähtävää ja kaupungin upeat rakennukset ovat itsessään upeaa ajanvietettä. Suuriin museoihin ja gallerioihin pääsee yleensä ilmaiseksi, joten kannattaa ehdottomasti hyödyntää tätä mahdollisuutta.

Ota osaa myös opastetuilla retkillä! Esimerkiksi vanhan sataman risteilyt puuveneissä tai retket aavikolle kannattavat. Hinnat alkavat usein 20 eurosta henkilöltä ja retkiin voi sisältyä joskus esimerkiksi ateriat. Niiden avulla koet Dohan monipuolisemmin!

Dohan hintataso takaa siis varsin laadukkaan ja monipuolisen loman!

BOTTOM

Varaa loma edullisemmin - Tutustu äkkilähtöihin!

Avaa äkkilähdöt

Lue lisää aiheeseen liittyvää:

Jätä kommentti