MatkapojatMatkapojat

Dohan nähtävyydet tarjoavat runsaasti elämyksiä – Top 6

Aurinkoinen ja eksoottinen Doha tarjoaa runsaasti elämyksiä matkalaisille. Tässä parhaimmat Dohan nähtävyydet piristämään seuraavaa lomaasi!

Uusia ja upeita elämyksiä hakevan kannattaa ehdottomasti harkita lomaa Qatarin pääkaupunkiin. Dohaan pääsee nykyään Suomesta suorin lennoin ja pilvenpiirtäjien täyttämään kaupunkiin kannattaa ehdottomasti matkata useammaksi päiväksi. Varsinkin juuri Dohan nähtävyydet takaavat nimittäin upeaa tekemistä ja unohtumattomia matkamuistoja!

Dohan nähtävyydet – Top 6

Aavikon keskelle rakennettu kaupunki on täynnä kulttuuria, mutta myös runsaasti upeata arkkitehtuuria – rikas valtio on pistänyt pääkaupungissa ehdottomasti parastaan. Parhaimmat Dohan nähtävyydet ovatkin sekoitus uutta ja vanhaa.

Museum of Islamic Art Dohassa

1. Museum of Islamic Art

Islamilaista taidetta esittelevä museo on kaunis nähtävyys niin sisältä, että ulkoa. Rakennuksen on suunnitellut I.M Pein ja jo pelkästään museorakennukseen tutustuminen takaa runsaasti ihasteltavaa. Sen lisäksi museo on täynnä kaunista ja mielenkiintoista taidetta. Pidä mielessä, että museo on suljettu aina tiistaisin!

Kotisivut: http://www.mia.org.qa/en/

Fanar Islamic Cultural Center

2. Fanar Islamic Cultural Center

Toinen upea rakennus, joka esittelee kaunista islamilaista kulttuuria ja uskontoa on Fanar Islamic Cultural Center. Rakennus on kaunis varsinkin illan hämärässä. Lisäksi keskus tarjoaa runsaasti mielenkiintoista tekemistä, sillä siellä tapahtuu jatkuvasti erilaisia tapahtumia erilaisten näyttelyiden ja kurssien muodossa. Lisäksi keskuksen yhteydessä olevaan moskeijaan pääsevät tutustumaan myös muut kuin muslimit.

ApolloApollo

Katara Cultural Village

3. Katara Cultural Village

Katara Cultural Village on yksi upeimpia Dohan nähtävyyksiä. Paikka on laaja, vanhan kylän tapaisesti rakennettu alue, josta löytyy runsaasti erilaisia paikallisia rakennuksia esittelemässä modernia, että vanhaa kulttuuria. Voit tutustua muun muassa:

 • Moskeijoihin
 • Roomalaistyyliseen amfiteatteriin
 • Vanhanaikaisiin käsityöläispajoihin
 • Erilaisiin ravintoloihin ja toreihin

Alueelta löytyy lisäksi uimaranta, jonne pitää maksaa pääsymaksu ja jossa huomioon tulee ottaa paikallinen pukukoodi – eli uimaan ei saa mennä kuin olkapäät ja polvet peitettynä!

Kotisivut: http://www.katara.net/en/home

Apollo – Doha

Löydä parhaat lomatarjoukset Dohaan!

Etsi lomatarjouksia

The Torch Doha –pilvenpiirtäjä

4. The Torch Doha –pilvenpiirtäjä

Upeannäköinen on myöskin The Torch Doha pilvenpiirtäjä, jossa toimii hotelli. Qatarin korkein pilvenpiirtäjä kohoaa yli 300 metriin. Sen 51. kerroksesta löytyy kaunis näköalaravintola, jossa kannattaa käydä katselemassa maisemia ja nauttia melko edullinen sekä maistuva ateria. Pilvenpiirtäjän läheltä löytyy lisäksi upea Villaggio Mall –kauppakeskus – monet kaupungin ostoskeskukset ovatkin jo itsessään varsinaisia nähtävyyksiä arkkitehtuurinsa ansiosta!

Kotisivut: https://www.thetorchdoha.com.qa/en/default.html


Apollo
Säästä jopa 45 % kesän lomista

Varmista kesäfiilis parhaaseen hintaan suosituimpina lomakuukausina heinä- tai elokuussa.

Tutustu tarjouksiin tästä »

Qatarin kansallismuseo

5. National Museum of Qatar

Dohan nähtävyydet vievät upeisiin museoihin, joista myös Qatarin kansallismuseossa vierailu kannattaa. 2019 avattu museo on todella upea arkkitehtuurillisesti, mutta lisäksi sen kiehtovat näyttelyt kertovat alueen historiasta kattavasti. Maksullinen ja opastettu kiertue kannattaa ehdottomasti, mikäli englanti vain luonnistuu!

Kotisivut: https://nmoq.org.qa/

Hotel Park –puisto Dohassa

6. Hotel Park –puisto

Puistot ovat upeita nähtävyyksiä Dohassa, varsinkin kun kaupunki on keskellä aavikkoa ja korkeiden pilvenpiirtäjien täyttämä, jolloin vehreät puistot luovat erikoista tunnelmaa lomapäiviin maisemiensa ansiosta. Puistoista keskustan Hotel Park, kuuluisan Sheraton hotellin takana, on yksi kauneimmista. Alueelta löytyy laajoja viherkenttiä sekä runsaasti upeita kukkaistutuksia. Lisäksi erilaisia suihkulähteitä on siellä täällä viihdyttämään niin lapsia että aikuisia.

Kotisivut: http://www.hotelparkdoha.com/

Matkapojat

Löydä upeita matkatarjouksia 2024/25 lomiin! Rantalomia, kiertomatkoja, risteilyjä ja paljon muuta!

Etsi matkoja

Muista myös nämä Dohan nähtävyydet

Yllä mainittujen nähtävyyksien lisäksi tulee Dohassa tutustua näihin upeisiin kaupunginosiin ja alueisiin:

 • The Pearl Qatar –tekosaareen
 • Souq Waqifin markkina- ja ravintolakortteliin
 • Al Corniche –kävelykatuun
 • Vanhaan dhow –satamaan

Harkitse lisäksi päiväretkeä

Jos nähtävyydet Dohassa on koluttu läpi, voit tehdä upeita päiväretkiä lähistön nähtävyyksiin. Dohasta onnistuvat muun muassa retket:

 • Khor Al Adaidin merialueelle sekä ympäröiviin, kuuluisiin hiekkadyyneihin
 • Persianlahteen sukellusretkien ja risteilyiden parissa
 • Al Zubarahin arkeologiselle alueelle

Nämä lähistön ja Dohan nähtävyydet tarjoavat siis upean ja elämyksellisen loman!

Artikkeli jatkuu alempana
Löydä parhaat aktiviteetit tähän kohteeseen ja osta liput etukäteen!
Artikkeli jatkuu...

Dohan nähtävyydet kartalla

BOTTOM

Varaa loma edullisemmin - Tutustu äkkilähtöihin!

Avaa äkkilähdöt

Lue lisää aiheeseen liittyvää:

Jätä kommentti