MatkapojatMatkapojat

Dohan lentokenttä (DOH) – välilaskuja ja taideteoksia

Dohan lentokenttä on varsin nopeasti kasvava vilkas kenttä, kentän toimiessa monen pitkän lennon välietappina. Lentokenttä toimii onneksi todella näppärästi palveluineen ja sinne on mukava lentää – välilaskulle tai Dohan kaupunkia pidemmäksi aikaa ihailemaan!

Lentokentät eivät aina ole vain matkan alku- tai päätepisteitä, vaan monet pitkät lennot vaativat usein välilaskua. Usein matkailijat voivat säästää tekemällä välilaskun ja yksi kivoimmista kentistä tähän on Dohan lentokenttä. Olitpa sitten tulossa lomamatkalle upeaan Dohan kaupunkiin tai tarvitset kivan välilasku kentän, tässä vinkit upeaan qatarilaiseen lentokenttään.

Yleistä tietoa Dohan lentokentästä

Dohan lentokentän virallinen nimi on Hamadin kansainvälinen lentoasema, kentän ollessa Qatarin ainut kansainvälinen lentokenttä. Kyseessä on todella uusi lentokenttä, sillä se avasi ovensa vasta vuonna 2014. Dohan lentokenttä on myös kotikenttä Qatar Airwaysille, joka on Qatarin kansallinen lentoyhtiö.

Lentokenttä on rakennettu laajennukset mielessä pitäen ja suunniteltujen rakennelmien ja laajennuksien toteuttamisen jälkeen kenttä olisi Lähi-idän toiseksi suurin lentokenttä Dubain jälkeen. Tällä hetkellä kentällä on toiminnassa kaksi kiitorataa ja yksi terminaali eri halleineen.

Dohan lentokenttä – palvelut

Dohan lentokenttä on varsin kaunis ja viihtyisä, sillä se on suunniteltu muistuttamaan keidasta aavikon keskellä. Tiloista löytyy viihtyisiä suihkulähteitä ja kauniita palmuistutuksia. Viihtyvyyttä lisäävät myös erilaiset taideteokset, joita löytyy ympäri terminaalia. Niistä tunnetuin on ehkä Dohan lentokentän nalle, joka on jättimäinen keltainen nallekarhu istumassa lampun alla (Lamp Bear – Urs Fischer)! Jos teet välilaskun Dohaan ja joudut odottelemaan kentällä, taideteoksiin tutustuminen on kivaa puuhaa.

Dohan lentokentän palvelut ovat lisäksi varsin hyvät ottaen huomioon, että kyseessä on varsin uusi ja suhteellisen pieni lentokenttä. Kentältä löytyy peruspalvelut aina rahanvaihdosta lastenhoitohuoneisiin. Tupakointi on mahdollista terminaalista löytyvissä smoking lounge –tiloissa. Erilaisia lounge –tiloja businessluokan matkustajille on myös muutamia ja niiden palvelut ovat varsin hyvät ruoka- ja juomatarjoiluiden osalta.

ApolloApollo

Ostokset

Tax free –ostokset onnistuvat Dohan lentokentällä ja kauppojen määrä on varsin kohtuullinen. Kentältä löytyy runsaasti kosmetiikka- ja elektroniikkaliikkeitä sekä muutamia muotiliikkeitä. Lapsille löytyy lelukauppa ja kentällä palvelee myös muutamia kirjakauppoja. Hintataso on hyvin perinteinen – jotkin tuotteet ovat edullisempia verrattuna paikallisten liikkeiden hintatasoon.

Ruokailu

Erilaisia ravintoloita on varsin hyvin ja Dohan lentokentältä löytyy niin paikallisia makuja, että perinteisempiä länsimaisia ruokapaikkoja. Ravintoloiden ja pikaruokapaikkojen joukkoon lukeutuvat muun muassa:

  • Burger King
  • Eat Street
  • Jamocha Cafe
  • Yum Cha
  • Starbucks

Alkoholia on mahdollista nauttia joissakin ravintoloissa sekä lounge –tiloissa. Pidä kuitenkin mielessä, että alkoholin maahantuominen on kiellettyä ja alkoholituotteiden nauttiminen ravintoloiden tai lounge –tilojen ulkopuolella ei myöskään ole sallittua.


Apollo
Säästä jopa 45 % kesän lomista

Varmista kesäfiilis parhaaseen hintaan suosituimpina lomakuukausina heinä- tai elokuussa.

Tutustu tarjouksiin tästä »

Dohan lentokenttähotelli

Dohan lentokenttähotelli

Dohan lentokenttähotelli on nimeltään Oryx Airport Hotel. Kentän yhteydessä toimiva hotelli on laadukas ja viihtyisä. Hotellista löytyy eri hintaluokan huoneita sekä perhehuoneita. Lisäksi palveluihin kuuluu fitness –keskus sekä ravintola, joten yöpyminen onnistuu kentällä varsin mainiosti.

Matkapojat

Löydä upeita matkatarjouksia 2024/25 lomiin! Rantalomia, kiertomatkoja, risteilyjä ja paljon muuta!

Etsi matkoja

Matkan jatkaminen lentokentältä Dohaan

Jos lennät Dohan lentokentälle aikeissasi jatkaa matkaa Dohan kaupunkiin, on se helppoa kentältä. Julkisen liikenteen vaihtoehdoista metro kuljettaa Dohan nähtävyyksien äärelle sekä keskustaan nopeasti ja varsin edullisesti. Lisäksi busseja liikkuu keskustaan useammallakin eri reitillä. Myös taksi on hyvä ja halpa valinta – kyydin hinta alkaa noin 6 eurosta, kilometrikorvauksen vaihdellessa noin 30 ja 45 sentin välillä.

Apollo – Doha

Löydä parhaat lomatarjoukset Dohaan!

Etsi lomatarjouksia

Dohan lentokenttä (DOH) – yhteystiedot

Tässä vielä Dohan lentokentän yhteystiedot:

Hamad International Airport
Doha
Qatar
Puh: +974 4010 6666

Kotisivut: https://dohahamadairport.com/

Artikkeli jatkuu alempana
Löydä parhaat aktiviteetit tähän kohteeseen ja osta liput etukäteen!
Artikkeli jatkuu...

Dohan lentokenttä kartalla

BOTTOM

Varaa loma edullisemmin - Tutustu äkkilähtöihin!

Avaa äkkilähdöt

Lue lisää aiheeseen liittyvää:

Jätä kommentti