Doha matkakohteena tarjoaa ihania arabialaisia perinteitä

Doha matkakohteena vie keskellä pilvenpiirtäjiä ja aitoa arabialaista tunnelmaa. Elämyksiä ja uusia kokemuksia etsivän kannattaa harkita kiehtovaa kaupunkia seuraavaksi lomakohteeksi.

Qatarin valtio on nostamassa päätään suosittuna matkakohteena. Maan pääkaupunki Doha on kohoamassa Dubain ja Abu Dhabin rinnalle eksoottisena matkaelämyksenä. Doha matkakohteena onkin upean aito ja mielenkiintoinen – tässä tietoja, mitä kaupungista tulee tietää matkaa mietittäessä.

Dohan matkat – milloin ja miten?

Doha on mahdollista kokea niin omatoimisesti, että pakettimatkojen avulla. Suomesta lennetään Dohaan suoria reittilentoja ja vaihdollisia yhteyksiäkin on saatavilla runsaasti. Suorat lennot ovat usein hintavampi vaihtoehto, vaihdollisia lentoja taas on mahdollista löytää jopa parilla sadalla. Dohaan tarvitaan viisumi, joka on helppo ostaa esimerkiksi Dohan lentokentältä. Majoitusta Dohasta löytää lähinnä upeista hotelleista, mutta hintalaatusuhde on varsin hyvä ja matkailijan kannattaakin panostaa luksukseen Dohan lomalla.

Sään puolesta Doha on matkakohteena varsin paahtava. Siksi Dohaan kannattaakin matkata talvella, jolloin lämpötilat pysyttelevät noin +20-30 lämpöasteessa. Kesäisin lämpötila kohoaa helposti yli +40 asteen, joten silloin olo voi olla varsin tukala. Dohan julkiset rakennukset ovat usein ilmastoituja, joten sinänsä paahdetta pääsee helposti pakoon.

ApolloApollo

Doha matkakohteena tarjoaa kiehtovaa nähtävää

Matkakohteena Doha tarjoaa runsaasti mielenkiintoisia nähtävyyksiä. Voit ihastella uutuutena erilaisia moderneja arkkitehtuurisia ihmeitä kuten vaikkapa:

  • Museum of Islamic Arts –taidemuseota
  • Fanar Islamic Cultural Centre –kulttuurikeskusta
  • The Torch Doha –pilvenpiirtäjää

Kun sitten haluat kokea perinteistä arabialaista nähtävää ja historiaa, suunnaksi kannattaa ottaa upea Souq Waqifin markkinakortteli, joka on täynnä perinteisiä torimyyjiä ja ihania arabialaisia kojuja. Myös Dohan perinteikäs satama on upeaa nähtävää vanhoine puuveneineen. Lisäksi tutustua kannattaa paikallisiin moskeijoihin, jotka viehättävät arkkitehtuurillaan ja tunnelmallaan.

Dohassa riittää tekemistä ostosten ja retkien merkeissä

Pelkkää nähtävyyksien ihastelua ei Doha matkakohteena ole, vaan pääset puuhastelemaan runsaasti erilaisia aktiviteetteja. Shoppailijat ihastuvat taatusti Dohaan, sillä kaupungista löytyy useita ostoskeskuksia. Niistä esimerkiksi Villaggio Mall –kauppakeskus kannattaa käydä katsastamassa. Dohan hintataso tekee ostosten teosta varsin edullista ja esimerkiksi kauneudenhoitotuotteita ja muotia löytyy kaupungista edullisesti.

Ostosten lisäksi kannattaa kokeilla erilaisia retkiä lähiympäristöön. Miltä kuulostaisi esimerkiksi matka aavikolle ratsastamaan kamelilla tai ajelemaan mönkijällä? Aavikkoretket ovat todella suosittuja ja niitä on tarjolla erilaisina elämyksinä, niin auringonlaskun ihastelusta perinteiseen ruokailuun aavikolla. Muita loistavia retkikohteita Dohasta ovat lisäksi Al Zubarahin linnoituskaupunki, jossa on helppo vierailla Dohasta käsin.

Apollo – Doha

Löydä parhaat lomatarjoukset Dohaan!

Etsi lomatarjouksia

Doha lomakohteena tutustuttaa erilaiseen kulttuuriin

Doha matkakohteena vie keskelle perinteistä arabialaista kulttuuria. Mielessä kannattaa siis pitää, että kyseessä on islamilainen valtio. Islamin usko tulee matkailijan ottaa Dohassa huomioon esimerkiksi:

  • Pukeutumisessa – polvet ja olkapäät on hyvä peittää julkisilla paikoilla ja suosia peittävämpää pukeutumista.
  • Alkoholin käytössä – alkoholia ei ole saatavilla kansainvälisiä hotelleja lukuun ottamatta julkisesti, eikä päihtyneenä kannata lähteä hoipparoimaan kaupungille.
  • Hellyyden osoituksissa – samaa sukupuolta olevien suhteet ovat maassa kiellettyä, eikä avioliiton ulkopuolisia suhteita katsota hyvällä. Hellyydenosoitukset kannattaa siis jättää hotellihuoneeseen!

Doha on kuitenkin viehättävä ja kulttuurillisesti mielenkiintoinen matkakohde. Kaupunki on lisäksi varsin turvallinen, joten kannattaa ehdottomasti lisätä kaupunki matkalistalle!

Matkapojat

Löydä upeita matkatarjouksia 2024/25 lomiin! Rantalomia, kiertomatkoja, risteilyjä ja paljon muuta!

Etsi matkoja

Lähde vaikka lyhyellä Doha –visiitille!

Doha matkakohteena soveltuu myös niin sanottuun stopover –vierailuun. Tämä tarkoittaa välilaskun tekemistä Dohassa, kun suuntaat vaikkapa Aasian kohteisiin. Lyhyeen, alle 24-tunnin vierailuun ei muuten tarvita viisumia! Dohan aikaero on myös vain tunnin, joten jet lag ei pääse iskemään.

Lähde siis kokemaan Doha lyhyellä vierailulla tai varaa pidempi loma jo tänään!

BOTTOM

Varaa loma edullisemmin - Tutustu äkkilähtöihin!

Avaa äkkilähdöt

Jätä kommentti