MatkapojatMatkapojat

Mikä on paras aika matkustaa Vietnamiin?

Vietnam on kiehtova matkakohde, jossa riittää elämyksiä ja eksotiikkaa. Mutta mikä onkaan se paras aika matkustaa Vietnamiin?

Matkakohdetta valittaessa on usein otettava huomioon monia tekijöitä. Sinun pitää esimerkiksi miettiä, mitä matkaltasi haluat kokemuksien ja nähtävyyksien suhteen. Matkakohteen sääkin vaikuttaa tietysti valintaan. Jos siis matkustaminen Vietnamiin on haaveissasi, milloin Vietnamiin kannattaa mennä?

Mitä haluat lomaltasi?

Ensin kannattaa ehdottomasti miettiä se, mitä matkustaminen Vietnamiin sinulle tarkoittaa. Mitä haluat kokea ja nähdä tässä ihastuttavassa Aasian maassa?

Vietnam on melko suuri maa, jonka ilmasto vaihtelee hieman alueelta toiseen. Tässä muutama esimerkki siitä, mitä ja missä Vietnamissa voisi kokea. Maasta voi nimittäin lähteä hakemaan:

  • Rantalomaa ja lämpöä maan keski- ja eteläosissa. Hyviä kohteita ovat muun muassa Danang, Hoi An ja Phan Tiet.
  • Kaupunkielämää maan suurimmissa kaupungeissa kuten Ho Chi Minh Cityssä.
  • Luontoretkiä ja elämyksiä maan pohjoisosista ja lukuisista luonnonpuistoista.
  • Historian havinaa maan vanhimmista kaupungeista kuten Hanoista ja Huesta.
  • Viihtyisää ja eksoottista lomaa lapsien kanssa

Yllä oleviin valintoihin vaikuttaa monesti juuri Vietnamin sää, josta lisää myöhemmin. Tällöin keskilämpötilat ja sateet säätelevät sen parhaan ajan, milloin Vietnamiin kannattaa matkustaa.

Mutta moni haluaa lomaltaan myös kulttuuria ja paras aika matkustaa Vietnamiin voikin olla jokin sen lukuisista paikallisista tapahtumista. Näistä ehdottomasti tärkein on Tet-juhla. Se on vietnamilainen uudenvuodenjuhla ja sitä vietetään yleensä samaan aikaan kuin kiinalaista uutta vuotta. Tet-juhlaan aikaan koko maa pysähtyy paikoilleen – se onkin varsinainen elämys, mutta ajankohta ei toki sovi niille, jotka haluavat vältellä suljettuja kahviloita lomallaan!

ApolloApollo

Millainen on Vietnamin sää?

Monesti paras aika matkustaa Vietnamiin määräytyykin siis juuri sään mukaan. Jos haluat rantalomalle, et tietenkään halua sadetta ja viimaa matkakohteessa!

Mikä on siis sään puolesta parasta aikaa matkustaa Vietnamiin? Trooppisena maana monsuunikausi vaikuttaa vahvasti siihen, milloin matkustaminen Vietnamiin on järkevintä sään kannalta. Monsuuni koskettaa maan ei osia hieman eri tavalla.

Apollo – Vietnam

Löydä parhaat lomatarjoukset Vietnamiin!

Etsi lomatarjouksia

Etelä-Vietnam

Kuivakausi maan eteläosissa sijoittuu joulukuusta aina huhtikuun loppuun. Sateisinta etelässä on puolestaan toukokuun ja marraskuun välillä. Alue ei kuitenkaan ole niitä sateisimpia, joten Etelä-Vietnamia ei tarvitse juuri vältellä. Sään puolesta etelässä on aina lämmintä ja kuumimmat kuukaudet ovat maalis-, huhti- ja toukokuu, jolloin sää voi olla yli +40 astetta.


Apollo
Säästä jopa 45 % kesän lomista

Varmista kesäfiilis parhaaseen hintaan suosituimpina lomakuukausina heinä- tai elokuussa.

Tutustu tarjouksiin tästä »

Keski-Vietnam ja rannikko

Monsuuni vaikuttaa alueella eniten lokakuusta joulukuuhun. Lämpimintä alueella on kesäkuusta elokuuhun, jolloin lämpötila kipuaa lähelle +40 astetta. Taifuunit ovat valloillaan elokuusta marraskuuhun, jolloin aluetta kannattaa vältellä.

Pohjois-Vietnam

Pohjoisosat ovat aurinkoisia ja sateettomia aina lokakuusta joulukuuhun, jonka jälkeen sää viilenee. Maaliskuusta aina elokuuhun sää lämpenee jälleen ja paikoittain se voi olla melko tukalaa. Tällöin alueella myös sataa eniten.

Matkapojat

Löydä upeita matkatarjouksia 2024/25 lomiin! Rantalomia, kiertomatkoja, risteilyjä ja paljon muuta!

Etsi matkoja

Mikä siis on paras aika matkustaa Vietnamiin?

Paras aika matkustaa Vietnamiin riippuu siis siitä, minne olet matkalla ja mitä matkaltasi haluat.

Tässä muutama nyrkkisääntö:

  • Etelässä riittää lämpöä ympäri vuoden, mutta sateita voit vältellä matkustamalla marras- ja huhtikuun välillä.
  • Keskiosat ovat kauneimmillaan keväällä.
  • Pohjois-Vietnamiin kannattaa suunnata joko keväällä tai alkusyksystä.
Artikkeli jatkuu alempana
Löydä parhaat aktiviteetit tähän kohteeseen ja osta liput etukäteen!
Artikkeli jatkuu...

Makuja, elämyksiä ja eksotiikkaa

Vietnam tarjoaa taatusti runsaasti elämyksiä ja mielenkiintoista koettavaa. Maahan voi matkata ympäri vuoden ja paljon riippuu siitä, mitä matkaltasi haluat. Jos siis eksotiikka ja ihastuttava ilmapiiri kiehtoo, nyt jos koskaan on paras aika matkustaa Vietnamiin!

Lähde siis hakemaan uusia elämyksiä täältä ihanasta Aasian maasta!

BOTTOM

Varaa loma edullisemmin - Tutustu äkkilähtöihin!

Avaa äkkilähdöt

Lue lisää aiheeseen liittyvää:

Jätä kommentti