MatkapojatMatkapojat

Mauritiuksen nähtävyydet – 7 vierailun arvoista kohdetta

Mark Twain kirjoitti kauan sitten taivaan olevan kopio Mauritiuksesta, ja Mauritiuksen nähtävyydet puoltavat ehdottomasti tätä lausahdusta. Mitkä ovat ne Top nähtävyydet, jotka tässä paratiisissa tulisi kokea?

Intian valtamerellä sijaitseva Mauritius viettelee valkeilla hiekkarannoillaan, turkoosilla vedellään ja hurjan ystävällisellä palvelukulttuurillaan. Mauritiukselle matkataan rentoutumaan ja rakastumaan – ei ihme, että häämatkalaiset usein unelmoivat juuri tästä ihanasta saaresta! Ihan vain rannalla löhöilyä Mauritius ei tietenkään ole, vaan parhaimmat Mauritiuksen nähtävyydet tarjoavat runsaasti tekemistä ja elämyksiä lomamuistoiksi.

Artikkeli jatkuu alla
Artikkeli jatkuu...

Port Louis, Mauritius

1. Pääkaupunki Port Louis

Mauritiuksen pääkaupunki Port Louis on nähtävyys jo itsessään, mistä löytyy runsaasti kiehtovimpia nähtävyyksiä Mauritiuksella. Kaupunki on aina ollut tärkeä kaupankäynnin kannalta, massiivisten vuorten reunustaessa satamakaupunkia. Siksi kaupunki on hyvin näyttävä, täynnä siirtomaa-ajan romantiikkaa.

Täällä kannattaa tutustua:

  • Le Citadellen linnoitukseen
  • Kuvernöörin palatsiin
  • Keskustan kiireisen markkina-alueeseen
  • Luonnontieteelliseen museoon

Kaupunkia pääsee näkemään esimerkiksi hevosvaunujen kyydissä!

Maheswarnath temppeli

2. Trioletin kylä

Toinen ihana paikka tutustua saaren historiaan on Trioletin kylä. Kylä on itse asiassa Mauritiuksen vanhin ja sieltä löytyy uskomattoman kaunis hindutemppeli, Maheswarnath. Kulttuurillisesti tärkeä ja kiehtova kylä temppeleineen löytyy saaren pohjoisosista

ApolloApollo

Chamarelin puisto

3. Chamarelin puisto

Chamarelin puistosta löytyy yhdeksi maailman upeimmista luonnonihmeistä nimetty Coloured Earths –alue. Puisto sijaitsee Mauritiuksen lounaisosissa, jonka kumpuileva maasto on vulkaanisen tuhkan aiheuttaman eroosion takia monivärinen näky. Alueella on lisäksi Chamarelin vesiputous. Koko puiston näkymät ovat ehdottomasti saaren vaikuttavimma.

Kotisivut: https://www.chamarel7colouredearth.com/

Mauritiuksen kasvitieteellinen puutarha

4. Pamplemoussesin kasvitieteellinen puutarha

Luonnon ihmeellisyyttä kannattaa käydä ihailemassa lisäksi Pamplemoussesin kasvitieteellisessä puutarhassa. Yli 300 erilaista kasvilajia luovat uskomattoman tunnelman tähän ihanaan puistoon. Varsinkin sen suuri lummekasvien täyttämä allas on matkailijoiden suosikkeja.


Apollo
Säästä jopa 45 % kesän lomista

Varmista kesäfiilis parhaaseen hintaan suosituimpina lomakuukausina heinä- tai elokuussa.

Tutustu tarjouksiin tästä »

Mauritiuksen sokerimuseo

5. L´Aventure du Sucre -sokerimuseo

Kasvitieteellisessä puutarhassa vierailun voi yhdistää tutustumiseen vanhaan sokeritehtaaseen. Sieltä löytyy nykyään kiehtova näyttely alueen synkästä historiasta orjuuden osalta sekä saaren sokerinviljelyksen historiasta kertova sokerimuseo. Hymyn huulille onnistuvat kuitenkin tuomaan museon paikalliset lahjatavarat ja rommi, jota voi maistella kohteessa.

Kotisivut: https://www.aventuredusucre.com/en

Matkapojat

Löydä upeita matkatarjouksia 2024/25 lomiin! Rantalomia, kiertomatkoja, risteilyjä ja paljon muuta!

Etsi matkoja

Mauritiuksen krokotiilipuisto

6. La Vanillen krokotiilipuisto

Monet Mauritiuksen nähtävyydet ovat juuri kiehtovia luontokohteita. Eläinten ystävien tulee ehdottomasti vierailla La Vanillen krokotiilipuistossa. Puistossa on niin trooppisia kasveja kuin kiehtovia eläimiäkin. Krokotiilit ja varsinkin jättimäiset kilpikonnat ovat jännittävää seurailtavaa. Täällä voi nähdä myös apinoita ja monia erilaisia liskoja.

Kotisivut: https://www.lavanille-naturepark.com/index.php/en/home-1

Ile aux Aigrettes saari

7. Ile aux Aigrettesin saari

Saari on yksi Mauritiuksen suosituimpia nähtävyyksiä. Siellä voi nimittäin bongata todella harvinaisen Mauritiuksen-kyyhkyn ja monia muita eksoottisia ja uhanalaisia eläimiä. Lisäksi osa saaren kasveista löytyy vain tältä pikkuruiselta saarelta, joten se on todella ainutlaatuinen nähtävyys.

Apollo – Mauritius

Löydä parhaat lomatarjoukset Mauritiukselle!

Etsi lomatarjouksia

Koe Mauritiuksen nähtävyydet vuokra-autolla

Mauritius ei ole kovinkaan suuri saari, joten voit helposti vierailla useammassa nähtävyydessä kerralla. Yllä mainitut nähtävyydet Mauritiuksella voi kokea monesti ohjatuilla retkillä ja oppaiden vetämät kiertelyt ovatkin hyvä tapa imeä tietoja saaresta ja sen luonnosta sekä kulttuurista. Mutta Mauritiuksen nähtävyydet voi kierrellä omatoimisesti vuokra-auton kyydissäkin. Auton vuokraaminen on kiva tapa nähdä saarta – muista vain, että liikenne on vasemmanpuoleista ja välillä kaoottisempaa kuin Suomen ruuhkat!

Artikkeli jatkuu alempana
Löydä parhaat aktiviteetit tähän kohteeseen ja osta liput etukäteen!
Artikkeli jatkuu...

Mauritiukselle lomalle vaikka läpi vuoden

Mauritiuksen nähtävyydet voi käydä kurkkaamassa periaatteessa läpi vuoden. Säiden suhteen on kuitenkin hyvä huomioida, että:

  • Paras aika lomaan Mauritiuksella on toukokuusta marraskuuhun
  • Sadekausi on pahimmillaan tammi-helmikuussa, mutta se ei kuitenkaan tarkoita jatkuvaa sadetta

Varaa siis unelmien lomasi ja lisää nämä ihanat Mauritiuksen nähtävyydet koettujen elämyksien listallesi!

Mauritiuksen nähtävyydet kartalla

BOTTOM

Varaa loma edullisemmin - Tutustu äkkilähtöihin!

Avaa äkkilähdöt

Lue lisää aiheeseen liittyvää:

Jätä kommentti