MatkapojatMatkapojat

Top-8 Afrikan nähtävyydet – Nämä sinun täytyy kokea

Afrikan mantere on täynnä ihania matkakohteita, jonne matkustaa. Mitkä ovat sitten ne parhaimmat Afrikan nähtävyydet, jotka jokaisen tulisi pitää mielessä?

Afrikka tarjoaa runsaasti nähtävää ja koettavaa. Pohjoisesta löytyy aavikkoa ja pyramideja Egyptissä, kun taas Keski-Afrikan savannit antavat mahdollisuudet villieläinten bongailuun. Afrikan nähtävyydet ovat täynnä vaihtoehtoja ja mahdollisuuksia uusiin kokemuksiin. Tässä kahdeksan ihanaa Afrikan nähtävyyttä.

Artikkeli jatkuu alla
Artikkeli jatkuu...

Gizan pyramidit

1. Gizan pyramidit, Egypti

Gizan pyramidit ovat tunnetuimpia nähtävyyksiä Afrikassa. Egyptissä sijaitsevat pyramidit ovat hieno osoitus ihmisten luovuudesta ja kyvystä tehdä mahdottomasta mahdollista. Rakennusta ihmetellessä on vaikea uskoa, että pyramidit nousivat pystyyn jo 2650 vuotta ennen ajanlaskun alkua.

Serengetin kansallispuisto

2. Serengetin kansallispuisto, Tansania

Monet nähtävyydet Afrikassa esittelevät maan henkeäsalpaavaa luontoa, joista Serengetin kansallispuisto tekee sen erinomaisesti. Täällä voit bongata niin leijonia kuin seeprojakin. Kansallispuistoon järjestetään runsaasti erilaisia retkiä, joiden avulla voit tutustua maahan ja sen luontoon oppaan avulla.

Kotisivut: https://www.tanzaniatourism.go.tz/en/destination/serengeti-national-park

ApolloApollo

Viktorian putoukset ilmasta

3. Viktorian putoukset, Sambia ja Zimbabwe

Viktorian putouksiin voi tutustua niin Sambian kuin Zimbabwenkin alueelta, sillä ne sijaitsevat aivan maiden rajalla. Kuohuvat vesiputoukset ovat ehdottomasti tunnetuimpia Afrikan nähtävyyksiä. Vesiputousten voimallisuus ei unohdu hetkessä – se saattaa jopa kastella sinut kokonaan!

Kotisivut: https://www.zambiatourism.com/destinations/waterfalls/victoria-falls

Djemaa el Fna Marrakech

4. Djemaa el-Fna –aukio, Marokko

Marokossa sijaitsee ihastuttava Marrakechin kaupunki, jonka Djemaa el-Fena -aukio on yksi maailman tunnetuimpia. Aukio on täynnä tarinankertojia, manteleiden myyjiä ja hennataiteilijoita. Sen kiihkeää sykettä kannattaa matkata ihastelemaan varsinkin aamuisin.


Apollo
Säästä jopa 45 % kesän lomista

Varmista kesäfiilis parhaaseen hintaan suosituimpina lomakuukausina heinä- tai elokuussa.

Tutustu tarjouksiin tästä »

Vuorigorillat Ruandassa

5. Vuorigorillat, Ruanda

Ruandan vuorigorilloita kannattaa ehdottomasti mennä katsomaan, jos luonto on lähellä sydäntäsi. Gorillat asustelevat Ruandan kansallispuistossa, joka on jo itsessään vaikuttava näky. Sademetsissä vierailu pysyy taatusti muistoissasi lopun elämääsi.

Djenné, Mali

6. Djenné, Mali

Malilla sijaitseva Djenné on yksi Afrikan vanhimpia nähtävyyksiä. Timbuktun lähellä sijaitseva kaupunki on tunnettu arkkitehtuuristaan ja keskustan kauniista moskeijasta. Kaupunki on aina ollut tärkeässä roolissa maan kaupankäynnissä ja sen torit ovat vieläkin täynnä erilaisia tuotteita ja kaupustelijoita.

Matkapojat

Löydä upeita matkatarjouksia 2024/25 lomiin! Rantalomia, kiertomatkoja, risteilyjä ja paljon muuta!

Etsi matkoja

Apartheid museo

7. Apartheid –museo, Etelä-Afrikka

Afrikan historiassa on runsaasti synkkiä hetkiä. Näistä varsinkin lähihistoriassamme tapahtunut rotuerottelu Etelä-Afrikassa on pysäyttävä kertomus ihmisyyden kaikista puolista. Ajasta kertova museo on ehdottomasti kokemisen arvoinen. Etelä-Afrikassa riittää muutakin katseltavaa, joista ne muut tärkeät Etelä-Afrikan nähtävyydet ovat muun muassa:

  • Victoria & Alfred Waterfront –satama-alue
  • Robben Island –saari
  • Krugerin kansallispuisto
  • Pöytävuori

Kotisivut: https://www.apartheidmuseum.org/

Addis Abeba museo

8. Addis Abeban etnologinen museo, Etiopia

Afrikan nähtävyydet sisältävät monia arkeologisesti tärkeitä kohteita, mutta mantereella on lisäksi loistavia museoita. Näistä Etiopian pääkaupungissa sijaitseva Addis Abeban etnologinen museo on loistava vierailukohde. Se kertoo tarinaa maan ja mantereen rikkaasta kulttuurista.

Afrikan nähtävyydet kertovat maapallon tarinaa

Nähtävyydet Afrikassa imevät sinut historian syövereihin. Nähtävyydet peilaavat niin ihmisten saavutuksia kuin luonnon mahtiakin. Afrikka on manner, jonne jokaisen ihmisen tulisi matkata ainakin kerran elämässään – se on kuin saapuisi kotiin!

Koska Afrikan mailla on niin runsas ja pitkä historia, ovat monet mantereen kaupungit jo itsessään ihastuttava nähtävyys. Ihanimpia Afrikan nähtävyyksiä ovatkin muun muassa nämä kaupungit:

  • Marrakech Marokossa
  • Kairo Egyptissä
  • Kapkaupunki Etelä-Afrikassa
  • Nairobi Keniassa
  • Port Luis Mauritiuksella
Artikkeli jatkuu alempana
Löydä parhaat aktiviteetit tähän kohteeseen ja osta liput etukäteen!
Artikkeli jatkuu...

Rakastu Afrikan eksotiikkaan

Matka Afrikan maihin onnistuu omatoimisesti kuin pakettimatkojenkin avulla. Koska manner on täynnä mahdollisuuksia, kannattaa sinun suunnitella matka tarkasti. Yllä olevat Afrikan nähtävyydet toivottavasti inspiroivat sinua valitsemaan unelmiisi sopivan kohteen ja lähtemään Afrikan valloitukseen!

Afrikan nähtävyydet kartalla

BOTTOM

Varaa loma edullisemmin - Tutustu äkkilähtöihin!

Avaa äkkilähdöt

Lue lisää aiheeseen liittyvää:

Jätä kommentti