LomarengasLomarengas

Suosituimmat Afrikan lomakohteet – lomailijan unelmia

Saattaa sisältää mainoslinkkejä.

Afrikan lomakohteet tarjoilevat elämyksiä heillekin, jotka ovat jo nähneet kaiken. Tämä maanosa rakastuttaa aidolla olemuksellaan ja sieltä löytyy varmasti kohde jokaiselle matkailijalle.

Afrikka on valtava maanosa, jonka valtiot tarjoilevat runsaasti vaihtoehtoja villieläimistä maukkaisiin makuelämyksiin. Afrikan lomakohteet ovat aitoja, monipuolisia, eikä tekemisenpuute iske missään kohteessa.

Afrikan kohteet suureen seikkailuun

Afrikka tarjoilee loistavat puitteet seikkailuun, sillä maanosasta löytyy runsaasti kohteita, joissa ei vielä ole massaturismia. Tämän lisäksi Afrikan luonto ja villieläimet ovat eksotiikkaa parhaimmillaan.

Kenia ja norsut

Kenia

Kenia on ehdoton matkakohde seikkailijoille. Tämä Itä-Afrikan paratiisi on täynnä kiehtovaa luontoa, hurjia vuorialueita ja pieniä saaria, joissa etsiä elämyksiä. Keniassa onnistuvat niin safarit kuin rantalomatkin.

Maan parhaita kohteita ovat muun muassa sen rantalomakohteet kuten Lamun saari, Malindi ja Watamu. Näiden lisäksi matkailija voi suunnata tiensä pääkaupunki Nairobiin tai suosittuun Mombasan kaupunkiin. Molemmat ovat täynnä ihanaa kenialaista ruokakulttuuria sekä historian havinaa.

Artikkeli jatkuu alla
Holiday ClubHoliday Club
Artikkeli jatkuu...

Perinteiset Afrikan lomakohteet

Vaikka suurin osa Afrikkaa onkin vielä suhteellisen tuore matkailukohde, löytyy täältä monia suomalaisten suosikkeja. Nämä ovat tuttu ja turvallinen valinta monelle matkailijalle.

Sharm el-Sheikh, Egypti

Egypti

Kulttuuria ja historiaa rakastavan on ehdottomasti matkattava Egyptiin. Egyptin pyramidit, kuuma aavikko ja makuja täynnä olevat basaarit ovat kokemus vailla vertaansa.

Suomalaismatkaajat ovat rakastaneet tätä Pohjois-Afrikan maata jo pitkään. Egypti kiehtoo eksoottisuudellaan ja aitoudellaan. Suosion taustalla on ehdottomasti monipuolisuus – Egyptissä onnistuu niin rantaloma Punaisenmeren kirkkaissa vesissä kuin seikkailuja täynnä oleva kaupunkilomakin maan historiallisissa kaupungeissa.

Monet parhaat Afrikan lomakohteet löytyvätkin juuri Egyptistä. Maassa voi kokea muun muassa:

  • Tutustua arkeologisiin esineisiin Kairossa ja sen kuuluisassa museossa.
  • Ihastella Gizan pyramideja.
  • Uppoutua historiaan Luxurin kaupungissa, joka on kuin suuri ulkoilmamuseo.
  • Harrastaa vesileikkejä Sharm el Sheikissä.
  • Pelata golfia Soma Bayssa.

Rabat, Marokko

Marokko

Pohjois-Afrikasta löytyy myös Marokko, joka on täynnä makuja ja menoa. Marokko on täynnä väriä – moskeijat ovat koristeltu kauniilla mosaiikeilla ja basaarit notkuvat kankaita ja vesipiippuja. Tunnelmaa Marokossa pääsee etsimään niin aavikolla kuin rannallakin.

Marokko tarjoaa perinteisiä rantalomakohteita, joista Mehdia Plage on varsinkin surffaajien suosiossa. Jos taas kaupunkikohteet ja perinteikäs Marokko kiehtovat, voit ihastua maan pääkaupunkiin Rabatiin. Rabatista löytyy kuuluisi Hassanin torni sekä ihastuttava Mohammad V:n mausoleumi.

Artikkeli jatkuu alla
EbookersEbookers
Artikkeli jatkuu...

Koe ihanat Afrikan lomasaaret

Afrikan lomakohteet eivät löydy vain suurelta mantereelta vaan maanosaa ympäröivät myös ihastuttavat Afrikan lomasaaret. Näiden saarien luonto on usein mantereen maita vehreämpää ja rentoa menoa rakastavat nauttivat taatusti näistä paratiisisaarista.

Mauritius on upea paratiisi

Mauritius

Afrikan lomakohteet ovat usein suuri kulttuurien sulatusuuni ja tätä ihanuutta pääsee kokemaan varsinkin Mauritiuksella. Mauritius on monen mielestä Afrikan paras lomakohde. Se on idyllinen ja pieni saari joka sijaitsee Madagaskarin itäpuolella Intian valtameressä.

Saaren historia on täynnä erilaisia kulttuureja ja siellä pääseekin ihastumaan niin portugalilaiseen kuin hollantilaiseenkin historiaan. Sen suosituimpia nähtävyyksiä ovat:

  • Aapravasi Ghat
  • Le Morne
  • Balaclavan rauniot

Mauritius on romanttinen ja siksi sitä suositellaankin usein häämatkakohteeksi. Mutta saarella viihtyvät myös golffarit, surffaajat ja shoppailijat. Täältä voit tutustus Mauritiuksen hintatasoon.

Mauritius on monipuolinen ja kiehtova!

Kap Verde ja veneitä

Kap Verde

Kap Verden saariryhmä sijaitsee noin 500 kilometrin päässä Afrikan länsirannikosta. Saaret ovat yhä suosittuja matkailijoiden keskuudessa, sillä ne tarjoavat mahdollisuuden rantalomaan eksoottisella vivahteella maustettuna.

Kap Verdellä voit tutustua niin afrikkalaiseen kuin portugalilaiseen kulttuuriinkin, sillä portugalilaiset löysivät ja asuttivat saaret 1450-luvulla. Maan keittiö onkin kuuluisa ja täällä kannattaa ehdottomasti tutustua kansallisruoka cachupaan, joka sisältää papuja ja kalaa tai lihaa.

Saarilla riittää lämpöä, mutta Atlantin leudot tuulet luovat hyvät puitteet vesiurheiluun kuten surffauksen. Saaret ovat ehdottomasti rantalomaa ja rentoa menoa etsiville ja sen parhaisiin matkakohteisiin lukeutuvat niin Sal kuin Boa Vistan saarikin.

Artikkeli jatkuu alla
Hotels.comHotels.com
Artikkeli jatkuu...

Anna Afrikan lumota sinutkin

Afrikan lomakohteet ovat täynnä seikkailua ja rentoa menoa. Maanosassa voi loikoilla rannalla tai kokea kiihkeää maailmanmenoa suurissa ja historiallisissa kaupungeissa. Ja mikä parasta, Afrikan lomakohteet soveltuvat omatoimi- kuin pakettimatkailuunkin ja majoituksia löytyy niin edullisista vaihtoehdoista aina luksuslomaankin.

Anna siis Afrikan lumota sinut ja varaa kerran elämässä –loma sen kohteisiin!

Lue lisää aiheeseen liittyvää:

LomarengasLomarengas

Naantalin KylpyläNaantalin Kylpylä

Jätä kommentti