MatkapojatMatkapojat

Top-8 Perun nähtävyydet – Koe Machu Picchun lisäksi nämä

Perun nähtävyydet tarjoavat matkailijalle runsaasti vaihtoehtoja. Tässä kohteet, joita ei kannata ohittaa Perun lomalla!

Perun suosio matkailijoiden keskuudessa on pitkälti maan turvallisuuden ja edullisuuden ansiota. Meno Perussa on aina rentoa sekä ystävällistä. Maahan houkuttelevat myös tietysti Perun nähtävyydet, jotka pitävät sisällään niin historiallisia kuin uudempiakin kohteita, joista tunnetuimpana tietysti maailmankuulu UNESCOn maailmanperintökohteisiin kuuluva Machu Picchu.

Artikkeli jatkuu alla
Artikkeli jatkuu...

Parhaimpia Perun nähtävyyksiä

Perussa riittää nähtävyyksiä niin runsaasti, että on miltei mahdotonta valita niistä suosikkeja. Tässä kuitenkin kahdeksan kohdetta, jotka kannattaa pitää mielessä kun suunnittelet lomaa Peruun.

Machu Picchu, Peru

1. Machu Picchu

Machu Picchu on tunnetuimpia Perun nähtävyyksiä ja ehdottomasti kokemisen arvoinen. Tämä inkojen kadonnut kaupunki on rakennettu vuorenharjanteelle, jossa rauniot ovat vaikuttava näky. Machu Picchu kannattaa ehdottomasti kokea legendaarisen Inkapolun yhteydessä mikäli patikointi kauniissa maisemissa kiinnostaa.

Kotisivut: https://www.machupicchu.gob.pe/inicio?request_locale=EN

Pacaya Samiria kansallispuisto

2. Pacaya-Samirian kansallispuisto

Amazonin sademetsä on iso osa Perun pinta-alaa ja matka sinne on unohtumaton kokemus. Yksi suosituin nähtävyys onkin Pacaya-Samirian kansallispuisto, jonne voi tehdä jopa viikon mittaisia retkiä. Sademetsässä voi matkata kanootilla ja yöpyä teltassa, ihastellen kasvustoja sekä eksoottisia eläimiä. Kokemus on seikkailua parhaimmillaan!

ApolloApollo

Pisacin käsityötori

3. Pisacin käsityötori

Pyhässä Laaksossa sijaitseva Pisacin käsityötori on tutustumisen arvoinen. Perun nähtävyydet tarjoavat paljon mahdollisuuksia matkamuistojen osteluun. Tämä herttainen käsityötori on parhaimpia tuliaisten ostoon.

Nazcan linjat

4. Nazcan linjat

Yli 2000 vuotta sitten elänyt sivilisaatio kokosi kivistä jättimäisiä kuvioita Nazcan alueelle. Tämä arkeologinen kohde on mielenkiintoinen nähtävyys, varsinkin ilmasta käsin. Maisemalennot voi tilata kätevästi netistä ja kokea Nazcan linjat Perun lomallaan.


Apollo
Säästä jopa 45 % kesän lomista

Varmista kesäfiilis parhaaseen hintaan suosituimpina lomakuukausina heinä- tai elokuussa.

Tutustu tarjouksiin tästä »

Titicacan järvi

5. Titicaca järvi

Titicaca järvi on kuvankaunis näkymä ja sitä ympäröivät pikkukylät tarjoavat loistavia majoitusmahdollisuuksia. Järvi sijaitsee 3 820 metriä merenpinnan yläpuolella, joten maisemat ovat varsin dramaattiset. Järveen voi tutustua rannalta käsin tai tehdä laivamatkan järvessä sijaitseviin saariin.

Nähtävyys Perussa

6. Plaza de Armas aukio

Liman keskustassa sijaitseva Plaza de Armas on sykähdyttävä näky, varsinkin iltavalaistuksessaan. Aukio on UNESCOn suojelukohde ja sen juuret juontavat aina 1700-luvulle saakka. Aukiolla voi tutustua moneen muuhun nähtävyyteen, kuten:

  • Aukion itäosissa sijaitsevaan katedraaliin
  • Parlamenttitaloon
  • Arkkipiispan palatsiin
  • Casa del Oidoriin
Matkapojat

Löydä upeita matkatarjouksia 2024/25 lomiin! Rantalomia, kiertomatkoja, risteilyjä ja paljon muuta!

Etsi matkoja

Kanjoni Perussa

7. Colca kanjoni

Colca kanjoni on Perun kauneimpia nähtävyyksiä. Kanjoni on syvyydeltään kaksi kertaa Grand Canyonia isompi. Alueelta löytyy runsaasti erilaisia inka-ajan raunioita ja rakenteita. Patikointi näissä maisemissa on vaikuttava kokemus.

Hiekkadyynit Perussa

8. Huacachinan hiekkadyynit

Perun nähtävyydet tarjoavat runsaasti vaihtoehtoja aktiivilomaan. Huacachinan hiekkadyynit ovat näistä erikoisimmat. Hiekkadyynien keskellä sijaitseva lomakeskus on nimittäin täydellinen paikka kokeilla aavikkolautailua.

Ihanimmat Perun nähtävyydet löytyvät myös maan kaupungeista

Perun nähtävyydet eivät tarjoa vain kaukana asutuksesta olevia luontokohteita, vaan kuten yllä olevasta listasta huomaa, maan kaupungeissa riittää myös runsaasti koettavaa. Peruun kannattaa siis ehdottomasti suunnata myös kaupunkilomalle, jonka yhteydessä voit vierailla useassa listan kohteessa.

Perun parhaimmat matkakohteet ovatkin:

  • Pääkaupunki Lima.
  • Arequipan vuoristokaupunki.
  • Cuscon historiallinen kaupunki.

Varsinkin Cuscon historiallinen kaupunki on hyvä matkakohde Perun lomaan. Kaupungista voi nimittäin vierailla esimerkiksi Machu Picchussa tai Pisacin käsityötorilla. Sieltä voi myös jatkaa matkaansa aina Titicaca järvelle saakka.

Artikkeli jatkuu alempana
Löydä parhaat aktiviteetit tähän kohteeseen ja osta liput etukäteen!
Artikkeli jatkuu...

Ihastu Perun historiaan ja kuvankauniiseen luontoon

Perun nähtävyydet tarjoavat runsaasti erilaisia kohteita, joita kokea. Tämä kuvankaunis maa on matkailijan unelma ja edullisen hintatasonsa ansiosta, ei Perun loma vaadi hurjaa matkabudjettia. Peru on myös erittäin suosittu maa kiertomatkoihin.

Joten varaa unelmiesi matka Peruun ja vietä ainutlaatuinen loma tässä ihastuttavassa maassa!

Perun nähtävyydet kartalla

BOTTOM

Varaa loma edullisemmin - Tutustu äkkilähtöihin!

Avaa äkkilähdöt

Jätä kommentti