MatkapojatMatkapojat

Malagan lentokenttä (AGP) – Aloita Espanjan aurinkoloma täältä

Espanjan aurinkorannikolle matkaavan ensiaskel lomaan on yleensä Malagan lentokenttä. Kenttä tarjoaakin hyvät palvelut virkistävän loman aloitukseen – tai lopetukseen!

Malagan lentokenttä on Espanjan kolmanneksi suurin lentokenttä, joten kohinaa siellä riittää. Lentokenttä on noin 8 kilometrin päässä Malagan keskustasta, eikä kentältä ole hankala jatkaa matkaa esimerkiksi Torremolinokseen tai Fuengirolaan. Kentän palveluiden avulla voit aloittaa onnistuneen rantaloman Espanjan suosituimmalla loma-alueella!

Malagan lentokentän palvelut

Vuonna 1919 valmistunut lentokenttä on yksi Espanjan tärkeimpiä lentokenttiä. Malagan lentokenttä oli alun perin jaettuna kolmeen terminaaliin, mutta vanhin terminaali on nyt suljettu lopullisesti. Terminaalit 2 ja 3 ovat ahkerassa käytössä niin kotimaan- että ulkomaanlentojenkin osalta. Kentän toinen kiitorata otettiin käyttöön vuonna 2010, joten laajennusta kentällä on tapahtunut lähivuosina.

Lentokentän palvelut kattavat kaikki tarvittavat lomapalvelut aina rahanvaihdosta autonvuokraamiseen. Lisäksi kentällä on normaalisti apua erityismatkustajille sekä mahdollisuus surffailla netissä langattoman nettiyhteyden kautta. Tupakointi onnistuu sille erikseen varatussa tupakointihuoneessa sekä terminaalin ulkopuolella.

Ravintolat ja kahvilat

Lentokentän palveluihin kuuluu sopivasti ravintola- ja kahvilavaihtoehtoja. Löydät hyvää espanjalaista kahvilakulttuuria, että perinteisiä kansainvälisiä ketjuja, kuten vaikkapa Starbucks –kahvilan ja Burger King -hampurilaisketjun.

Ostokset

Malagan lentokenttä tarjoaa sopivasti kauppoja ja tax free –myymälöitä, jotta voit tehdä vielä viime hetken ostoksia vaikkapa loman lopuksi. Kauppavalikoima on melko kattava aina vaateliikkeistä kauneustuotteisiin, hintojen ollessa paikoittain kalliimmat kuin itse Malagassa. Kaupat sijaitsevat pääasiassa turvatarkastuksen jälkeen juuri terminaaleissa, mutta muutamia kioskeja on myös terminaalien ulkopuolella.

Lentokenttähotelli

Vaikka lentokentällä ei ole varsinaista lentokenttähotellia, löytyy Malagan lentokentän läheltä muutamakin hyvä hotelli. Holiday Inn Express Malaga Airport on lähin hotelli, sillä sieltä on vain noin kilometrin matka kentälle, ja sitä pidetäänkin epävirallisena lentokenttähotellina. Hotelli on edullinen valinta silloin, kun sinun tulee olla kentällä aikaisin aamulla. Muitakin vaihtoehtoja on mahdollista löytää parin kilometrin säteellä hotellista.

ApolloApollo

Malagan lentokenttä (AGP) on keskeisellä paikalla

Malagan lentokenttä on siis keskeisellä paikalla Espanjan aurinkorannalla. Kentälle laskeutuu runsaasti lentoja ympäri Euroopan ja kentältä on helppo jatkaa matkaa muuallekin kuin Malagaan.

Tässä tietoja lentokentän erilaisista kulkuyhteyksistä.

Junat

Paikallisjuna kulkee Malagan lentokentältä Malagaan edullisesti, matkan kestäessä vain noin 12 minuuttia. Matka keskustaan maksaa vain noin muutamia euroja. Lisäksi lähijuna RENFE kuljettaa sinut muihin alueen rantalomakohteisiin. Malagan lisäksi pääset esimerkiksi:

  • Torremolinokseen, junamatkan kestäessä noin 10 minuuttia.
  • Benalmadenaan, matkan ollessa noin 17 minuutin mittainen.
  • Fuengirolaan juna kuljettaa noin 35 minuutissa.

Juna-asema sijaitsee terminaali 3:n yhteydessä.


Apollo
Säästä jopa 45 % kesän lomista

Varmista kesäfiilis parhaaseen hintaan suosituimpina lomakuukausina heinä- tai elokuussa.

Tutustu tarjouksiin tästä »

Bussit

Lentokenttäbussit ovat toinen kätevä tapa matkata varsinkin Malagaan. Bussit lähtevät terminaali 3:n ulkopuolelta, matkan keskustaan kestäessä reilut 20 minuuttia. Busseja lähtee myös muualle Espanjaan. Esimerkiksi bussi Marbellaan tai Sevillaan on edullinen vaihtoehto Malagan lentokentältä haluamaasi kohteeseen.

Taksit

Voit tietenkin hypätä myös taksin kyytiin, mutta matkat taksilla ovat tietenkin kalliimpia kuin julkisilla liikennevälineillä. Taksi keskustaan onnistuu alle 20 eurolla, kyydin maksaessa enemmän yöaikaan.

Taksilla voi matkata muuallekin aurinkorannan kohteisiin. Fuengirolaan taksimatka maksaa reilut 30 euroa. Lentokenttäkuljetus kannattaa ehdottomasti kuitenkin varata etukäteen, eikä julkisia kannata turhaan vältellä, sillä ne ovat edullisia ja helppokäyttöisiä.

Matkapojat

Löydä upeita matkatarjouksia 2024/25 lomiin! Rantalomia, kiertomatkoja, risteilyjä ja paljon muuta!

Etsi matkoja

Vuokraa auto Malagan lentokentältä

Katso tarjoukset täältä >>

Malagan lentokenttä (AGP) – Yhteystiedot

Tässä vielä yhteystiedot lentokentälle:

Malagan lentokenttä

Avenida Cormandante García Morato
29004 Malaga
Andalucía
Espanja
Puh. +34 91 321 10 00

Kotisivut: http://www.aena.es/en/malaga-airport/index.html

Artikkeli jatkuu alempana
Löydä parhaat aktiviteetit tähän kohteeseen ja osta liput etukäteen!
Artikkeli jatkuu...

Malagan lentokenttä kartalla

BOTTOM

Varaa loma edullisemmin - Tutustu äkkilähtöihin!

Avaa äkkilähdöt

Lue lisää aiheeseen liittyvää:

Jätä kommentti