Malagan nähtävyydet – 10 parasta nähtävyyttä lomallesi

Malagan nähtävyydet ovat monipuoliset ja mielenkiintoiset. Kaupungissa ja sen lähellä riittää nähtävää, olitpa lomalla Malagassa ensimmäistä kertaa tai palaamassa takaisin kaupungin kuumille kaduille.

Espanjan aurinkorannikolla sijaitseva Malaga on suosittu rantaloma- ja kaupunkikohde. Malagaan voi matkata läpi vuoden sillä tekemistä riittää joka säähän. Monipuoliset Malagan nähtävyydet kiinnostavat kaikenlaisia matkaajia ja sopivia kohteita riittää niin lapsille että aikuisille!

Top 10 Malagan nähtävyydet

Top 10 Malagan nähtävyydet sisältävät niin kauniita rakennuksia, että luontokohteitakin, joissa viettää päivää.

Alcazaba –linnake

1. Alcazaba –linnake

Malagan top –nähtävyydet listaa ei voi tehdä ilman kaupungin tunnetuinta vierailukohdetta, eli Alcazaban linnaketta. Rooman valtakunnan aikoihin ulottuva alue erilaisine rakennuksineen on suuri kompleksi, jota on vuosien saatossa entisöity useaan otteeseen. Linnakkeelle on pieni, muutaman euron pääsymaksu ja se on avoinna hieman eri aikoihin ympäri vuoden.

Malagan katedraali

2. Catedral de Malaga –tuomiokirkko

Malagan katedraali on hulppea nähtävyys, jota voit ihailla ilmaiseksi ulkoa käsin. Sisätiloihin on normaalisti muutaman euron pääsymaksu, joka kannattaa ehdottomasti maksaa. Arkkitehtuuri sisällä on todella kaunista ja katedraalin pääsymaksulla pääset sisään myös vieressä olevaan Iglesia del Sagrario –kirkkoon.

Kotisivut: http://malagacatedral.com/

ApolloApollo

Centre Pompidou Malaga –museo

3. Centre Pompidou Malaga –museo

Centre Pompidoun museo on uusimpia Malagan nähtävyyksiä. Pysyvien kokoelmien lisäksi museossa on vaihtuvia näyttelyitä. Näyttelyt ovat pääasiassa keskittyneet 1900-luvun teoksien esittelyyn, joten voit ihastella muun muassa Picassoa ja Frida Kahloa. Liput ovat noin 10 euroa, mutta lippuja on saatavilla edullisemmin vaihtuviin näyttelyihin.

Kotisivut: https://centrepompidou-malaga.eu/

Museo Picasso Malaga –museo

4. Museo Picasso Malaga –museo

Malagan katedraalin läheltä löytyy hieno Picasson taiteeseen keskittynyt museo. Taidegalleriassa on pysyvät näyttelyt sekä vaihtelevia näyttelyitä. Liput ovat noin 10 euron hintaiset ja museo on auki hieman eri aikoihin läpi vuoden.

Kotisivut: https://www.museopicassomalaga.org/en/

Jardines Picasso -puistoaukio

5. Jardines Picasso -puistoaukio

Picasson ystävien tulee ehdottomasti tutustua myös kaupungin keskustassa löytyvään Jardines Picasson puistoon. Alue on yksi kivoimpia ilmaisia nähtävyyksiä Malagassa ja siellä voi ihastella Picasson inspiroivia taideteoksia.

Kotisivut: http://laconcepcion.malaga.eu/en/

Jardin Botánico Histórico La Concepción –kasvitieteellinen puutarha

6. Jardin Botánico Histórico La Concepción –kasvitieteellinen puutarha

Keskustan ulkopuolelta löytyvä kasvitieteellinen puutarha on todella loistava vierailupaikka, joka viihdyttää lapsiakin. Trooppinen puutarha oli pitkään yksityinen puutarha, mutta Malagan kaupunki osti sen käyttöönsä vuonna 1990. Erilaisia palmuja ja trooppisia kukkia sisältävään puutarhaan on noin 5 euron pääsymaksu.

Aula del Mar –akvaariomaailma ja merenkulkumuseo

7. Aula del Mar –akvaariomaailma ja merenkulkumuseo

Monet Malagan nähtävyydet viihdyttävät koko perhettä ja Aula del Mar on juuri tällainen nähtävyys. Akvaariomaailma sekä merenkulkumuseo on todella edullinen nähtävyys, jossa voi oppia merenelävistä ja merenkulusta. Voit jopa seurata henkilökunnan pelastusoperaatioita.

Matkapojat

Löydä upeita matkatarjouksia 2024/25 lomiin! Rantalomia, kiertomatkoja, risteilyjä ja paljon muuta!

Etsi matkoja

Castillo de Gibralfaro –linnake

8. Castillo de Gibralfaro –linnake

Malagan vanhakaupunki on koti toisellekin ihanalle linnalle, sillä aivan Alcazaban lähellä on Gibralfaron linnake. Linnake on hiljattain entisöity ja sieltä avautuvat ehkäpä Malagan parhaimmat näkymät. Alue on kivaa myös vaikkapa piknikin viettoon.

Tivoli World –huvipuisto

9. Tivoli World –huvipuisto

Suunnaksi kannattaa ottaa myös Tivoli Worldin huvipuisto. Siellä on runsaasti laitteita kaikenikäisille sekä todella laadukkaasti muutakin ohjelmaa. Erilaisia esityksiä ja tapahtumia on jatkuvasti, pääsymaksun ollessa alle 10 euroa.

Kotisivut: https://www.tivoli.es/en/home

Museo del Vidrio y Cristal de Malaga –lasi- ja kristallimuseo

10. Museo del Vidrio y Cristal de Malaga –lasi- ja kristallimuseo

Yksi mielenkiintoisimmista nähtävyyksistä on Malagan lasi- ja kristallimuseo, jossa on yli 3000 erilaista lasiesinettä. Moni matkailija arvostelee museon jopa Malagan parhaimmaksi nähtävyydeksi. Museoon on alle 10 euron pääsymaksu ja siellä liikutaan aina oppaan seurassa!

Kotisivut: https://www.museovidrioycristalmalaga.com/museoingles/index.html

Muista nämä ilmaiset Malagan nähtävyydet

Jos yllä oleva lista on jo nähty, Malagassa riittää runsaasti ilmaista nähtävää. Vaikka nämä eivät ehkä ole perinteisiä nähtävyyksiä, ovat ne kaikki kivoja paikkoja tutustua kaupunkiin, sen historiaan ja arkkitehtuuriin sekä ihmisiin.

Vierailla kannatta muun muassa näissä paikoissa:

  • Plaza de la Merced aukiolla
  • Paseo de Maritimo de Pablo Ruiz Picasso rantapromenadilla
  • Paseo del Parquen puistobulevardilla
  • Playa de la Malaguetan rannalla
Artikkeli jatkuu alempana
Löydä parhaat aktiviteetit tähän kohteeseen ja osta liput etukäteen!
Artikkeli jatkuu...

Malagan ympäristö on täynnä loistavia retkikohteita

Mikäli Malagan nähtävyydet on jo koluttu tai haluat vaihtelua lomaasi, on kaupungin lähellä runsaasti kivoja retkikohteita. Varsinkin perheille riittää Malagan ympäristössä kivaa nähtävää.

Tässä muutama vinkki minne suunnata retkelle Malagasta:

  • Bioparc –eläintarhaan Fuengirolassa
  • Benalmadenan kauniseen Puerto Marinan satamaan, josta voi tehdä veneretkiä
  • Velezin kaupunkiin katsomaan sen historiallisia nähtävyyksiä
  • Rondan vuoristokylään

Malagan nähtävyydet sekä ympäristön monipuoliset kaupungit ja kylät tekevät alueesta siis täydellisen lomakohteen. Varaa nyt lennot Malagaan ja lähde upealle lomalle Espanjan aurinkoon!

Malagan nähtävyydet kartalla

BOTTOM

Varaa loma edullisemmin - Tutustu äkkilähtöihin!

Avaa äkkilähdöt

Lue lisää aiheeseen liittyvää:

Jätä kommentti