Nappaa tästä parhaat Rooman matkavinkit lomaasi

Rooma on koukuttava kaupunkikohde. Tässä tärkeimmät Rooman matkavinkit onnistuneeseen lomaan ikuisessa kaupungissa!

Alla olevat Rooman matkavinkit ovat hyvä tapa varmistaa onnistunut loma Roomassa. Tämä suurkaupunki kun voi tuntua melkoiselta lomahaasteelta sinne ensi kertaa matkaaville. Tekemistä ja näkemistä on niin runsaasti ja italialainen kulttuuri on itsessään niin kupliva ja hektinen. Alla siis vinkkejä Rooman matkalle, jotta koet tämän kauniin kaupungin parhaat puolet!

Vältä ruuhka-ajat

Rooman nähtävyydet ovat uskomattomia ja niitä on niin paljon, että on vaikea edes listata niitä parhaimpia. Rooman nähtävyydet ovat muidenkin matkailijoiden mieleen, joten ruuhkaa nähtävyyksissä usein riittää. Onneksi muutamilla kikoilla voit hieman vältellä pahimpia ruuhkia.

Vinkit Roomaan matkaaville ovatkin seuraavanlaiset:

  • Osta liput etukäteen ja vältä jonot.
  • Matkusta loppukeväästä tai loppusyksystä.
  • Vieraile kohteissa heti aamulla tai aivan illalla – yökierrokset ovat myös huikea elämys!

Nähtävyyksien suhteen kannattaa myös huomioida, että Rooman museot ovat usein kiinni maanantaisin. Lisäksi jokaisen kuun ensimmäinen sunnuntai tarkoittaa ilmaista sisäänpääsyä moniin suuriin museoihin ja nähtävyyksiin!

ApolloApollo

Vinkit ruokailuun

Rooma on tunnettu ruokakulttuuristaan ja täällä kulinaristit saavatkin herkutella mielin määrin. Mielessä on hyvä pitää nämä parhaat vinkit Roomaan matkustaville herkkusuille:

  • Tilaa talon viini – se on edullisinta ja silti todella hyvää!
  • Vältä ydinkeskustan ravintoloita ja kahviloita, jos matkabudjetti on tiukka.
  • Illallista nautitaan Italiassa yleensä vasta iltakahdeksan jälkeen.
  • Palvelumaksu lisätään yleensä laskun loppuun – kysy siitä etukäteen, jotta vältyt yllätyksiltä! Tippaaminen ei kuitenkaan ole kovin yleistä tai tarpeellista.
  • Juo kahvit seisaaltaan ja säästät rahaa!
Apollo – Rooma

Löydä parhaat lomatarjoukset Roomaan!

Etsi lomatarjouksia

Parhaita vinkkejä Rooman matkalle on myös kantaa vesipulloa mukanasi ja täytellä sitä ilmaiseksi nasoni –nimisissä vesilähteissä. Näitä on ympäri kaupungin ja varsinkin kesällä tämä on tärkeä vinkki Rooman katujen tutkimiseen!

Matkapojat

Löydä upeita matkatarjouksia 2024/25 lomiin! Rantalomia, kiertomatkoja, risteilyjä ja paljon muuta!

Etsi matkoja

Vältä takseja ja matkaa jalan

Rooman matkavinkit liikkumisen osalta ovat varsin selkeät. Takseja kannattaa vältellä niin paljon kuin se vain on mahdollista, sillä ne voivat olla hintavia ja jopa hitaita liikkumaan Rooman ruuhkissa.

Rooman lentokentältä pääsee esimerkiksi keskustaan kätevästi junalla. Rooman keskustassa taas kannattaa ehdottomasti harkita kävelemistä paikasta toiseen. Näin näet Rooman elämää paremmin sekä voit tehdä ihania löytöjä kapeilla kaduilla esimerkiksi edullisten kahviloiden ja ravintoloiden suhteen. Rooman metro on toimiva ja edullinen pidempien matkojen tekoon. Ruuhka-aikaan ne voivat kuitenkin olla melko täydet, joten ajoita matkasi ruuhkien mukaan.

Nämä Rooman matkavinkit saavat taatusti palaamaan uudelleen

Näiden vinkkien avulla on Rooman lomasi taatusti onnistunut elämys. Viimeisenä vinkkinä täytyy kuitenkin mainita sekin, että Rooma on todellakin suurkaupunki – siellä on niin paljon nähtävää, ettei kannata ottaa stressiä siitä, kerkiääkö kaiken näkemään!

Roomaan voi nimittäin matkustaa aina uudelleen. Loman ei tule koskaan olla suorittamista, joten valkkaa niitä itsellesi tärkeimpiä kokemuksia ja jätä loput ensi kertaan. Sen seuraavan matkan voit muuten jo varmistaa Roomassa, sillä tarun mukaan kolikon heittäminen Rooman Trevin suihkulähteeseen tuo sinut takaisin!

Artikkeli jatkuu alempana
Löydä parhaat aktiviteetit tähän kohteeseen ja osta liput etukäteen!
Artikkeli jatkuu...

Muista äkkilähdöt

Ihan viimeisenä Rooman matkavinkkinä, muista katsastaa äkkilähdöt säännöllisesti. Roomaan voi nimittäin piipahtaa vaikka pitennetyllä viikonloppumatkalle ja äkkilähtöjen avulla matkasta tulee hurjan edullinen ja ihana!

Laita siis nämä vinkit Roomaan talteen ja suunnittele seuraava Rooman lomasi!

BOTTOM

Varaa loma edullisemmin - Tutustu äkkilähtöihin!

Avaa äkkilähdöt

Lue lisää aiheeseen liittyvää:

Jätä kommentti