MatkapojatMatkapojat

Wien lasten kanssa vie herkuttelemaan ja huvittelemaan

Kun etsit sopivaa kaupunkilomakohdetta koko perheelle, on Wien lasten kanssa loistava valinta. Tämä keskieurooppalainen kaupunki tarjoaa runsaasti nähtävää ja tekemistä pidemmällekin lomalle.

Itävallan pääkaupunki on herkullinen ja mielenkiintoinen matkakohde. Wien lasten kanssa ei myöskään ole hullumpia idea, sillä lapsiperheille riittää runsaasti kiinnostavaa nähtävää. Lisäksi paikallinen kulttuuri on hyvinkin lapsiystävällinen, joten pienempienkin lasten kanssa pärjää kaupungissa mainiosti. Mitä kaikkea lapsiperheiden tulee sitten tietää Wienistä?

Parasta nähtävää lapsille ja nuorille Wienissä

Wien tarjoaa lapsiperheille runsaasti mielenkiintoisia nähtävyyksiä. Tässä parhaimmat nähtävyydet, kun olet liikkeellä Wienissä lapsen kanssa.

Praterin huvipuisto Wienissä

Praterin huvipuisto

Prater on Wienin kuuluisa huvipuisto ja ehdottomasti yksi lasten suosikkinähtävyyksiä. Hieman ydinkeskustan ulkopuolella sijaitsevan huvipuiston vetonaula on tunnettu Wiener Riesenrad –maailmanpyörä. Huvipuistossa on kuitenkin muutakin kivaa tekemistä ja vempaimia riittää kaikenikäisille.

Huvipuistoon ei ole pääsymaksua, vaan laitteisiin hankitaan liput erikseen. Ne vaihtelevat 1-10 euron välillä. Alueelle pääsee läpi vuoden, mutta kaikki laitteet eivät ole toiminnassa kuin alkukeväästä aina loppusyksyyn saakka. Huvipuistossa järjestetään lisäksi usein kivoja esityksiä ja konsertteja, alueiden kahviloiden ja ravintoloiden ollessa varsin laadukkaita.

Kotisivut: https://www.praterwien.com/en/home/

ApolloApollo

ZOOM -lastenmuseo

ZOOM –lastenmuseo

Wien lasten kanssa tarjoaa runsaasti kivoja museoita, joista ZOOM –lastenmuseo on ehdottomasti se kivoin. Museo on tehty lapsia varten ja siellä on teematiloja, joissa kaikenikäiset lapset voivat temmeltää ja askarrella. Liput kannattaa ehdottomasti varata etukäteen ja niiden hinnat riippuvat lapsen iästä ja siitä, mitä teemahuoneita haluat kokea. Museo on avoinna päivittäin, paitsi maanantaisin, jolloin se on suljettu. Ohjelman näkee museon sivuilta, joten voit valita lastasi kiinnostavinta ohjelmaa.

Apollo – Wien

Löydä parhaat lomatarjoukset Wieniin!

Etsi lomatarjouksia

Wienissä on muitakin lapsille sopivia museoita, joista mieleen kannattaa painaa ainakin:

  • Technisches Museum Wien, eli teknologian museo
  • Wienin luonnontieteellinen museo
  • REMISE liikennemuseo
  • House of Musik -musiikkimuseo

Kotisivut: https://www.kindermuseum.at/en

Matkapojat

Löydä upeita matkatarjouksia 2024/25 lomiin! Rantalomia, kiertomatkoja, risteilyjä ja paljon muuta!

Etsi matkoja

Hofburgin palatsi

Hofburgin palatsi

Palatseja Wienissä ja sen lähiympäristössä riittää runsaasi. Niistä keskustan lähellä sijaitseva Hofburgin palatsi on yksi mielenkiintoisimmista lapsille ja nuorille. Alueella voi nimittäin nauttia ihanista hevoskyydeistä sekä tutustua maailmankuuluun Espanjalaiseen ratsastuskouluun. Lisäksi palatsin Schatzkammer –aarekammio on todella mielenkiintoinen ja kuninkaallisten perhostalo taas ehdottoman hauska tuttavuus. Palatsin eri osiin on pieniä pääsymaksuja, mutta lippuja ei yleensä ole pakko hankkia etukäteen.

Kotisivut: https://www.hofburg-wien.at/en/


Apollo
Säästä jopa 45 % kesän lomista

Varmista kesäfiilis parhaaseen hintaan suosituimpina lomakuukausina heinä- tai elokuussa.

Tutustu tarjouksiin tästä »

Wien lasten kanssa kutsuu herkuttelemaan

Wien on melkoinen herkuttelukaupunki ja sen ruokakulttuuri sopii pienempienkin lasten kanssa matkailuun. Wieninleike on tietenkin yksi kaupungin bravuureista ja se maistuu usein lapsillekin. Lisäksi Wien lasten kanssa tarkoittaa erilaisia makkaroita, kebabia sekä laadukkaita pikaruokaravintoloita, joissa on runsaasti myös terveellisiä kasvisruokia. Parhaimpia paikkoja ruokailun ovat Schwedenplatzin aukion ja Naschmarktin markkinoiden alueet.

Herkuttelemaankin kannattaa Wienissä silloin tällöin ryhtyä. Suklaa ja erilaiset leivonnaiset ovat maistelunarvoisia. Suklaata kannattaa ostaa ihan perinteisesti wieniläisistä marketeista, sillä se on halvempaa mutta yhtä laadukasta kuin erityispuotien suklaat.

Artikkeli jatkuu alempana
Löydä parhaat aktiviteetit tähän kohteeseen ja osta liput etukäteen!
Artikkeli jatkuu...

Pidä mielessä nämä vinkit lasten kanssa matkatessa

Mitä muuta tulee ottaa huomioon, jos suuntaat kaupunkiin lasten kanssa? Parhaiden matkustusaikojen puolesta lapsiperheiden kannattaa muistaa, että Wien lasten kanssa on parhaimmillaan:

  • Huhtikuusta juhannukseen, jolloin säät ovat leppoisat, eikä kesän vilkkain matkustussesonki ole vielä alkanut.
  • Syksylläkin riittää vielä lämpöä ja runsaasti tapahtumia.
  • Jouluista tunnelmaa saa aina marraskuusta joulukuuhun, mutta huomioi, että se on myös varsin suosittua matkustusaikaa.

Wien on hieman hillitty, mutta silti lapsiystävällinen. Tilaa lapsille on ja aivan kaikista hienoimpia ravintoloita ja kahviloita lukuun ottamatta pienten lastenkin kanssa voi huoletta nauttia ravintoloista, kahviloista ja kaupoista.

Kaupungissa on helppo liikkua lasten kanssa julkisilla, joista raitiovaunut ovat ne kivoin liikkumismuoto. Lapset voivat silloin katsella maisemia ja ihastella Wienin kaunista arkkitehtuuria. Lisäksi hevosajeluita on ympäri kaupungin ja sellaiseen kannattaa ehdottomasti osallistua.

Muista myös katsoa muut Wienin nähtävyydet.

BOTTOM

Varaa loma edullisemmin - Tutustu äkkilähtöihin!

Avaa äkkilähdöt

Lue lisää aiheeseen liittyvää:

Jätä kommentti