Wienin lentokenttä (VIE) – laadukkaat palvelut ja oivat kulkuyhteydet

Onko suuntanasi ihastuttava Itävallan pääkaupunki? Wienin lentokenttä on todennäköisesti ensi kosketuksesi kaupunkiin – eikä ollenkaan hullumpi paikka päästä lomatunnelmaan.

Wienin lentokenttä on Itävallan suurin ja tärkein lentokenttä. Lentokenttä sijaitsee noin 18 kilometrin päässä Wienin keskustasta, tarjoten hyvät kulkuyhteydet kaupunkiin. Mitä kaikkea Wienin lentokentältä löytää ja kuinka matka keskustaan onnistuu lentokentältä helpoiten?

Wienin lentokenttä (VIE) on vanha mutta toimiva

Wienin lentokenttä, eli Flughafen Wien-Schwechaf, on toiminut lentokenttänä jo varsin pitkään. Vuonna 1938 sotilaslentokenttänä avautunut kenttä otettiin julkiseen käyttöön vuonna 1945. Kentällä on nykyään kaksi kiitorataa sekä neljä terminaalirakennusta, jonka lisäksi kolmannestakin kiitoradasta on ollut puhetta.

Terminaalit ovat jaettu seuraavanlaisesti:

  • Terminaali 1
  • Terminaali 1A
  • Terminaali 2
  • Terminaali 3

Niistä viimeksi mainittu on uusin terminaali 3 ja koti kentän päälentoyhtiölle, eli Austrian Airlinesille. Kentälle lentävät melkein kaikki suuret lentoyhtiöt ja esimerkiksi Suomesta Finnair lentää suoraan Helsingistä Wieniin.

ApolloApollo

Palvelut

Wienin lentokenttä tarjoaa kattavat palvelut, joten kentällä onnistuu niin perinteinen rahanvaihto, että autonvuokraaminenkin. Lisäksi kentällä toimii pankki ja pankkiautomaatit sekä apteekki.

Ravintoloita ja kahviloita on niin ennen turvatarkastusta, että sen jälkeenkin. Ravintolat tarjoavat perinteisiä pikaruokavaihtoehtoa sekä hienompia ruokapaikkoja tuhdimman aterian nauttimiseen. Lisäksi voit tietenkin nauttia loistavia itävaltalaisia oluita lentokentän pubeissa.

Ostokset

Ostokset onnistuvat Wienin lentokentälle kätevästi. Kentältä löytyy suuri Heinemannin tax free –myymälä sekä muun muassa nämä liikkeet:

  • FreyWille
  • Flavors of Austria
  • Longchamp
  • Michael Kors
  • Tripidi

Hotellit

Wienin lentokentältä löytyy kaksi laadukasta lentokenttähotellia. NH Vienna Airport Hotel tarjoaa huoneita kolmessa eri luokassa: standard-, business- ja superior –luokan huoneina. Hotellin yhteydessä ovat myös isot konferenssitilat.

Moxy Vienna Airport on toinen aivan lähistön hotelli. Tyylikkäässä hotellissa on todella laadukkaat palvelut ja huoneet. Lisäksi hotellista löytyy hyvä kuntosalikeskus.

Matkapojat

Löydä upeita matkatarjouksia 2024/25 lomiin! Rantalomia, kiertomatkoja, risteilyjä ja paljon muuta!

Etsi matkoja

Wienin lentokenttä tarjoaa näppärät kulkuyhteydet

Koska Wienin lentokenttä on niin lähellä keskustaa, ei matka pääkaupungin hulinaan kestä pitkään. Kentältä on lisäksi helppo matkata keskustaan monin eri tavoin ihastelemaan Wienin nähtävyyksiä.

Juna

Nopein ja näppärin tapa on ottaa juna, eli City Airport Train (CAT). Juna kulkee Wien Mitten rautatieasemalle, josta on hyvät jatkoyhteydet ympäri Wienin kaupunkia. Lentoasemalta lähtevä juna kulkee aikaisin aamusta aina yömyöhään, matkan kestäessä vain reilut 15 minuuttia. Lippua maksaa noin 11 euroa suuntaansa kaikilta yli 14-vuotiailta.

Lisäksi lentokentältä kulkee paikallisjuna, joka on hitaampi mutta edullisempi vaihtoehto CAT-junalle. S-Bahnin S7 linja kuljettaa myöskin Wien Mitten asemalle, matkan kestäessä reilut 25 minuuttia. Lippu on kuitenkin vain alle 5 euroa.

Osta liput CAT-junaan täältä >>

Apollo – Wien

Löydä parhaat lomatarjoukset Wieniin!

Etsi lomatarjouksia

Bussit

Bussit vievät myös melko edullisesti Wienin lentokentältä keskustaan ja valittavanasi on useita erilaisia bussireittejä. Matkat kestävät melkein aina noin 30 minuuttia ja bussit kuljettavat läpi yön, joten ne on hyvävaihtoehto myöhään kentälle saapuville.

Voit varata busseja ja junia täältä >>

Taksi

Voit myös ottaa taksin Wienin keskustaan. Taksit löytyy lentoaseman ulkopuolelta ja erilaisia yhtiöitä on runsaasti. Taksi kannatta varata aina etukäteen, jotta saat kaikista edullisimman hinnan kyydillesi.

Wienin lentokentän yhteydet muualle

Wienin lentokenttä tarjoaa loistavat jatkoyhteydet myös muualle Eurooppaan. Kenttä onkin toiminut pitkään yhteistyössä muun muassa Bratislavan lentokentän kanssa. Wienistä on siis hyvät jatkoyhteydet niin lentäen, että junalla ja bussilla. Junat ja bussit kuljettavat suoraan kentältä muualle Itävaltoihin, mutta lisäksi esimerkiksi Tšekkeihin.

Artikkeli jatkuu alempana
Löydä parhaat aktiviteetit tähän kohteeseen ja osta liput etukäteen!
Artikkeli jatkuu...

Wienin lentokentän yhteystiedot

Tässä vielä Wienin lentokentän yhteystiedot:

Wien Flughafen
1300 Schwechat
Austria
Puh. +43 1 700 70

Kotisivut: https://www.viennaairport.com/

Wienin lentokenttä kartalla

BOTTOM

Varaa loma edullisemmin - Tutustu äkkilähtöihin!

Avaa äkkilähdöt

Lue lisää aiheeseen liittyvää:

Jätä kommentti