Wienin nähtävyydet – palatseja ja kakkuja

Kuvankaunis Wien on ihana matkakohde kiinnostavaan kaupunkilomaan. Wienin nähtävyydet tarjoavat monipuolista tekemistä, olitpa sitten viettämässä nopeaa viikonloppulomaa tai pidempää piipahdusta.

Wienin nähtävyydet vievät sinut palatsien maailmaan ja keskelle maistuvia herkkuja. Itävallan pääkaupungin anti nähtävyyksien osalta on koukuttava ja tarjoaa kaikenlaisille matkalaisille mielenkiintoista tekemistä. Alla katsaus niihin tärkeimpiin Wienin nähtävyyksiin, jotta saat lomaltasi kaiken irti tästä kauniista kaupungista.

Wienin nähtävyydet, jotka sinun tulee kokea

Nähtävyydet Wienissä eivät taatusti lopu kesken, joten koettavaa riittää useampaankin matkaan. Tässä ne parhaat ja tärkeimmät nähtävyydet, jotka varsinkin ensikertalaisen tulee kokea.

Pyhän Tapanin tuomiokirkko

1. Pyhän Tapanin tuomiokirkko – Stephansdom

Wienin keskusta on koti kauniille Stephansdomille, eli Pyhän Tapanin tuomiokirkolle. Keskiaikainen ja goottilainen katedraali tarjoaa mielenkiintoista arkkitehtuuria, mutta myös komeat näkymät kirkon torneista. Jos haluat kaiken irti tästä nähtävyydestä, koe kirkko ohjatulla kierroksella.

Kotisivut: https://www.stephanskirche.at/

Schönbrunnin linna Wienissä

2. Schönbrunnin linna

Keskustasta vain muutaman kilometrin päässä sijaitsee yksi Euroopan kauneimpia barokkirakennuksia. Schönbrunnin linna on hulppea nähtävyys, jossa järjestetään pitkin vuotta runsaasti mielenkiintoisia tapahtumia. Niin kirkon sisustus, että puutarhatkin ovat kaunis nähtävyys.

Kotisivut: https://www.schoenbrunn.at/en/

ApolloApollo

Naschmarktin torialue Wienissä

3. Naschmarktin torialue

Wienin nähtävyydet vievät myös torille, sillä keskustan lähistön Naschmarktin torialue on mukava tuttavuus. Siellä järjestetään kaupungin tunnetuimmat markkinat, josta tarttuu mukaan taatusti kaikenlaista ihanaa – varsinkin paikallisia herkkuja kannattaa kokeilla.

Värikäs talo Wienissä

4. Hundertwasserhaus

Värikästä ja hauskaa rakennusta kannattaa käydä ihastelemassa Wienin lomalla. Erinomaisen arkkitehtuurin omaava rakennus on konseptina itävaltalaisen taiteilijan, Friedensreich Hundertwasserin, käsialaa ja rakennuksen arkkitehtinä toimi Krawina. Jokainen talon 52 asunnosta on täysin erivärinen, rakennuksen saadessa hymyn huulille!

Kotisivut: http://www.hundertwasser-haus.info/en/

Nähtävyys Wienissä - Belvederen palatsi

5. Belvederen palatsi

Toinen kiehtova palatsi Wienissä on Belvederen palatsi, muutaman kilometrin päässä keskustasta. Barokkityylinen palatsi on täynnä upeita yksityiskohtia niin sisältä, että ulkoakin. Erilaisia näyttelyitä järjestetään palatsissa säännöllisesti.

Kotisivut: https://www.belvedere.at/en

Matkapojat

Löydä upeita matkatarjouksia 2024/25 lomiin! Rantalomia, kiertomatkoja, risteilyjä ja paljon muuta!

Etsi matkoja

Stadtparkin puisto Wienissä

6. Stadtpark –puisto

Suuri Stadtparkin puisto jakautuu kahteen puoliskoon, joen halkoessa sen kahtia aivan Wienin keskustassa. Puiston monumenteista ja patsaista tunnistaa sellaisiakin itävaltalaisia suuruuksia kuin Strauss ja Schindler. Lisäksi puiston kasvusto ja lasten leikkipaikat tekevät siitä ihastuttavan.

Hotel Sacher Wienissä

7. Hotel Sacher ★★★★★

Hotel Sacher ei ehkä itsessään ole niitä tärkeimpiä Wienin nähtävyyksiä, mutta sen ihastuttavassa kahvilassa pääset nauttimaan yhden kaupungin tunnetuimmista herkuista. Sacherkakku on nimittäin wieniläinen tuttavuus ja parhaat palat kakkua löytyy juuri tästä hotellista.

Apollo – Wien

Löydä parhaat lomatarjoukset Wieniin!

Etsi lomatarjouksia

Wienin nähtävyydet viihdyttävät myös lapsia

Wienin loistavuus kaupunkilomakohteena juontaa juurensa myös sen soveltuvuuteen lapsille ja nuorille. Wienin nähtävyydet eivät nimittäin ole vain aikuiseen makuun, vaan lapsetkin pääsevät nauttimaan mielenkiintoisesta tekemisestä.

Lapsille ja nuorille mielenkiintoisimpia nähtävyyksiä ovat ehdottomasti:

  • Praterin huvipuisto, johon on ilmainen sisäänpääsy. Puisto on auki kesäkuukausina.
  • Hofburgin palatsialue ihanine hevoskyyteineen. Palatsista löytyy myös upea Sissi –museo, joka viihdyttää koko perhettä.
  • ZOOM –lastenmuseo, jossa on varsinkin pienemmille runsaasti kivoja teemahuoneita ja hauskoja kursseja, joihin osallistua.
  • Haus des Meeres –akvaariomaailma, jossa riittää ihmeteltävää erilaisten merenelävien muodossa.
Artikkeli jatkuu alempana
Löydä parhaat aktiviteetit tähän kohteeseen ja osta liput etukäteen!
Artikkeli jatkuu...

Päiväretkelle Wienin ulkopuolelle

Jos haluat todellista vaihtelua Wienin lomaasi, voi kaupungista tehdä nopeita retkiä lähiympäristöön. Wienistä on vain noin tunnin matka Tonavajoen mutkaan, mikä on kaunista aluetta kesäpäivän viettoon. Tonavan ranta on hyvinkin viehättävää aluetta ja kokeneemman Wienin kävijän kannattaa ehdottomasti harkita tätä mahdollisuutta. Wienistä Tonavan mutkaan on mahdollista päästä niin junalla, että risteilylaivallakin.

Tonavan lisäksi kannattaa harkita retkeä kiehtoviin lähikaupunkeihin. Wienistä pääsee nimittäin muutamassa tunnissa muun muassa näihin kohteisiin:

  • Bratislavaan Slovakiassa
  • Unkarin Budapestiin
  • Brnon Tšekeissä

Jos siis Wienin nähtävyydet on koluttu, voit tehdä upeasta kaupungista esimerkiksi retken ihastelemaan Bratislavan nähtävyyksiä!

Wienin nähtävyydet kartalla

BOTTOM

Varaa loma edullisemmin - Tutustu äkkilähtöihin!

Avaa äkkilähdöt

Lue lisää aiheeseen liittyvää:

Jätä kommentti