Lähde autolla Tanskaan näiden vinkkien kera

Tanskaan voi tutustua vaikkapa auton kyydissä. Tässä vinkit, miten lähteä autolla Tanskaan ja viettää monipuolinen loma.

Tanskasta löytyy monenlaiselle matkailijalle runsaasti tekemistä ja nähtävää. Se on varsinkin lapsiperheiden suosiossa, sillä Legoland on yksi lasten suosikki kohteista. Monipuolisten nähtävyyksien lisäksi Tanskaan on helppo matkustaa vaikkapa oman auton kyydissä.

Paras reitti kulkee Ruotsin kautta

Paras ja helpoin tapa matkata autolla Tanskaan on ajaa maahan Ruotsin kautta. Ruotsin reitti tarjoaa matkailijalle kaksi erilaista vaihtoehtoa.

Lautalla

Suomesta pääse kätevästi Ruotsiin laivalla. Autopaikka Siljan tai Viking Linen lautoille tulee varata etukäteen ja laivoja kulkee niin Turusta kuin Helsingistäkin. Ruotsiin voi toki ajaa maanteitä pitkin Pohjois-Suomesta.

Ruotsista Tanskaan kulkee useampi lautta. Lauttoja kulkee hyvin näillä reiteillä:

  • Göteborgista Frederikshavniin
  • Varbergista Grenåån
  • Helsingborgista Helsingøriin
  • Ystadista Rønneen

Reittejä liikennöivät Stella Line, Scandilines, HH Ferries ja BornholmerFærgen. Lauttapaikat tulee varata etukäteen.

Sillan kautta

Mikäli et vierasta ajamista ja haluat kokea yhden Euroopan näyttävimmistä silloista, kannattaa autolla Tanskaan matkustaa Juutinrauman siltaa pitkin. Tämä 16 kilometriä pitkä silta kulkee Malmöstä Kööpenhaminaan.

Silta on maksullinen ja siltamaksu on henkilöautolla noin 45 eurosta ylöspäin riippuen tilaatko lipun etukäteen netistä (halvin) vai et. Mikäli olet liikenteessä asuntovaunun kanssa, hinta on noin 94 eurosta ylöspäin, riippuen auton koosta.

ApolloApollo

Vaihtoehtoisesti autolla Tanskaan Saksan halki

Tanskalla on maarajaa ainoastaan Saksan kanssa ja omalla autolla Tanskaan voikin matkata myös Saksan kautta. Tällöin voit ottaa lautan Suomesta tai Ruotsista Saksaan ja jatkaa sieltä matkaasi Tanskaan.

Autolla Tanskaan ja Saksaan pääsee kätevästi, sillä maiden välillä ei ole hankalia tai pitkiä tulleja tai tarkastuspisteitä.

Tanska ja autonvuokraus

Mikäli et halua ajaa omalla autolla Tanskaan, voit vuokrata auton Tanskasta. Autonvuokraaminen on helppoja ja edullisimmin se onnistuu netissä esimerkiksi Auto Europen ja Holidaycars.comin sivuilla.

Tärkeät vinkit perheille

Matka autolla Tanskaan lasten kanssa on helppo keino viettää perheloma. Yllämainittujen reittien varrella on hyvin huoltoasemia ja levähdyspaikkoja, joten matka ei ole lapsiperheiden vaatimuksille hankala.

Kun matkaat autolla Tanskaan Legolandiin sinun tulee ylittää muutamia siltoja, jotka yhdistävät Tanskan saaret toisiinsa. Näistä Ison-Beltin sillalla on siltamaksu. Henkilöautolle maksu on 32 euroa ja asuntovaunuille 49 euroa. Muilla Tanskan silloilla maksuja ei ole.

Matkapojat

Löydä upeita matkatarjouksia 2024/25 lomiin! Rantalomia, kiertomatkoja, risteilyjä ja paljon muuta!

Etsi matkoja

Ajaminen Tanskassa

Entäpä sitten kun olet ajanut omalla autolla Tanskaan? Ajaminen Tanskassa on hyvinkin helppoa. Maan tiet ovat hyväkuntoisia, reitit tasaisia ja selkeitä. Koska Tanska ei ole mikään suuri maa, ovat välimatkat lyhyitä – voit nähdä melko paljon Tanskaa lyhyen loman aikana!

Nopeusrajoitukset

Tanskan teiden nopeusrajoitukset ovat seuraavanlaiset:

  • Taajamissa 50 km/h
  • Maanteillä 80 km/h
  • Moottoriteillä 130 km/h

Apua liikenteessä ja onnettomuustilanteissa

Tanskan tiepalvelun puhelinnumero on +45 70 10 80 90. Sieltä saatava apu on maksullista. Mikäli olet Autoliiton Plus –jäsen, voit pyytää heiltä palvelunumeron ennen matkaasi.

Mikäli joudut liikenneonnettomuuteen, voit ottaa yhteyttä yleiseen hätänumeroon, joka Tanskassa on 112. Kiireettömissä tapauksissa kannattaa ottaa mieluummin yhteyttä poliisin palvelunumeroon, joka on 114.

Liikennevahinkojen yhteydessä sinun tule täyttää ja allekirjoittaa kansainvälinen vahinkoilmoituslomake.

Artikkeli jatkuu alempana
Löydä parhaat aktiviteetit tähän kohteeseen ja osta liput etukäteen!
Artikkeli jatkuu...

Lähde nauttimaan kauniista maisemista

Loman ei tarvitse alkaa vasta kohteessa ja matka autolla Tanskaan tarjoaa runsaasti nautintoja kotiovelta lähtien. Automatka on hieno tapa nähdä Euroopan maita ja reitit Tanskaan viihdyttävät monenlaista matkaseuruetta.

Nappaa siis vinkit automatkaan Tanskaan ja vietä viihdyttävä matka asfalttien sankarina!

BOTTOM

Tutustu viikon matkaetuun ja varmista loma parhaaseen hintaan!

Tutustu tästä

Lue lisää aiheeseen liittyvää:

Jätä kommentti