MatkapojatMatkapojat

Kuuban pääkaupunki Havanna on matka menneisyyteen

Kuuban pääkaupunki Havanna on kiehtova ja historiallinen. Täällä jos missä voit tuntea ajan ihanasti pysähtyneen!

Kuuba on kiehtonut matkailijoita jo vuosia, eikä syyttä. Vaikka maa tarjoaakin muutamia rentouttavia rantakohteita leppoisaan lomaan, on Kuuban pääkaupunki raikas tuulahdus jotakin aivan muuta. Havannassa aika pysähtyy ja nautinnoilleen voi antaa vallan!

Artikkeli jatkuu alla
Löydä parhaat tarjoukset Havannaan!
Kuuba
Artikkeli jatkuu...

Kuuban pääkaupunki on tanssia ja romanttista rommia

Kuuban pääkaupunki on koti reilulle kahdelle miljoonalle asukkaalle. Se on hurmaavan kaunis pääkaupunki, jossa on valloillaan menneen ajan tunnelma. Historian havinaa täällä kokee ehdottomasti, vaikkakin maa on modernisoinnin edessä.

Vanhat autot, vallankumouksellinen katutaide ja kiihkeä musiikki ovat Havanna ehdotonta antia. Havannassa näkee Kuuban aidoimmillaan.

Havanna jakautuu kolmeen eri osaan:

  • Havannan vanha kaupunki eli Habana Vieja
  • Uusikaupunki moderneina rakennuksineen
  • Vedado, joka tunnetaan hiekkarannoistaan

Kaupunki tarjoaa runsaasti kiehtovaa musiikkia, eikä rumbalta ja salsalta voi välttyä. Sitä kannattaakin ehdottomasti mennä kuuntelemaan sekä tanssimaan paikallisiin baareihin illan tullessa.

Kuuban pääkaupunki tarjoaa tuliaisiksi niin rommia, sikareita kuin maistuvaa kahviakin. Näitä kannattaa ehdottomasti siemailla myös tavernoissa. Havannassa tulee ehdottomasti ruokailla paikallisten omistamissa paladeres-ravintoloissa. Pistä comida criolla tilaukseen ja huuhtele se alas kahvilla tai rommilla!

ApolloApollo

Matkat Havannaan

Kuuban pääkaupunki ei ole ihan helposti Suomesta matkaavan ulottuvilla, sillä maahan ei lennetä suoria reittilentoja. Välilaskuja ei kuitenkaan usein tarvitse tehdä kuin yksi ja edestakaiset lennot saa yleensä ostettua noin 1000 euron yhteishintaan. Majoittuminen Havannassa on varsin edullista ja edullisia sekä luksushotelleja löytyy laidasta laitaan.

Monen Kuuban matkailijan valinta on kuitenkin pakettimatka sen helppouden ja edullisuuden puolesta. Näitä löytyy runsaasti ja varsinkin Havannan ja rantakohteen yhdistelmä on varsin suosittu valinta.

Havannan parhaimmat nähtävyydet

Mitkä sitten ovat ne Havannan nähtävyydet, jotka matkailijan tulisi kokea? Havannan suosituimmat nähtävyydet ovat ehdottomasti:

Havannan vanhakaupunki

Havannan vanhakaupunki

Kuuban pääkaupunki on kauneimmillaan vanhassa kaupungissa. Täällä voit ihastella karamellinvärisiä taloja, vanhoja amerikanrautoja sekä pikkuputiikkeja Calle Obispo kävelykadulla.


Apollo
Säästä jopa 45 % kesän lomista

Varmista kesäfiilis parhaaseen hintaan suosituimpina lomakuukausina heinä- tai elokuussa.

Tutustu tarjouksiin tästä »

Havannan vallankumousmuseo

Vallankumousmuseo – Museo de la revolución

Kuuban historiaan voi tutustua Vallankumousmuseossa. Se sijaitsee Havannan entisessä presidentinlinnassa ja sieltä löytyy varsin mielenkiintoinen Che Guevara näyttely.

Matkapojat

Löydä upeita matkatarjouksia 2024/25 lomiin! Rantalomia, kiertomatkoja, risteilyjä ja paljon muuta!

Etsi matkoja

Taidemuseo Havannassa

Museo Nacional de Bellas Artes

Kuuban pääkaupunki on täynnä romanttista katutaidetta, mutta maan taidetta kannattaa ehdottomasti ihastella myös Museo Nacional de Bellas Artes taidemuseossa. Sitä pidetään Karibian parhaana taidemuseona.

Kotisivut: https://www.bellasartes.gob.ar/en/

Havannan aukio

Plaza Vieja

Havannan nähtävyydet pitävät sisällään runsaasti ihania aukioita. Näistä Plaza Vieja on kokemisen arvoinen juuri sen hauskan arkkitehtuurin ansiosta. Vuonna 1559 avautunut aukio on sekoitus niin vanhaa kuin uuttakin rakennustekniikkaa ja –tyyliä.

Havannan katedraali

Catedral de la Habana

Havannan katedraali on kaunis nähtävyys. Katedraali on valmistunut vuonna 1777 ja se on tunnettu sen erikokoisesta tornistaan. Katedraali on kaunis ulkoa sekä sisältä.

Muista nämä

Kuuban pääkaupunki on suhteellisen turvallinen kaupunki. Siellä kannattaa kuitenkin pitää arvotavarat lukkojen takana, eikä kaupungille kannata ottaa mukaan koko omaisuuttaan. Paikallisten kanssa ei kannata ruveta väittelemään politiikasta.

Säänsä puolesta Havannaan matkaavan kannattaa muistaa nämä vinkit:

  • Hurrikaanikausi on kesäkuusta marraskuuhun.
  • Kuuminta on kesäkuusta syyskuuhun, jolloin Havannassa on yleensä lähelle +40 astetta.
  • Viileintä on joulu- ja tammikuussa, jolloin keskilämpötila on noin +22 astetta.
Artikkeli jatkuu alempana
Löydä parhaat aktiviteetit tähän kohteeseen ja osta liput etukäteen!
Artikkeli jatkuu...

Heittäydy romantiikan vietäväksi

Havanna on hyvä valinta heille, jotka haluavat kaupunkilomaltaan jotakin aivan uutta. Tämä romanttisesti rapistunut kaupunki on täynnä niin huoletonta ja rentoa tunnelmaa kuin kiihkeyttä ja tulisia rommiunelmiakin.

Lähde siis viettämään rennon railakas loma ja rakastu Kuuban pääkaupunkiin!

BOTTOM

Varaa loma edullisemmin - Tutustu äkkilähtöihin!

Avaa äkkilähdöt

Jätä kommentti