MatkapojatMatkapojat

American Museum of Natural History – dinosauruksia, intiaaneja ja elokuvia

American Museum of Natural History New Yorkissa on yksi maailman tunnetuimpia luonnontieteellisiä museoita. Yli 32 miljoonan näytteen museossa ei ainakaan katseltava tule loppumaan kesken kaiken!

New Yorkin American Museum of Natural History, eli luonnontieteellinen museo, kuuluu ehdottomasti nähtävien nähtävyyksien listalle kaupungissa vierailtaessa. Central Parkin, eli keskuspuiston kupeessa sijaitseva museo viihdyttää niin lapsia, että aikuisia ja laajaan museoon kuuluu peräti 25 erillistä rakennusta. Museo on yksi maailman suurimpia luonnonhistoriallisia kirjastoja ja näyttelyitä.

Osta liput museoon täältä >>

Artikkeli jatkuu alla
Artikkeli jatkuu...

New Yorkin luonnontieteellisen museon historia

American Museum of Natural History perustettiin jo vuonna 1869, museon ovien avautuessa vuonna 1877. Vuosien saatossa museosta on kasvanut jättimäinen kokoelma erilaisia näytteitä ja tieteellisiä tekstejä. Kuten todettua, museon kokoelmiin kuuluu yli 32 miljoonaa näytettä, joskaan kaikki eivät ole kerralla esillä. Lisäksi museon henkilökuntaan kuuluu jopa yli 200 henkilöä, museon rahoittaessa muun muassa tutkimusretkiä. American Museum of Natural Historilla on tärkeä rooli tieteen kehittämisessä sekä tiedon säilyttämisessä.

ApolloApollo

American Museum of Natural History – parhaat tärpit vierailuun

Koska museo on niin suuri, kannattaa siihen tutustumista suunnitella hieman etukäteen. Yli 40 näyttelysalista koostuvassa museossa voi saada kulumaan tunteja, jos ei peräti päiviä! Kiinnostavimpiin näyttelyihin museossa kuuluvat ehdottomasti:

Perhoskonservatorio

Toisessa kerroksessa, sisääntulon kanssa sijaitseva perhoskonservatorio on todella erityinen. Perhoset eivät nimittäin ole kehystettyjä, vaan aitoja ja eläviä perhosia!

Merimaailma

Ensimmäisen kerroksen merimaailma on todella pysäyttävä. Opit siellä kuinka eläinlajeja luokitellaan sekä näet visuaalisesti kuinka evoluutio tapahtuu. Lisäksi näyttelytilojen katosta roikkuu upea, aidon kokoinen valas.

Dinosaurukset

American Museum of Natural History tunnetaan tietysti dinosauruksista, niiden vilahtaessa monissa huippuelokuvissa. Dinosaurusnäyttely onkin ehdottomasti niitä vaikuttavimpia ja suurimpia. Dinot löytyvät museon neljännestä kerroksesta.


Apollo
Säästä jopa 45 % kesän lomista

Varmista kesäfiilis parhaaseen hintaan suosituimpina lomakuukausina heinä- tai elokuussa.

Tutustu tarjouksiin tästä »

Tasankointiaanit ja arkaaiset intiaanit

Luonnontieteellisessä museossa voi oppia lisäksi hurjasti Amerikan alkuperäiskansoista. Heillä ja heidän elintavoilleen omistettu näyttely löytyy kolmannesta kerroksesta ja taustoittaa intiaanien elämää todella laajasti.

Yllä mainitut näyttelyt ovat siis vain pieni osa museon näyttelyitä, mutta ehdottomasti niitä houkuttelevampia. Lisäksi museosta löytyy joukko vaihtelevia näyttelyitä, jotka kannattaa pitää mielessä vieraillessasi museossa. Lisäksi museossa voi seurata opettavaisia ja vaihtuvia elokuvaesityksiä sekä avaruuteen keskittyvää elokuvaa.

Matkapojat

Löydä upeita matkatarjouksia 2024/25 lomiin! Rantalomia, kiertomatkoja, risteilyjä ja paljon muuta!

Etsi matkoja

New Yorkin luonnontieteellisen museon aukioloajat ja liput

American Museum of Natural History –museossa voi vierailla läpi vuoden. Museo on avoinna seuraavanlaisesti:

  • Päivittäin klo 10.00-17.45.
  • Suljettu joulupäivänä sekä kiitospäivänä, joka Yhdysvalloissa on aina marraskuun neljäntenä torstaina.

Erilaisia lippuja on saatavilla, riippuen hieman mitä kaikkea haluat museossa kokea. Peruslipulla pääset ihastelemaan museon kaikki 45 näyttelytilaa, mutta lipulla ei voi tutustua erityisnäyttelyihin, museon elokuvaesityksiin tai avaruusesitykseen. Perusliput ovat aikuisilta 23 dollaria, eli noin 21 euroa, ja lapsilta 13 dollaria, eli noin 12 euroa. Lastenliput ovat 2-12-vuotiaille.

Apollo – New York

Löydä parhaat lomatarjoukset New Yorkiin!

Etsi lomatarjouksia

Lisäksi saatavilla on lippuja, joilla pääset:

  • Tavan näyttelyihin, yhteen erityisnäyttelyyn sekä elokuva- ja avaruusesityksiin hintaan 28 dollaria (noin 25 euroa) aikuisilta ja 16,50 dollaria (noin 15 euroa) lapsilta.
  • Tavan näyttelyihin, kaikkiin erityisnäyttelyihin sekä elokuva ja avaruusesityksiin hintaan 33 dollaria (noin 30 euroa) aikuisilta ja 20 dollaria (noin 18 euroa) lapsilta.

Liput New Yorkin luonnontieteelliseen museoon kannattaa ehdottomasti ostaa netistä. Näin voit hyödyntää erilaisia tarjouksia sekä pääset paikanpäällä lippujonojen ohi, jotka voivat olla melkoiset!

Osta liput museoon täältä >>

Kotisivut: https://www.amnh.org/

Artikkeli jatkuu alempana
Löydä parhaat aktiviteetit tähän kohteeseen ja osta liput etukäteen!
Artikkeli jatkuu...

American Museum of Natural History kartalla

Näin vierailet museossa New Yorkin lomallasi

American Museum of Natural History New Yorkissa löytyy siis aivan Central Parkin, eli Keskuspuiston, reunamilta. Lähin museopysäkki on 81st Street –asema. Lisäksi lähistöllä pysähtyy useita bussilinjoja, joten julkisilla on varsin kätevää ja helppoa löytyy museoon.

Lähde siis ihastumaan New Yorkin luonnontieteellisen museon maailmaan sekä muihin New Yorkin museoihin!

BOTTOM

Varaa loma edullisemmin - Tutustu äkkilähtöihin!

Avaa äkkilähdöt

Lue lisää aiheeseen liittyvää:

Jätä kommentti