Nämä New Yorkin nähtävyydet kuuluvat lomaan

Iso Omena, eli New York, houkuttelee matkailijoita vuodesta toiseen. Mitkä ovat ne tärkeimmät New Yorkin nähtävyydet, jotka kaupunkiin matkaavan tulisi nähdä?

Totuushan on se, ettei New Yorkin nähtävyydet lopu kesken, eikä kaupungissa iske tekemisen puute koskaan! Nähtävää ja koettavaa riittää joka puolella. Matkailijan ongelma ei olekaan siis keksiä mielenkiintoisia nähtävyyksiä New Yorkissa, vaan yrittää valita ne itselle tärkeimmät nähtävyydet. Kun siis mietit mitä nähdä seuraavalla New Yorkin lomallasi, niin pidä mielessä nämä nähtävyydet.

Artikkeli jatkuu alla
Artikkeli jatkuu...

Tärkeimmät New Yorkin nähtävyydet

Jos matkaat New Yorkiin ensimmäistä kertaa, ovat nämä ne tärkeimmät nähtävyydet, jotka haluat kokea. Valkkaa listalta myös nähtävyyksiä, vaikka olisitkin vieraillut kaupungissa ennen! Nämä New Yorkin nähtävyydet voi nimittäin kokea useammankin kerran.

Empire State Building New Yorkissa

1. Empire State Building

Voisiko nähtävyyksiä New Yorkissa edes listata ilman Empire State Buildingia? Tämä kuuluisa pilvenpiirtäjä on New Yorkia parhaimmillaan. Se on suuri, anteeksiantamaton ja hurmaava – maisemat ovat lisäksi upeat, varsinkin auringon laskiessa. Näköalapaikat eivät tästä paljon parane!

Kotisivut: https://www.esbnyc.com/

One World Trade Center, New York

2. One World Trade Center

Läntisen maapallonpuoliskon korkeimpiin rakennuksiin kuuluva One World Trade Center on muistutus kaupungin synkemmästä historiasta. Syyskuun 11. päivän iskujen muistoa kunnioittava rakennus museoineen on koskettava elämys.

Kotisivut: https://oneworldobservatory.com/en-US

New Yorkin kuuluisa nähtävyys Vapaudenpatsas

3. Vapaudenpatsas

Tunnetuimpien New York nähtävyyksien joukkoon lukeutuu tietysti ehdottomasti Vapaudenpatsas. Patsasta voi katsella aivan Manhattanin kärjestä, mutta ehdottomasti paras tapa ihastella sitä, on ottaa lauttaretki Liberty Islandille.

Kotisivut: https://www.nps.gov/stli/index.htm

High Line Park -puisto

4. High Line Park –puisto

New Yorkin nähtävyydet pitävät sisällään myös kivan sekoituksen luontoa. Näistä High Line Park –puisto on todella kiehtova, sillä se on istutettu vanhojen junaratojen päälle. Pilvenpiirtäjien keskellä oleva puisto on ikimuistoinen kokemus ja siellä elämän menon katselu on ehdottomasti parasta ilmaista tekemistä New Yorkissa.

Kotisivut: https://www.thehighline.org/


Apollo
Säästä jopa 45 % kesän lomista

Varmista kesäfiilis parhaaseen hintaan suosituimpina lomakuukausina heinä- tai elokuussa.

Tutustu tarjouksiin tästä »

Central Park New Yorkissa

5. Central Park –puisto

Se tunnetuin luontonähtävyys New Yorkissa on tietenkin Central Parkin keskuspuisto. Massiivinen puisto voi saada sinut unohtamaan, että olet oikeasti suurkaupungissa. Puistossa itsessään riittää nähtävää, sillä sieltä löytyvät muun muassa nämä New Yorkin nähtävyydet:

 • New Yorkin eläintarha
 • Metropolitan Museum of Art –taidemuseo
 • Belvederen linna
 • Strawberry Fields -aukio

Kotisivut: http://www.centralparknyc.org/

Matkapojat

Löydä upeita matkatarjouksia 2024/25 lomiin! Rantalomia, kiertomatkoja, risteilyjä ja paljon muuta!

Etsi matkoja

Wall Streetin Charging Bull –patsas

6. Wall Streetin Charging Bull –patsas

New York on yksi maailman suurimpia talouskeskuksia ja pörssistä tunnettu Wall Street –katu on elämys kiirehtivine pukumiehinen ja -naisineen. Siellä sijaitsee myös yksi kuvatuimpia nähtävyyksiä New Yorkissa. Charging Bull –patsas on melkoinen vertauskuva pörssin vallalle!

Times Square New Yorkissa

7. Times Square

Muista käydä myös ihastelemassa Times Squaren valoja. Massiiviset valotaulut mainoksineen ovat unohtumaton elämys. Läheltä löytyy kauppoja ja ravintoloita jokaiseen makuun! Aukiolla riittää runsaasti myös erilaisia esiintyjiä, joita on kiva seurata.

Kotisivut: https://www.timessquarenyc.org/

Apollo – New York

Löydä parhaat lomatarjoukset New Yorkiin!

Etsi lomatarjouksia

8. American Museum of Natural History –luonnontieteellinen museo

Museot ovat kivaa ajanvietettä New Yorkissa ja luonnontieteellinen museo on niistä kiehtovimpia. Massiivinen rakennus on monelle tuttu elokuvista ja kauniista rakennuksesta löytyy melkoisesti nähtävää. Katso täältä New Yorkin parhaat museot.

Kotisivut: https://www.amnh.org/

Näin koet New Yorkin nähtävyydet helpoiten

New York on todella suosittu matkailukaupunki ja monen suositun nähtävyyden kiusana voi olla pitkät jonot. Voit kuitenkin välttyä jonottamiselta näiden vinkkien avulla:

 • Varaa liput etukäteen netistä vaikkapa GetYourGuidesta
 • Suosi yhdistelmälippuja, joilla näe useamman kohteen kerralla
 • Harkitse FastTrack –lippuja, joilla pääset jonojen ohi
 • Ole liikkeellä heti aamusta tai myöhempään illalla

Lippujen osto netistä ja etukäteen kannattaa myös siksi, että hinnat saattavat olla usein edullisemmat!

Artikkeli jatkuu alempana
Löydä parhaat aktiviteetit tähän kohteeseen ja osta liput etukäteen!
Artikkeli jatkuu...

Älä unohda New Yorkin ihania joulunähtävyyksiä

New Yorkin joulusta on pakko mainita hieman erikseen, sillä kaupunki on todellinen joulukaupunki. Jos haluat tehdä joululahjaostokset hieman eri tunnelmissa, kannattaa New Yorkiin matkustaminen jouluna.

Jouluiset nähtävyydet New Yorkissa ovat:

 • Rockefeller Centerin joulukuusi
 • Bryant Parkin joulumarkkinat
 • Macy´s ja Saks Fifth Avenue –kauppakeskusten jouluikkunat
 • Dyker Heights kaupunginosan jouluvalot

Näitä jouluisia New Yorkin nähtävyyksiä on pakko päästä ihastelemaan, sillä jouluntaika on kaupungissa todella unohtumaton! New Yorkin nähtävyydet pitävät sinut taatusti kiireisenä, muta onnellisena. Loma tässä suurkaupungissa on takuuvarmasti ikimuistoinen!

New Yorkin nähtävyydet kartalla

BOTTOM

Varaa loma edullisemmin - Tutustu äkkilähtöihin!

Avaa äkkilähdöt

Lue lisää aiheeseen liittyvää:

Jätä kommentti