MatkapojatMatkapojat

Tekemistä Alicantessa – Espanjan parhaita lomakohteita

Alicante on melko suuri kaupunki, jossa riittää koettavaa ja nähtävää läpi vuoden. Mitä kaikkea tekemistä Alicantessa kannattaa ehdottomasti kokea?

Costa Blancan rannikkoalueen suurin kaupunki Alicante on yksi parhaimpia espanjalaisia lomakohteita. Kaupunki tarjoaa nimittäin kivan sekoituksen perinteistä rantaelämää sekä kaupungin vilskettä ja vilinää. Tekemistä Alicantessa riittää useammaksikin päiväksi, kaupungin sopiessa niin talvisen kaupunkiloman että kesäisin hellelomankin viettoon.

Artikkeli jatkuu alla
Artikkeli jatkuu...

Neljä vinkkiä tekemisentäyteiseen Alicanten lomaan

Alicanten parhaat huvitukset vievät matkailijan niin ostoksille, että vauhdikkaaseen yöelämään. Tässä neljä vinkkiä, kun kaipaat hauskaa tekemistä Alicantessa.

1. Ostoksille Avenida de la Estaciónin ympäristöön

Alicantessa riittää osteltavaa, kaupungin ollessa kiva ostoskaupunki juuri siksi, että sen ostosalueet ovat keskittyneet, joten kaupat on kätevästi nipussa. Eniten liikkeitä löytyy Avenida de la Estaciónin kadulta ja lähiympäristöstä. Aivan sen lähiympäristössä ovat nimittäin muun muassa:

  • Kaunis Federico Soto –puistobulevardi kauppoineen
  • Avenida Maisonnaven monipuolinen ostoskatu
  • Vilkas Avenida Oscar Espla –ostoskatu

Jos perinteiset markkinat kiinnostavat, Plaza de Ayuntamiento –aukiolla järjestetään sunnuntaisin ihanat markkinat. Aukion kirpputorilta löytyy kaikenlaista keräilytavaraa ja vanhoja esineitä. Paikka on kiva ihan vain perinteisen markkinatunnelman nauttimiseenkin ja alueella on runsaasti kivoja kahviloita.

Apollo – Alicante

Löydä parhaat lomatarjoukset Alicanteen!

Etsi lomatarjouksia

Castillo de Santa Bàrbaran linnake

2. Ihastele vanhankaupungin nähtävyyksiä

Perinteisiä nähtävyyksiä Alicantessa on runsaasti ja varsinkin vanhankaupungin alue, eli Barrio, tarjoaa niiden ihasteluun parhaimmat mahdollisuudet. Alueelta löytyy lukuisia kivoja aukioita, joita ympäröivät kauniit rakennukset sekä runsaasti laadukkaita putiikkeja, joissa vierailla nähtävyyksien ihastelun välissä.

Ehkäpä se kaupungin tärkein nähtävyys on komea Castillo de Santa Bàrbara, johon on helppo löytää vanhasta kaupungista. Linnake tarjoaa huikeat näköalat ympäri kaupungin sekä mielenkiintoista tekemistä sen yhteydessä toimivassa kaupunkimuseossa.

ApolloApollo

Tapaksia

3. Herkuttele paikallisilla herkuilla

Espanjalainen ruokakulttuuri on tietenkin erinomainen ja Alicante on loistava kaupunki siihen tutustumiseen. Rannikkokaupunkina Alicanten kalaravintolat ovat todella laadukkaita, mutta lisäksi pihviravintolat kutsuvat herkuttelemaan. Paella on paikallinen erikoisuus, jota ei tietenkään voi unohtaa Espanjassa ollessa. Parhaita ruokapaikkoja ovat niin vanhankaupungin, kuin pääkatu Ramblan alueen ravintolat.

Teatre Principal Alicantessa

4. Nauti paikallisesta teatterista ja esityksistä

Vaikka Alicante ei olekaan Espanjan kulttuurikeskuksia, löytyy kaupungista silti kivasti taidetta teatterin ja erilaisten musiikkiesitysten merkeissä. Teatre Principal on kaupungin monipuolisin teatteri, jossa järjestetään läpi vuoden tapahtumia.

Musiikkia voi lisäksi nauttia monissa eri baareissa. Elävää musiikkia löytää parhaiten vanhasta kaupungista, mutta myös La Zona alueena tunnetulla alueella aivan Alicanten keskusrannan lähellä tapahtuu runsaasti.


Apollo
Säästä jopa 45 % kesän lomista

Varmista kesäfiilis parhaaseen hintaan suosituimpina lomakuukausina heinä- tai elokuussa.

Tutustu tarjouksiin tästä »

Alicanten parasta tekemistä lapsille

Alicantessa riittää tekemistä lapsille ja nuorille, kohteen ollessa sopiva myös perhematkailuun. Kaupungin rannat sekä varsinkin lähiympäristön rannat soveltuvat perhelomailuun erinomaisesti keväästä syksyyn.

Lapsille löytyy lisäksi nämä mielenkiintoiset ajanvietteet:

  • Parque el Palmeralin puistoalue leikkipuistoineen ja vesiputouksineen
  • Benidormin vesi- ja teemapuistot, joihin pääsee edullisesti raitiovaunulla
  • Paikalliset pakopelihuoneet, eli Escape Roomit
Matkapojat

Löydä upeita matkatarjouksia 2024/25 lomiin! Rantalomia, kiertomatkoja, risteilyjä ja paljon muuta!

Etsi matkoja

Suuntaa Alicanteen läpi vuoden

Kuten todettua, niin Alicante soveltuu matkakohteeksi läpi vuoden ja tekemistä kaupungissa riittää kyllä jokaisena vuodenaikana.

Perinteisellä rantalomalle kaupunkiin voi suunnata aina alkukeväästä loppusyksyyn saakka. Heinä- ja elokuu ovat vilkkainta aikaa kaupungissa, jolloin löytyy myös runsaasti erilaisia tapahtumia, jotka ovat kivaa ajanvietettä. Esimerkiksi kaupungin jazz-festivaalit järjestetään aina kesän tienoilla.

Sää on kuitenkin talvellakin erinomainen kaupunkiloman viettoon. Alicanteen voi suunnata vaikka joululahjaostoksille, sillä kaupungissa on ihanaa joulutunnelmaa ja –ohjelmaa.

Käy siis kokemassa Alicanten ihanaa tunnelmaa ja monipuolista tekemistä seuraavalla lomallasi!

BOTTOM

Varaa loma edullisemmin - Tutustu äkkilähtöihin!

Avaa äkkilähdöt

Lue lisää aiheeseen liittyvää:

Jätä kommentti