MatkapojatMatkapojat

Alicanten hintataso 2020 – Millaisella lomabudjetilla matkaan?

Alicanten hintataso on auringon lisäksi hyvä syy matkata tähän espanjalaiseen kaupunkiin. Alla tietoja kaupungin hinnoista ja vinkit onnistuneeseen ja edulliseen matkaan.

Espanjan aurinkorannalla sijaitseva Alicante on yksi suosituimpia lomakohteita. Alicanteen on kiva matkustaa, sillä voit luottaa, että kaupunki tarjoaa aurinkoa, kivoja rantoja ja hauskaa tekemistä. Kun Alicanten hintataso on vielä varsin edullinen, ei lomalla todellakaan tarvitse stressata ja miettiä murheita!

Artikkeli jatkuu alla
Artikkeli jatkuu...
Alicanten hintataso 2020
Asia Hinta
Hostelli 15-20€
Hotelli – 3 tähteä 60€
Hotelli – 4 tähteä 100€
Hotelli – 5 tähteä 200€
Ateria – edullinen ravintola 9-10€
Ateria – McDonald’s 7,5€
Olut – ravintolassa 2-3€
Coca-Cola – ravintolassa 1-2€
Cappuccino 1,5€
Vesipullo 1,5L – kaupassa 0,5€
Taksi – aloitus 3-4€
Taksi – per km 1,4€
Bussilippu – per suunta 1,5€
Bensa – per litra 1,3€

Kattava lista Aicanten hintatasosta: https://www.numbeo.com/cost-of-living/in/Alicante

Apollo – Alicante

Löydä parhaat lomatarjoukset Alicanteen!

Etsi lomatarjouksia

Alicanten matkat löytyy helposti ja halvalla

Matkoja Alicanteen on todella helppo löytää niin valmiina pakettimatkoina, että omatoimisesti matkasivustoilta. Lentoja löytyy läpi vuoden ja aivan kesän sesonkiajan ulkopuolella lennot Alicanteen on mahdollista saada alle sadalla eurolla. Kesäkuukausina lentojen hinnat voivat kohota hieman yli sadan euron, mikä ei sekään kallista ole.

Majoitusvaihtoehtojen löytäminen kaupungissa on helppoa, sillä suurkaupungissa riittää niin halpoja hostelleja kuin hienompia hotellejakin. Hotellit ja hostellit ovat hintaluokiltaan noin:

  • Alle 20 euroa halvimmissa, jaetuissa hostelleissa.
  • 40 euroa 2-tähden hotelleissa.
  • 60 euroa 3-tähden hotelleissa.
  • 200 euroa tai enemmän hienoissa, 5-tähden hotelleissa.

Alicanten hintataso valmiiden matkojen osalta voi toki olla hieman kalliimpi kuin omatoiminen matkailu. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että valmismatkat olisivat erityisen kalliita. Viikon matkat on mahdollista löytää 500 eurosta alkaen ja äkkilähdöt ovat varsin oiva tapa matkata kaupunkiin halvalla!

ApolloApollo

Alicanten julkinen liikenne

Alicanten hintataso julkisten osalta

Kun sitten saavut Alicanteen, huomaat että liikkuminen kaupungissa on varsin helppoa. Matkailijan kannalta kaikki mielenkiintoisimmat kohteet ovat vanhankaupungin ja sataman lähellä ja niissä liikkuminen onnistuu varsin hyvin ihan jalan. Julkinen liikenne toimii kuitenkin hyvin, lippujen ollessa muutaman euron hintaisia niin linja-autoihin että raitiovaunuun. Lisäksi voit vuokrata pyöriä, joiden hintoja ja varauksia voi tehdä netissä etukäteen.

Taksi on myös kätevä vaihtoehto liikkumiseen. Perusmaksu on hieman alle neljä euroa, kilometrin maksaessa hieman päälle euron. Öisin, sunnuntaisin ja pyhäpäivinä maksut nousevat hieman, mutta taksimatkat ovat lyhyillä matkoilla varsin kätevä ja turvallinen tapa liikkua paikasta toiseen.

Matkapojat

Löydä upeita matkatarjouksia 2024/25 lomiin! Rantalomia, kiertomatkoja, risteilyjä ja paljon muuta!

Etsi matkoja

Alicanten hintataso herkkujen suhteen miellyttää

Espanjalainen ruoka on tietenkin monelle syy matkustaa maan ihaniin kohteisiin, kuten juuri Alicanteen. Alicanten hintataso ruuan suhteen on varsin edullinen, joskin suosituilla alueilla ravintoloiden hinnat eivät jää hirveän paljon Suomen hintoja edullisemmaksi. Kahden ruokalajin illallinen viineineen onnistuu kuitenkin kahdelta noin 50 euron hintaan. Yöelämä on varsin vilkas ja edullinen Alicantessa ja mukavaan iltaan ei tarvitse tuhlata omaisuutta.

Kannattaa lisäksi ehdottomasti hyödyntää paikallisia leipomoita ja ruokakauppoja aamiaisten, välipalojen ja vaikkapa kevyen lounaan merkeissä. Voit nauttia kupin kahvia leivoksen kera viidellä eurolla. Kaupan elintarvikkeet ovat Suomeen verrattuna edullisia. Viinipullonkin voit löytää kaupasta muutamalla eurolla.


Apollo
Säästä jopa 45 % kesän lomista

Varmista kesäfiilis parhaaseen hintaan suosituimpina lomakuukausina heinä- tai elokuussa.

Tutustu tarjouksiin tästä »

Ostoksille edullisesti

Kuten mainittua, ruoka ei Alicantessa maksa maltaita. Ostoksille kannattaa lähteä kaupungissa noin muutenkin, sillä Alicanten hintataso houkuttelee taatusti.

Mitä Alicantessa kannattaa sitten ostaa? Parhaita ja edullisimpia asioita ovat:

  • Vaatteet ja varsinkin erilaiset nahkatuotteet ja kengät
  • Korut
  • Käsityöt
  • Alkoholi

Kaikkien näiden hintataso tuppaa olemaan halvempaa kuin Suomessa, varsinkin jos kiertelet Alicanten toreja ja outlet –myymälöitä. The Outletstores Alicante tarjoaa jopa 70% alennuksia erilaisiin tuotteisiin. Keskukseen pääsee niin julkisilla kuin tietysti taksillakin.

Artikkeli jatkuu alempana
Löydä parhaat aktiviteetit tähän kohteeseen ja osta liput etukäteen!
Artikkeli jatkuu...

Joukko ilmaisia nähtävyyksiä

Perinteisesti Alicanteen tullaan tietenkin rantalomalle, mutta rantapäivien lisäksi Alicantessa riittää nähtävää. Alicanten hintataso nähtävyyksien suhteen tarkoittaa lisäksi useita ilmaisia nähtävyyksiä. Esimerkiksi Santa Barbaran linnoitukseen voit tutustua ilmaiseksi. Lisäksi moniin paikallisiin kirkkoihin on ilmainen sisäänpääsy ja ne ovatkin todella kauniita tutkittavaksi.

Kaiken kaikkiaan Alicanten hintataso on edullinen ja kaunis kaupunki houkuttelee lomalle!

BOTTOM

Varaa loma edullisemmin - Tutustu äkkilähtöihin!

Avaa äkkilähdöt

Lue lisää aiheeseen liittyvää:

Jätä kommentti