Sisilia lomakohteena on monipuolinen ja eksoottinen

Sisilia lomakohteena on loistava valinta. Tämä Italian suurin saari tarjoaa eksotiikkaa, lämmintä säätä ja hurjasti tekemistä. Tässä tärpit tähän kauniiseen saareen!

Sisilia on ainutlaatuinen kohde lomamatkalle. Vaikka saari kuuluukin Italiaan, tarjoaa se kuitenkin matkailijalle aivan uudenlaisen tavan kokea Italiaa. Saaren ruokakulttuuri kuin historiakin eroavat monesta Manner-Italian kohteesta.

Artikkeli jatkuu alla
Artikkeli jatkuu...

Sisilia: paras lomakohde

Sisilia lomakohteena antaa mahdollisuuden rantalomailuun sekä kaupunkien katujen tutkimiseen.

Palermo on ehdottomasti yksi Sisilian parhaista lomakohteista. Tämä mafian entisenä kotina tunnettu kaupunki on täydellinen sekoitus aitoa sisilialaista tunnelmaa, missä kulttuurimatkailija voi kokea saarella vaikka mitä. Kaupungin parhaimpiin nähtävyyksiin lukeutuvat muun muassa:

  • Kuninkaallinen palatsi Palazzo dei Normanni
  • Cappucinin katakombit
  • Kaslan kaupunginosa

Muista matkakohteista niin Messina kuin Catania ovat hyviä kohteita. Messina on Sisilian kolmanneksi suurin kaupunki ja lomakohteena oivallinen shoppailuun sekä hauskanpitoon. Kaupunki tunnetaan myös vuoden 1908 maanjäristyksestään, jossa Messinan arvokasta arkkitehtuuria tuhoutui paljon.

Catania puolestaan sijaitsee aivan Etnan juurella, ja kaupunki on oivallinen kohde tutustua Sisilian herkulliseen ruokakulttuuriin. Catania on helppo päiväkohde myös heille, jotka lomailevat Taorminan perinteisessä rantalomakohteessa.

Sisilia: nähtävyydet

Sisilia on suuri saari, jolla on pitkä ja värikäs historia. Saarella riittää siis varmasti nähtävää jokaiselle. Tässä Sisilian parhaat ja kiehtovimmat nähtävyydet, jotka matkailijan kannattaa kokea:

Etnan tulivuori Sisiliassa

Etna

Itäisen Sisilian maisemaa hallitsee Etnan tulivuori. Tämä aktiivinen tulivuori on vaikuttava ilmestys ja patikointi sen rinteillä on sykähdyttävä kokemus. Etnan kraatereihin voi tehdä myös opastettuja retkiä.


Apollo
Säästä jopa 45 % kesän lomista

Varmista kesäfiilis parhaaseen hintaan suosituimpina lomakuukausina heinä- tai elokuussa.

Tutustu tarjouksiin tästä »

Liparisaaret, Sisilia

Liparisaaret

Liparisaaret sijaitsevat Sisilian eteläpuolella ja nämä Unescon maailmanperintökohteisiin kuuluvat saaret ovat ihana nähtävyys. Tuliperäisiä saaria on seitsemän isoa sekä useita pienempiä saaria. Saaret soveltuvat harrastamiseen sekä auringonottoon ihanien rantojensa puolesta.

Matkapojat

Löydä upeita matkatarjouksia 2024/25 lomiin! Rantalomia, kiertomatkoja, risteilyjä ja paljon muuta!

Etsi matkoja

Valle dei Templi, Sisilia

Valle dei Templi temppelit

Antiikin Kreikan aikoihin rakennetut temppelit ovat kaunis elämys. Temppelit sijaitsevat nykyisen Agrigenton kaupungin ja Välimeren välissä. Temppelin ympärillä kasvaa kauniisti oliivi-, manteli- ja viikunapuut.

Vendicari, Sisilia

Vendicarin ranta

Sisiliassa on paljon ihastuttavia rantoja, mutta eräs parhaimmista on Vendicarin ranta. Tämä rauhoitettu luonnonkohde sijaitsee Syrakusan lähistöllä. Siellä voi ihastella kaunista luontoa tai keskittyä auringonpalvontaan.

Apollo – Sisilia

Löydä parhaat lomatarjoukset Sisiliaan!

Etsi lomatarjouksia

Taorminan Amfiteatteri Sisiliassa

Taorminan vanha amfiteatteri

Taormina on suosittu rantakohde Sisiliassa ja aivan sen liepeillä sijaitsee vanha kreikkalainen amfiteatteri. Kohteesta on aivan loistavat näköalat ja alueen rauniot ovat kiehtova kohde kiertelyyn. Amfiteatteri on myös kesäkuukausina käytössä, joten siellä voi nauttia esimerkiksi sisilialaisesta oopperasta.

Sisilia: sää

Sisilian sää on auringonpalvojien mieleen. Kesäkausi alkaa toukokuussa ja jatkuu aina lokakuuhun asti. Lämpötila on tällöin säännöllisesti yli 30 asteen, joten Sisilia lomakohteena on helteinen kesälomien aikaan. Sisilian kesä on varsin kuiva.

Talvellakaan lämpötila ei päästä lomailijaa palelemaan, vaikka lämpötilat toki laskevatkin. Kylmintä on saaren vuoristoissa, joissa lämpötila voi lähennellä nollaa. Sisiliaan voi yllättäen lähteä hiihtolomalle, sillä siellä on kaksi suosittua hiihtokeskusta: Rifugio Sapienza ja Piano Provenzano.

Sisilia lomakohteena on halvimmillaan loppukeväästä ennen kesäkuun kuumuutta tai syksyllä syyskuun jälkeen, kun Euroopassakaan ei vietetä enää kesälomia.

Artikkeli jatkuu alempana
Löydä parhaat aktiviteetit tähän kohteeseen ja osta liput etukäteen!
Artikkeli jatkuu...

Sisilia lomakohteena on kokemisen arvoinen

Sisiliaan ei voi ottaa suoria reittilentoja Suomesta, mutta sinne järjestetään kesäisin pakettimatkoja, joihin kuuluvat lennot ovat toki suorat. Sisiliaan on silti helppo matkata myös omatoimisesti ja saarella vierailun voi yhdistää esimerkiksi Maltan kanssa samaan lomaan.

Sisilia lomakohteena on siis eksoottinen, helppo ja hienoja kokemuksia antava saari. Suunnittele siis lomasi Lomamatkalle.fi sivuston avulla ja ota Sisilia haltuusi!

BOTTOM

Varaa loma edullisemmin - Tutustu äkkilähtöihin!

Avaa äkkilähdöt

Jätä kommentti