Viehättävimmät Sisilian kohteet idylliseen lomaan

Haluatko nähdä Italiaa hieman uusin silmin? Yllättävään italianlomaan sopivat nämä ihastuttavat Sisilian kohteet.

Italian suurin saari Sisilia on loistava matkailukohde. Sisilian kohteet tarjoavat kaikille jotakin. Saarella pääsee herkuttelemaan, nauttimaan auringosta sekä tutustumaan mielenkiintoisiin kulttuurikohteisiin. Pidä siis nämä Sisilian matkakohteet mielessä, kun suunnittelet seuraavaa lomaasi!

Artikkeli jatkuu alla
Artikkeli jatkuu...

Sisilian parhaat kohteet

Minne Sisiliassa siis kannattaa matkata? Vaihtoehtoja melko suurelta saarelta löytyy runsaasti, niin todella perinteisistä rantalomakohteista aina onnistuneeseen kaupunkilomaankin.

Taormina, Sisilia

Taormina

Monen mielestä Sisilian paras kohde on ehdottomasti Taormina. Pieni ja viihtyisä kaupunki on rakennettu kalliolle, joten se on postikorttimaisen idyllinen. Täältä löytyy myös ehkäpä Sisilian paras ranta. Kaupungin alapuolella olevaan Taormina Maren ranta-alueeseen voi matkata vaikka köysirataa pitkin! Kyseessä on siis unohtumaton ja erilainen rantalomakohde.

Cefalu, Sisilia

Cefalu

Monet Sisilian kohteet ovat todella historiallisia ja juuri Cefalu tarjoaa parhaimman kattauksen vanhaan ja aitoon sisilialaiseen elämään. Aivan kaupungin takana kohoaa massiivinen La Roccan vuori, jonka rinteiltä löytyy lisäksi kiinnostavia nähtävyyksiä raunioineen. Cefalusta on kätevä tehdä päiväretkiä isompiin kaupunkeihin ja lähistöltä löytyvään kansallispuistoon. Kohde onkin mainio heille, jotka haluavat kokea paljon!

Palermon kaupunki

Palermo

Sisilian paras lomakohde kaupunkilomaa halajaville on tietenkin saaren suurin kaupunki Palermo. Värikkään historian omaava kaupunki on täynnä upeita nähtävyyksiä.

Palermossa voit ihastella esimerkiksi:

  • Palermon kuninkaallista palatsia
  • Cappucinin katakombeja
  • Teatro Massimon teatteria
  • Via Vittoria Emanuelin ostoskatua

Palermoon kannattaa suunnata herkuttelemaan ja shoppailemaan. Kaupungin yöelämä pitää myös liikkeessä! Palermossa voi siis viettää monipuolisen loman, mutta kaupunkiin kannattaa ehdottomasti käydä tutustumassa muualtakin Sisiliasta.


Apollo
Säästä jopa 45 % kesän lomista

Varmista kesäfiilis parhaaseen hintaan suosituimpina lomakuukausina heinä- tai elokuussa.

Tutustu tarjouksiin tästä »

Syrakusa, Sisilia

Syrakusa

Sisilian lomakohteet eivät paljon Syrakusaa historiallisemmaksi muutu. Peräti 2500 vuotta vanha kaupunki tarjoaa historiallisia nähtävyyksiä sekä runsaasti perinteisiä aurinkorantoja. Tänne matkataan usein koko perheenkin voimin, sillä mielenkiintoista tekemistä riittää aivan kaikenikäisille! Kun haluat rentoutua ja viettää perinteikästä lomaa, kannattaa Syrakusa pitää mielessä. Tutustu Terhin päiväretkeen Syrakusaan tästä.

Naxos, Sisilia

Naxos

Naxos on perinteikäs rantalomakohde. Pieni ja tunnelmallinen kohde tarjoaa upeiden rantojen lisäksi loistavat kulkuyhteydet ja reitit nähdä Sisiliaa hieman laajemmalti. Kun otat kohdepaikaksi Naxoksen, voit vuokrata auton ja lähteä tutkimaan muutkin Sisilian kohteet näppärästi. Naxos on suosittu myös lapsiperheiden keskuudessa, sillä kohteen ranta on loiva ja rauhallinen.

Matkapojat

Löydä upeita matkatarjouksia 2024/25 lomiin! Rantalomia, kiertomatkoja, risteilyjä ja paljon muuta!

Etsi matkoja

Catania, Sisilia

Catania

Jos sitten taas haluat Sisilian lomaltasi enemmän menoa ja meininkiä, suunnaksi tulee ottaa Catania. Kuuluisa opiskelijakaupunki tarjoaa vilkkaan iltaelämän sekä paljon kivoja ostospaikkoja. Catania soveltuu loistavasti vauhdikkaaksi lomakohteeksi, jonne kannattaa suunnata vaikkapa kavereiden kanssa.

Apollo – Sisilia

Löydä parhaat lomatarjoukset Sisiliaan!

Etsi lomatarjouksia

Sisilian kohteet viettelevät talvisinkin

Sisilia on siis kuuma ja aurinkoinen saari, jonne moni matkustaakin nauttimaan aurinkolomasta. Suosituin matkustusaika sijoittuu touko-lokakuun väliin, jolloin lämpötilat kohoavat usein jopa +30 asteeseen. Kevät ja syksy ovat hieman miellyttävämpiä lämpötilojen puolesta.

Mutta kuten yltä käy ilmi, Sisiliassa riittää runsaasti mielenkiintoisia kaupunkeja, jotka tarjoavat roppakaupalla erilaisia kulttuurielämyksiä. Siispä Sisiliaa ei kannatta täysin unohtaa talvellakaan! Voit nimittäin nauttia hieman erilaisen ja makujen täyteisen kaupunkiloman vaikkapa Palermossa.

Artikkeli jatkuu alempana
Löydä parhaat aktiviteetit tähän kohteeseen ja osta liput etukäteen!
Artikkeli jatkuu...

Retkien avulla näet Sisilian parhaat kohteet helposti

Päädyitpä sitten minne tahansa Sisiliaan, kannattaa saarella tehdä erilaisia retkiä lähistön kohteisiin. Sisilia on suuri, muttei kuitenkaan mahdoton esimerkiksi erilaisten päiväretkien osalta. Kiehtovimpiin nähtävyyksiin lukeutuvat esimerkiksi:

  • Etnan tulivuori
  • Liparisaaret
  • Pantalican nekropoli

Antaudu siis tämän ihanan italialaisen saaren vietteleväksi ja suuntaa katsastamaan nämä ihanimmat Sisilian kohteet!

Sisilian kohteet kartalla

BOTTOM

Varaa loma edullisemmin - Tutustu äkkilähtöihin!

Avaa äkkilähdöt

Lue lisää aiheeseen liittyvää:

Jätä kommentti