Sisilian nähtävyydet – Jylhää ja kaunista luontoa sekä makunautintoja

Italian suurin saari Sisilia tarjoaa lukuisia elämyksiä. Sisilian nähtävyydet ovat kiva sekoitus luonnon uskomattomia luomuksia ja rikkaita kulttuurikohteita, joissa nauttia paikallisia herkkuja. Nähtävyyksiä Sisiliassa riittää ympäri saaren ja niitä onkin kiva mennä katsomaan ohjattujen retkien tai vuokra-auton kyydissä.

Kuuman tulinen Sisilia on siis täynnä tekemistä. Katsasta lomallasi ainakin nämä Sisilian nähtävyydet!

Artikkeli jatkuu alla
Artikkeli jatkuu...

Parhaat Sisilian nähtävyydet

Alla katsaus Sisilian parhaimpiin nähtävyyksiin. Listaan on valittu ne suosituimmat ja tärkeimmät nähtävyydet – jokaiselle löytyy taatusti jotakin mielenkiintoista tältä listalta!

Etnan tulivuori Sisiliassa

1. Etnan tulivuori

Sisilian nähtävyyksiä ei voi luetella ilman mainintaa Etnasta. Saaren tulivuori on edelleen aktiivinen ja upeita maisemia on mahdollista katsastella useista eri paikoista. Etnan tulivuori on siis edelleen aktiivinen, joten varaudu siihen, että aivan lähellä tulivuorta ei aina pääse – älä myöskään koskaan poikkea sallituilta reiteiltä! Tutustu samalla myös lähellä olevaan Catanian kaupunkiin.

Liparisaaret, Sisilia

2. Liparisaaret

Toinen tulivuoriaiheinen nähtävyys löytyy Sisilian lähistöllä olevilta Liparisaarilta. Nämä vulkaaniset saaret koostuvat useista erikokoisista saarista, joilla riittää kauniita luontomaisemia. Voit lisäksi nauttia erikoisista uintipaikoista ja mutakylpylöistä. Liparisaarille tullaan usein hankkimaan uusia elämyksiä!

Valle dei Templi, Sisilia

3. Temppelilaakso

Agrigenton kaupungin läheltä löytyvä Temppelilaakso on kiehtova nähtävyys. Valle dei Templi, eli Temppelilaakso, on koti peräti 2500 vuotta vanhoille raunioille. Pilarirakennelmia riittää ja arkeologisesti tärkeä alue on todella mielenkiintoinen tuttavuus.

Kotisivut: https://www.parcovalledeitempli.it/en/

Apollo – Sisilia

Löydä parhaat lomatarjoukset Sisiliaan!

Etsi lomatarjouksia

Palermon kaupunki

4. Palermo

Monet parhaimmat Sisilian nähtävyydet ovat saaren ihania kyliä ja kaupunkeja. Esimerkiksi Palermon kaupunki ansaitsee erityisen maininnan, sillä kaupungista löytyy todella runsaasti nähtävää ja tekemistä.

Palermon nähtävyyksiin kuuluvat muun muassa:

  • Palermon katedraali
  • Cappucinin katakombit
  • Palazzo dei Normanni, eli Palermon kuninkaallinen palatsi
  • Palermon nykytaiteen museo
  • Vuccirian markkinat

Apollo
Säästä jopa 45 % kesän lomista

Varmista kesäfiilis parhaaseen hintaan suosituimpina lomakuukausina heinä- tai elokuussa.

Tutustu tarjouksiin tästä »

Taormina, Sisilia

5. Kukkulakaupungit ja –kylät

Palermon lisäksi täytyy mainita idylliset kukkulakaupungit. Tällaisia vuorenrinteeseen rakennettuja kyliä ja kaupunkeja Sisiliassa riittää todella runsaasti. Ne ovat usein historiallisia, joten arkkitehtuuri on kaunista ja vanhaa. Tämän lisäksi kapeat kadut portaineen ovat todella romanttisia.

Parhaimpia kukkulakaupunkeja ovat muun muassa:

  • Taormina
  • Modica
  • Ragusa
  • Noto
Matkapojat

Löydä upeita matkatarjouksia 2024/25 lomiin! Rantalomia, kiertomatkoja, risteilyjä ja paljon muuta!

Etsi matkoja

6. Viinitilat

Koska Sisilian maaperä on niin hedelmällinen tulivuoresta johtuen, löytyy saarelta runsaasti viinitiloja. Viinitilat ovatkin kiehtovaa nähtävää lomalla – vaikket olisikaan viinin suurimpia ystäviä! Ihania viinitiloja löytyy saaren länsiosista ja varsin lähellä juuri Etnan tulivuorta. Suositusta Naxos –rantakohteesta tehdään esimerkiksi runsaasti viiniretkiä alueen tiloille.

7. Scala dei Turchi

Rannat ovat suosittuja nähtävyyksiä Sisiliassa ja niistä Scala dei Turchi on ehkäpä unohtumattomin. Kalkkikivirinnemäinen ranta kun on erilainen – täällä ei hiekka tartu varpaan väliin! Porrasmainen ranta on kuvankaunis ja kalliot ovat mukavan suojaiset auringonpalvontaan. Rantaa on helppo käydä ihastelemassa vaikka Agrigenton kaupungista käsin.

Vuokraa auto ja koe Sisilian nähtävyydet omatoimisesti

Sisilian saari on kivan kokoinen välimatkojensa puolesta ja lomalla kannattaa ehdottomasti matkata hieman varsinaista kohdetta kauemmaksikin. Julkiset kulkuvälineet ovat melko edullisia ja yhteyksiä löytyy kätevästi. Mutta vielä kivempi tapa kokea Sisiliaa on vuokra-auton kyydissä!

Auton vuokraaminen onnistuu kätevästi, eikä vuokraaminen Sisiliassa maksa maltaita – varsinkaan jos hyödynnät netin tarjouksia. Sisilian tiet ovat suhteellisen hyvässä kunnossa, mutta matkaan kannattaa toki varata aina riittävästi aikaa ja ajella rauhallisesti.

Katso autonvuokraus tarjoukset Sisiliaan tästä >>

Artikkeli jatkuu alempana
Löydä parhaat aktiviteetit tähän kohteeseen ja osta liput etukäteen!
Artikkeli jatkuu...

Nähtävyyksiä Sisiliassa voi kokea ohjatuilla retkillä

Monet yllä mainitut nähtävyydet ovat lisäksi suosittuja kierto- ja opaskohteita. Voit siis tehdä opastetun retken vaikkapa Etnan tulivuoren alueelle. Edullisia retkiä löytää kätevästi GetYourGuiden sivuilta.

Ei siis muuta kuin valitsemaan sinua kiehtovimmat Sisilian nähtävyydet ja matkan suunnitteluun!

Katso myös mitä muuta Sisilia tarjoaa lomakohteena.

BOTTOM

Varaa loma edullisemmin - Tutustu äkkilähtöihin!

Avaa äkkilähdöt

Lue lisää aiheeseen liittyvää:

Jätä kommentti