LomarengasLomarengas

Millaiset ovat Sisilian lentokentät?

Saattaa sisältää mainoslinkkejä.

Lähdössä lomalle Sisiliaan? Aloita matkasi rennosti ja tsekkaa tästä tiedot siitä, millaisia Sisilian lentokentät oikein ovat!

Ihan ensiksi on hyvä tietää, että Sisilian saarelta löytyy useampikin lentokenttä. Kansainvälisiä lentokenttiä on kaiken kaikkiaan neljä, mutta niistä kaksi kenttää on enemmän käytössä ja matkasi Sisiliaan saapuu todennäköisesti toiselle kahdesta päälentokentästä. Niistä Catanian lentokenttä sijaitsee Sisilian itärannikolla ja Palermon lentokenttä pohjoisessa.

Palermon lentokenttä (PMO)

Palermon lentokenttä – PMO

Palermo on Sisilian tärkeimpiä ja suurimpia kaupunkeja, kaupungin lentokentän ollessa saaren toiseksi suurin kenttä. Palermon kenttä on lisäksi yksi Italian suurimpia lentokenttiä, joten kuhinaa siellä riittää.

Lennot

Palermon kentälle lentävät monet tunnetut lentoyhtiöt, joiden joukossa on myös halpalentoyhtiöitä. Suomesta lennot Palermoon onnistuvat helpoiten jatkolentojen avulla, mutta pakettilomiin kuuluvia reittilentoja voi joskus löytää.

Palvelut

Tämän Sisilian lentokentän palvelut ovat kattavat ja hyvät. Löydät kentältä autonvuokrausta, rahanvaihtokojuja sekä runsaasti ostosmahdollisuuksia. Kaupat tarjoavat perinteiset tax free –palvelut vaatteineen ja kosmetiikkatuotteineen. Ravintoloita ja kahviloita on riittävästi erilaiseen makuun. Kenttä on kivan kompakti, joten siellä on melko helppo löytää tarvittavat palvelut ja lähtöportit.

Yhteydet Palermoon ja muualle Sisiliaan

Palermon kenttä on melko kaukana kaupungista, noin 35 kilometrin päässä Palermon keskustasta. Kentältä on kuitenkin helppoa päästä keskustaan, sillä lentokentän yhteydessä toimii Punta Raisin juna-asema. Lähijunia kulkee noin 30-60 minuutin välein. Junia lähtee myös muualle Sisiliaan, joten voit jatkaa matkaa helposti haluamaasi kohteeseen. Myös takseja on kentällä saatavilla, mutta välimatkan takia ne toki ovat hieman kalliimpi tapa matkata Palermoon.

Artikkeli jatkuu alla
Holiday ClubHoliday Club
Artikkeli jatkuu...

Catania Fontanarossan lentokenttä (CTA)

Catanian lentokenttä – CTA

Toisin kuin voisi luulla, Catania on itse asiassa suurin Sisilian lentokenttä. Kenttä on Etelä-Italian suurin kenttä ja sieltä matkustetaan runsaasti muuallekin Eurooppaan. Todella monet lomalennot Suomesta suuntaavat juuri Catanian lentokentälle.

Lennot

Kuten todettua, Cataniaan lennetään runsaasti ympäri Euroopan lukuisten lentoyhtiöiden voimin. Lennot löytää niin halpalentoyhtiöille, että perinteisimmillekin lentoyhtiöillekin. Suomesta voi löytää suoria lentoja juuri Catanian lentokentälle helpommin kuin Palermoon.

Palvelut

Kuten Palermon kenttä, tarjoaa Catania kattavat ja perinteiset lentokenttäpalvelut. Ravintoloiden joukossa on suosittuja italialaisia ketjuja, mutta myös kansainvälisiä toimijoita. Kaupat ovat varsin monipuoliset, vaikkakaan niitä ei ole ihan loputtomasti. Löydät kentän kaupoista kuitenkin vaatteita, kosmetiikkaa ja elektroniikkatuotteita.

Artikkeli jatkuu alla
EbookersEbookers
Artikkeli jatkuu...

Yhteydet lähikaupunkeihin

Catanian lentokenttä on reilun viiden kilometrin päässä kaupungin keskustasta. Keskustaan on siis helppoa ja edullista matkata paikallisbusseilla. Niitä liikkuu läpi yön, joten kentälle voi matkata julkisilla milloin tahansa.

Lisäksi tältä Sisilian lentokentältä on helppoa matkata muihinkin suosittuihin kohteisiin. Busseja kulkee muun muassa:

  • Messinaan
  • Syrakusaan
  • Taorminaan
  • Ragusaan

Catanian kentältä löytyy myös taksipalveluita. Koska matka keskustaan ei ole kovin pitkä, ei taksinkaan hinta ole aivan mahdoton. Julkinen liikenne on kuitenkin niin kätevä, että sitä kannattaa ehdottomasti suosia!

Kumpi on parempi Sisilian lentokenttä?

Palermon ja Catanian lentokentät ovat molemmat laadukkaita, joten voit huoletta valita kentän, joka on lähempänä matkakohdettasi tai tarjoaa paremmat lentoyhteydet. Kumpaakaan kenttää ei siis tarvitse vältellä matkaa valittaessa!

Artikkeli jatkuu alla
Hotels.comHotels.com
Artikkeli jatkuu...

Sisilian lentokenttien yhteystiedot

Alla vielä molempien Sisilian lentokenttien yhteystiedot:

Palermon lentokenttä (PMO)

Societa di Gestione dell´Aeroporto
I-90139 Puntai Raisi
Italia
Puh: +39 (0)91 7020111

Kotisivut: https://www.gesap.it/en/

Catanian lentokenttä (CTA)

Aeroporto Fontanarossa
I-95100 Catania
Italia
Puh: +39 (0)95 7239111

Kotisivut: http://www.aeroporto.catania.it/?lang=en

Sisilian lentokentät kartalla

Lue lisää aiheeseen liittyvää:

LomarengasLomarengas

Naantalin KylpyläNaantalin Kylpylä

Jätä kommentti