Riian vanhakaupunki – missä majoittua ja mitä tehdä?

Riian vanhakaupunki viehättää kauniilla ja historiallisilla rakennuksilla sekä laadukkailla palveluillaan. Vanhaan kaupunkiin tulee ehdottomasti tutustua Latvian lomalla!

Latvian pääkaupunki Riika tarjoaa matkailijalle runsaasti elämyksiä. Yksi kaupungin parhaista paikoista on juuri sen vanhakaupunki. Riian vanhakaupunki on nimittäin täynnä elämää ja hauskaa tekemistä. Se soveltuu täydellisesti loman keskuspaikaksi – alueella on nimittäin myös runsaasti hyviä majapaikkoja!

Riian vanhankaupungin alueet

Riian vanhakaupunki on melko iso alue, joka voidaan jakaa kolmeen keskeiseen alueeseen:

  • Doma laukums aukioon, jonka laidalta löytyy muun muassa Riian tuomiokirkko. Alue on myös koko kaupungin ja vanhankaupungin keskusta.
  • Livu laukums aukioon, minkä reunamat ovat täynnä viihdyttävää yöelämää ja kivoja pubeja.
  • Rätslaukums aukioon, mistä löydät muun muassa Riian kaupungintalon.

Ihan kaikki vanhaan kaupunkiin lukeutuvat alueet eivät periaatteessa ole historiallisesti niitä vanhempia. Kolmen aukion ympärille keskittynyttä aluetta kutsutaan kuitenkin Riian vanhaksi kaupungiksi, josta voi tuntea historian havinaa.

Pysäköinti Riian vanhassa kaupungissa onnistuu muuten helposti. Auto kannattaa ehdottomasti jättää kuitenkin aina valvotulle parkkipaikalle. Myös hotelleissa on hyvin paikkoja!

Riian vanhakaupunki – Missä majoittua?

Vanhakaupunki tarjoaa runsaasti hyviä majapaikkoja. Koska alue on matkailijoiden suosimaa, eivät kaikki alueen hotellit ole aina niitä Riian halvimpia. Tarjouksia ja edullisia vaihtoehtoja voi kuitenkin löytää netistä helposti ja vaihtoehtoja on kaikenlaisille matkaajille.

Tässä esittelyssä kolme vaihtoehtoja, jotka pitää mielessä kun haluat yöpyä juuri Riian vanhassa kaupungissa.

Neiburgs Hotel Riian vanhassa kaupungissa

Neiburgs Hotel

Neiburgs on todella laadukas hotelli aivan Riian vanhan kaupungin ytimessä. Huoneistohotellista avautuvat näkymät tuomiokirkkoon ja jugendtyylinen hotelli viihdyttää omaperäisyydellään. Huoneistot ovat laadukkaasti sisustettu ja varusteltu. Hotellista löytyy laadukas ravintola, kuntosali, sauna-osasto sekä kirjasto.


Apollo
Säästä jopa 45 % kesän lomista

Varmista kesäfiilis parhaaseen hintaan suosituimpina lomakuukausina heinä- tai elokuussa.

Tutustu tarjouksiin tästä »

Wellton Centrum Hotel & Spa Riian vanhassa kaupungissa

Wellton Centrum Hotel & Spa

Jos haluat kokea jotakin hieman erilaista, suuntaa vanhankaupungin kylpylähotelleihin. Niistä juuri Wellton –ketjun Centrum Hotel & Spa on todella laadukas ja viihdyttävä.

Modernisoitu hotelli tarjoaa hyvin varustellut huoneet sekä kauniin kylpyläosaston. Kylpylässä voi nauttia erilaisista hoidoista ja altaista. Hotellin sisäuima-allas on muuten Riian vanhankaupungin ainoa uima-allas!

Matkapojat

Löydä upeita matkatarjouksia 2024/25 lomiin! Rantalomia, kiertomatkoja, risteilyjä ja paljon muuta!

Etsi matkoja

Hotel Gutenbergs Riian vanhassa kaupungissa

Hotel Gutenbergs

Hotel Gutenbergs on loistava osoitus siitä, että Riian vanhasta kaupungista voi löytää laadukasta ja edullista majoitusta. Perheomisteinen hotelli löytyy aivan vanhankaupungin keskustasta, tuomiokirkon aukion laidalta. Historiallisessa rakennuksessa on kaunis sisustus sekä tasokkaat huoneet. Ravintolasta löytyy ihana kattoterassi, joka on avoinna kesäisin.

Neljä tärppiä Riian vanhaan kaupunkiin

Mitä kaikkea Riian vanhakaupunki sitten tarjoaa matkailijalle? Tässä neljä tärppiä sekä ideaa siihen, mitä kaikkea alueella voi tehdä, nähdä ja kokea.

1. Herkuttele laadukkaissa ravintoloissa

Ruokapaikat eivät vanhasta kaupungista lopu kesken ja Riian ravintolat ovatkin todella laadukkaita. Hyviä paikkoja löytyy esimerkiksi Galerija Centrs –ostoskeskuksen läheltä sekä Valnu iela –pääkadulta.

Apollo – Riika

Löydä parhaat lomatarjoukset Riikaan!

Etsi lomatarjouksia

2. Tutustu historiallisiin nähtävyyksiin

Riian vanhakaupunki on täynnä nähtävyyksiä. Tärkeimmät alueen nähtävyydet ovat:

  • Ruutitorni
  • Sotamuseo
  • Jaakobin kasarmit
  • Riian tuomiokirkko
  • Pietarinkirkko
Artikkeli jatkuu alempana
Löydä parhaat aktiviteetit tähän kohteeseen ja osta liput etukäteen!
Artikkeli jatkuu...

3. Tee ostoksia putiikeissa ja ostoskeskuksissa

Vanhakaupunki on todella suosittua ostosaluetta. Löydät alueelta runsaasti pikkuliikkeitä, mutta varsinaisille ostoksille kannattaa lisäksi suunnata Galerija Centrs ostoskeskukseen. Ostoskeskus on paitsi kaunis, myös täynnä laadukkaita liikkeitä. Katso täältä Riian parhaat ostoskeskukset.

4. Riian vanhakaupunki tarjoaa korkealaatuisia esityksiä

Riian vanhakaupunki on lisäksi kivaa aluetta nauttia erilaisista tapahtumista. Keskustan torit ja kadut täyttyvät kesäisin katusoittajista ja esiintyjistä. Lisäksi talvella joulutorit ovat loistava paikka nauttia paikallisesta menosta.

Tuomiokirkossa sekä alueen gallerioissa järjestetään lisäksi runsaasti erilaisia konsertteja ja esityksiä. Varsinkin pyhät ovat loistavaa aikaa nauttia vaikkapa kuorolaulusta.

Antaudu Riian vanhankaupungin vietäväksi

Tekemistä ja näkemistä siis riittää Latvian pääkaupungin historiallisessa vanhassa kaupungissa. Kun haluat hauskan, rentouttavan ja viihtyisän loman, niin ota suunnaksi monipuolinen Riian vanhakaupunki!

BOTTOM

Varaa loma edullisemmin - Tutustu äkkilähtöihin!

Avaa äkkilähdöt

Lue lisää aiheeseen liittyvää:

Jätä kommentti