MatkapojatMatkapojat

Riian joulutori 2019 – koe jouluntaikaa edullisesti

Riian joulutori on idyllinen kohde joulunaloitukseen. Historiallinen keskusta sytyttää kenet tahansa joulutunnelmaan ja löytyypä kaupungista todellista jouluhistoriaakin!

Latvian pääkaupunki on mainio kaupunkilomakohde edulliseen lomaan. Ihastuttavaan kaupunkiin on helppoa ja halpaa matkustaa Suomesta ja kaunis Riika syttyy kukoistukseen juuri joulun alla. Riian joulutori on perinteikäs ja juuri sopivan kokoinen ilahduttamaan pimeitä talvi-iltoja. Kun kaipaat vaihtelua joulunaloitukseen, kannattaa suunnaksi harkita kaunista Riikaa.

Joulutori Riiassa järjestetään kauniissa puitteissa

Riian joulumarkkinat järjestetään ehkäpä yksissä kauneimmissa puitteissa, sillä joulutorin päänäyttämönä on Tuomiokirkon aukio. Vanhassakaupungissa sijaitseva aukio on julistettu Unescon maailmanperintökohteeksi ja kauniit historialliset rakennukset luovat upean tunnelman jouluvaloin koristeltuun toriin. Historiallisen kaunis ympäristö vie sinut hetkessä postikorttimaisen kauniiseen tunnelmaan.

Jouluista historiaakin löytyy runsaasti kaupungista. Onpa jopa niin, että Riika ja Tallinna ovat leikkisästi hieman tukkanuottasilla, sillä molemmat sanovat olevansa ensimmäisen koristellun joulupuun koti. Riiassa ensimmäinen koristeltu kuusi pystytettiin peräti vuonna 1476. Tunnelmaa ja perinteistä menoa voi siis kokea juuri Riiassa jouluna.

ApolloApollo

Milloin Riian joulutori on avoinna 2019?

Riian joulumarkkinat järjestetään vuosittain aina marraskuun viimeisestä päivästä loppiaiseen asti, näin tänäkin vuonna. Avajaisten aikaan jouluvalot sytytetään torille ja tapahtumia riittää aina seuraavaan vuoteen saakka.

Riian joulutori on avoinna:

  • Maanantaista perjantaihin klo 10.-20.00.
  • Perjantaisin ja lauantaisin klo 10.-22.00.
  • Sunnuntaisin klo 10.-20.00

Lisäksi voit nauttia joulutorin tunnelmasta myös jouluaattona, sillä tori on auki silloin klo 10.-18.00. Riika joulun aikaan on varsin tunnelmallinen ja kutsuva, joten juuri joulun vietto kaupungissa ei ole ollenkaan huono valinta!

Kotisivut: http://www.vzt.lv/default

Matkapojat

Löydä upeita matkatarjouksia 2024/25 lomiin! Rantalomia, kiertomatkoja, risteilyjä ja paljon muuta!

Etsi matkoja

Joulumaistiaisia ja kivoja käsitöitä mukaan Riian joulumarkkinoilta

Kaunis aukio täyttyy siis joulun aikaan ihanista kojuista, joissa paikalliset yrittäjät myyvät jouluaiheisia tuotteitaan. Kojuja torilla on kymmenittäin, joten valinnanvaraa riittää, mutta kuitenkin niin, ettei tori tunnu mitenkään ahdistavan isolta. Kojujen valikoimiin kuuluvat muun muassa:

  • Erilaiset käsityöt, kuten kynttilänjalat ja meripihkakorut
  • Joulukoristeet ja lelut
  • Paikallisia jouluherkkuja, joihin kuuluvat muun muassa latvialainen hunaja ja piparit
Apollo – Riika

Löydä parhaat lomatarjoukset Riikaan!

Etsi lomatarjouksia

Lisäksi torilla tapahtuu paljon erilaisten konserttien muodossa. Kuulet perinteisiä latvialaisia joululauluja sekä tunnettuja englanninkielisiä teoksia. Lapsille Riian joulutori tarjoilee joulupukin kirjekonttorin, jossa voit laittaa viestiä itse joulupukille. Toki myös pukki piipahtaa paikalle päivittäin!

Kannattaa myös ehdottomasti lähteä jouluostoksille Riian ostoskeskuksiin.


Apollo
Säästä jopa 45 % kesän lomista

Varmista kesäfiilis parhaaseen hintaan suosituimpina lomakuukausina heinä- tai elokuussa.

Tutustu tarjouksiin tästä »

Muuallakin Riiassa tapahtuu joulun aikaan

Vaikka vanhassakaupungissa järjestettävä joulutori onkin se tunnelmallisin ja suosituin, on Riiassa joulun aikaan runsaasti erilaista tapahtumaa ja joulumarkkinatunnelmaa voi kokea muuallakin kaupungissa. Muun muassa Esplanade –aukiolla on perinteisesti runsaasti erilaista joulutapahtumaa. Siellä on lisäksi vuosiensaatossa viihdyttäneet erilaiset lemmikkipuistot, kuten pieni jänisfarmi muutama vuosi sitten!

Riiassa on lisäksi runsaasti erilaisia upeita kirkkoja, jotka ovat tietenkin kiireisiä juuri joulun alla. Kirkoissa järjestetään tunnelmallisia konsertteja, joihin on usein mahdollista ostaa liput ovelta. Niiden tunnelma on todella kiva tapa rauhoittua joulunviettoon.

Artikkeli jatkuu alempana
Löydä parhaat aktiviteetit tähän kohteeseen ja osta liput etukäteen!
Artikkeli jatkuu...

Tapahtumia uuteen vuoteen saakka

Riian joulutori on siis auki aina loppiaiseen asti, joten voit kokea Riian joulun jälkeenkin. Uuden vuoden aika on kiireistä aikaa, joten matkat kannattaa ehdottomasti varata jo hyvissä ajoin. Lisäksi hotellien ravintoloihin kannattaa tehdä varaukset juuri pyhäpäivien varalta niin pian kuin mahdollista.

Riika on jouluna upea paikka ja kaupungin joulumarkkinat kivaa vaihtelua niille hieman tunnetuimmille joulumarkkinoille. Jos siis kaipaat vaihtelua ja edullista lomaa joulutunnelmissa, niin suuntaa kohti Riikaa!

Riian joulutori kartalla

BOTTOM

Varaa loma edullisemmin - Tutustu äkkilähtöihin!

Avaa äkkilähdöt

Lue lisää aiheeseen liittyvää:

Jätä kommentti