MatkapojatMatkapojat

Lissabonin hintataso 2020 – houkuttelee nautiskelemaan

Portugalin pääkaupunki viettelee matkailijan monipuolisuudellaan. Mutta millainen on Lissabonin hintataso?

Lissabonin hintataso tekee kohteesta varsin houkuttelevan. Matkabudjetin ei tarvitse olla hurjan suuri, jotta loma kaupungissa onnistuu hauskasti. Toki Lissabonissakin kannattaa aina vertailla hieman hintoja ja etukäteen ostettuna voit säästää esimerkiksi pääsylipuissa kohteisiin ja erilaisiin tapahtumiin. Kaupungissa on kuitenkin helppoa herkutella ja nautiskella varsin edullisesti. Tässä hieman esimerkkejä Lissabonin hinnoista.

Artikkeli jatkuu alla
Artikkeli jatkuu...
Lissabonin hintataso 2020
Asia Hinta
Hostelli 40-50€
Hotelli – 3 tähteä 115€
Hotelli – 4 tähteä 145€
Hotelli – 5 tähteä 225€
Ateria – edullinen ravintola 9€
Ateria – McDonald’s 6€
Olut – ravintolassa 2€
Coca-Cola – ravintolassa 1,5€
Cappuccino 1,5€
Vesipullo 1,5L – kaupassa 0,7€
Taksi – aloitus 3,5€
Taksi – per km 0,5€
Bussilippu – per suunta 1,5€
Bensa – per litra 1,5€

Kattava lista Lissabonin hintatasosta: https://www.numbeo.com/cost-of-living/in/Lisbon

Apollo – Lissabon

Löydä parhaat lomatarjoukset Lissaboniin!

Etsi lomatarjouksia

Majoittuminen Lissabonissa tarjoaa runsaasti vaihtoehtoja

Yöpyminen Lissabonissa onnistuu todella edullisesti. Kaupunki on täynnä erilaisia vaihtoehtoja ja budjettimajoitusta hostelleissa on runsaasti. Edullisimmillaan voit löytää majapaikan kahdelle noin 15 eurolla yöltä. Hyvälaatuinen hotelliyö on yleensä n. 100 euron luokkaa ja viiden tähden hotelleita on mahdollista löytää jopa noin 200 eurolla.

Hotellimajoituksen hinta riippuu kuitenkin aika pitkälti ajankohdasta. Viikonloppuisin hinnat nousevat hieman ja suosituimpina kesäkuukausina hinnat ovat kalliimmat kuin vaikkapa talvisin.

ApolloApollo

Liikkuminen Lissabonissa on edullista

Julkinen liikenne toimii Lissabonissa melko hyvin, eikä lippujen hinnat päätä huimaa. Kertalippu bussiin ja metroon maksaa muutamia euroja, mutta päiväkortti kannattaa ehdottomasti hankkia, jos uskot käyttäväsi julkista yleisemminkin. Useamman päivän matkakorttin, eli LisboaCardin, hinnat ovat:

  • Alle 19 euroa 24 tunnilta
  • Alle 32 euroa 48 tunnilta
  • Alle 40 euroa 72 tunnilta

Taksi toimii Lissabonissa myös, mutta sitä ei kannata hyödyntää kuin lentokenttäkuljetuksiin. Taksi lentokentältä keskustaan on noin 15 euroa, joten ihan hirveää hintaa ei tarvitse maksaa. Toki lentokentältä keskustaan pääsee kätevästi myös metrollakin, lipun maksaessa vain muutamia euroja.

Matkapojat

Löydä upeita matkatarjouksia 2024/25 lomiin! Rantalomia, kiertomatkoja, risteilyjä ja paljon muuta!

Etsi matkoja

Lissabonin hintataso ruuan ja juoman osalta

Entäpä sitten ravintolat ja baarit? Lissabonin hintataso ruuan osalta on todella edullinen ja herkuttelemaan pääsee helposti pienelläkin budjetilla. Lounasta voi nauttia alle 10 eurolla, jolla saat perinteistä pikaruokaa tai annoksen paikallista herkkua, eli bacalhau a brasia, joka on maistuva annos seitä ja perunoita.

Illallista voi nauttia reilusti alle 20 eurolla henkilöltä ja hintaan sisältyy usein jopa talon viini. Kannattaa ehdottomasti nauttia paikallista Piri-Piri kanaa! Viinipullo aterian kanssa on monesti alle 5 euroa, joten täällä tulee nautiskella paikallisilla viineillä.

Ravintolat ja pubit myyvät oluttuoppeja noin 3 euron hintaan. Kaupasta tölkki olutta maksaa vain noin euron. Hienommat drinkit ovat kalliimpia, mutta yleisesti ottaen halvempia kuin Suomessa.


Apollo
Säästä jopa 45 % kesän lomista

Varmista kesäfiilis parhaaseen hintaan suosituimpina lomakuukausina heinä- tai elokuussa.

Tutustu tarjouksiin tästä »

Lissabonin nähtävyydet kokee edullisesti

Lissabonissa riittää rutkasti nähtävää, eikä itseään tarvitse maksaa kipeäksi. Monet Lissabonin nähtävyydet ovat itse asiassa ilmaisia. Kaupunkiin kannattaa ehdottomasti tutustua kävelemällä paikasta toiseen ja poiketen pikku kirkkoihin ja puistoihin.

Erilaisiin nähtävyyksiin sekä opastettuihin kierroksiin kannattaa ostaa liput etukäteen netistä. Tällöin säästät rahaa ja voit kokea paikallisia nähtävyyksiä reilusti alle 20 eurolla. Yllä mainittu LisboaCard –kortti kannattaa lisäksi, sillä julkisen liikenteen lisäksi kortilla pääsee moniin nähtävyyksiin samalla rahalla!

Artikkeli jatkuu alempana
Löydä parhaat aktiviteetit tähän kohteeseen ja osta liput etukäteen!
Artikkeli jatkuu...

Ostokset Lissabonissa eivät vahingoita budjettia

Jos haluat ostoksille, on Lissabonin hintataso varsin hyvä moniin eri löytöihin. Vaatteiden hinta on varsin edullinen, varsinkin jos suosit paikallisia merkkejä. Myös outlet –myymälät takaavat edulliset vaateostokset ja erityisesti nahkatuotteita kannattaa ostaa mukaansa.

Kotiinviemisiksi kannattaa lisäksi harkita paikallisia viinejä. Erilaiset käsityöt, varsinkin korkkipunokset ja –korut, ovat lisäksi edullisia ja kauniita tuliaisia. Myös savesta ja keramiikasta tehdyt korut ja kipot ovat laadukkaita.

Parhaita paikkoja ostoksiin ovat:

  • Avenida de Liberdaden liikkeet
  • Freeport Lisbon Mold Outlet –myymälä
  • Centro Colombo –ostoskeskus
  • Bairro Alton –kaupunginosa

Lissabonin hintataso takaa siis varsin rentouttavan, maukkaan ja tekemisentäyteisen loman. Ei muuta kuin matkan suunnitteluun!

BOTTOM

Varaa loma edullisemmin - Tutustu äkkilähtöihin!

Avaa äkkilähdöt

Lue lisää aiheeseen liittyvää:

Jätä kommentti