Mitkä Lissabonin nähtävyydet on pakko katsastaa?

Portugalin pääkaupunkia ei kannata unohtaa kaupunkikohteita etsittäessä. Lissabonin nähtävyydet tekevät kaupungista nimittäin uskomattoman mielenkiintoisen!

Lissabon ei ole vielä ehkä noussut Euroopan suosituimpien matkakohteiden joukkoon, mikä on melkoinen sääli. Tämä viehättävä pääkaupunki on nimittäin edullinen ja kaunis tuttavuus rennon kaupunkiloman viettoon. Lisäksi Lissabonin nähtävyydet takaavat, että kaupungissa riittää mielenkiintoista tekemistä läpi vuoden. Mitä kaikkea kaupungin nähtävyydet oikein tarjoavatkaan?

Artikkeli jatkuu alla
Artikkeli jatkuu...

Tärkeimpiä nähtävyyksiä Lissabonissa

Lissabonin nähtävyydet vaihtelevat historiallisista kohteista kiehtoviin kulttuurikohteisiin. Tärkeimpiä nähtävyyksiä Lissabonissa ovat ainakin:
Castelo de São Jorge –linnoitus Lissabonissa

1. Castelo de São Jorge –linnoitus

Lissabonin pääaukion, Rossion, lähellä on São Jorgen linnoitus, joka kuuluu kaupungin päänähtävyyksiin. Linnoitus on toiminut niin kuninkaallisten kotina, että armeijan tukikohtanakin. Sen kauniit puutarhat sopivat pieneen päiväkävelyyn ja myös maksulliseen näyttelytilaan kannattaa tutustua. Vanhakaupunki, jossa linnoitus sijaitsee, tarjoaa muutenkin runsaasti historiallista nähtävää, jonka katuja voisi helposti tutkia tuntikausia.

Kotisivut: https://castelodesaojorge.pt/en/

Miradouro do Santa Luzian näköalapaikka

2. Miradouro do Santa Luzian näköalapaikka

Lissabon nähtävyydet voi käydä ihastelemassa ensi alkuun vaikkapa Miradouro do Santa Luzian näköalapaikalta, joka tarjoaa loistavat maisemat kaupungin ylle. Jos tykkäät ottaa matkakuvia, niin tältä tasanteelta niitä saa runsaasti. Lähellä on myös kiva koristusmuseo, joka tarjoaa hieman erilaisen museokokemuksen!

Mosteiro dos Jerónimos –luostari

3. Mosteiro dos Jerónimos –luostari

Unescon suojelema luostari on kauneimpia nähtävyyksiä Lissabonissa. Luostaria alettiin rakentamaan jo vuonna 1502, joten historian havinaa riittää tässä kauniissa nähtävyydessä. Luostari on maksullinen, mutta sen suojissa riittää runsaasti nähtävää vaikka päiväksi!

Kotisivut: http://www.mosteirojeronimos.gov.pt/en/

Vasco da Gaman torni

4. Vasco da Gaman torni

Portugalin tunnetuimpiin henkilöihin lukeutuvalle Vasco da Gamalle on omistettu monet Lissabonin nähtävyydet. Näistä Vasco da Gaman torni on kiehtova tuttavuus. Kaupungin korkein rakennelma tarjoaa huikeat näköalat kaupunkiin.


Apollo
Säästä jopa 45 % kesän lomista

Varmista kesäfiilis parhaaseen hintaan suosituimpina lomakuukausina heinä- tai elokuussa.

Tutustu tarjouksiin tästä »

Lissabonin kirkot

5. Ihastuttavat kirkot

Kirkot ovat kiehtovia nähtävyyksiä Lissabonissa, eikä niistä oikein voi valita vain yhtä kohdetta. Kirkkoja tulee vastaan ihan vain kaupungissa kävellessä ja niissä kannattaa piipahtaa sisällä jos aikaa vain on. Niitä tunnetuimpia Lissabonin kirkkoja ovat:

  • Sé –tuomiorkikko
  • Santa Luzian kirkko
  • São Vicente de Fora –kirkko
  • São Roquen kirkko
Matkapojat

Löydä upeita matkatarjouksia 2024/25 lomiin! Rantalomia, kiertomatkoja, risteilyjä ja paljon muuta!

Etsi matkoja

Parque Eduardo VII puisto

6. Parque Eduardo VII

Lissabonin keskusta tarjoaa kivan puiston pieneen hengähdyshetkeen. Parque Eduardo VII:n puisto on itse asiassa melkoinen nähtävyys geometrisine kuvioineen, joten sinne kannattaa jäädä hetkeksi tutkimusretkellekin. Puiston lampien viereltä löytyy runsaasti kivoja kahviloitakin ja lapsille puistosta löytyy hieno leikkipuisto, Parque Infantil. Puistosta löytyy lisäksi runsaasti kuuluisia patsaita kuten Boteron Äiti ja lapsi.

Rua Augustan kävelykatu

7. Rua Augustan kävelykatu

Lissabonin keskusta on kävelykatujen hallitsemaa aluetta, joista Rua Augusta on melkoinen nähtävyys. Tämä kaunis kävelykatu on toki täynnä kivoja liikkeitä ja kahviloita, mutta sen koristeelliset talot ovat kauniita ihan vain ihastella. Arco da Rua Augustan portti johtaa kävelykadulle ja porttiakin kannattaa tutkia tarkemmin!

Apollo – Lissabon

Löydä parhaat lomatarjoukset Lissaboniin!

Etsi lomatarjouksia

Lissabonin nähtävyydet sopivat lapsiperheillekin

Yllä mainitut nähtävyydet Lissabonissa soveltuvat toki lapsiperheillekin, mutta kaupungissa riittää runsaasti muitakin lapsille ja nuorille soveltuvia nähtävyyksiä. Parhaimpia Lissabonin nähtävyyksiä lasten kanssa ovat ainakin:

  • Oceanário –akvaario
  • Pavilhão do Conhecimento –tiedemuseo
  • Jardim Botânico de Universidade de Lisboa, eli kasvitieteellinen puutarha
  • Museu da Marioneta -marionettimuseo

Parhaimmat nähtävyydet Lissabonin lähellä

Jos taas etsit nähtävyyksiä Lissabonin läheltä, riittää sinulle kiehtovia kohteita pienen juna- tai bussimatkan päässä. Kaupungista on helppo tehdä päiväretkiä vaikkapa Sintraan. Noin kolmen vartin päässä sijaitsevan kaupungin kauneimpia nähtävyyksiä on Palácio Nacional -palatsi. Muita lähistön kohteita ovat Cascais ja Estrol, joskin ne ovat lähinnä ihania rentouttavan rantahetken viettämiseen.

Tutustu myös muiden kaupunkien nähtävyyksiin ja katso mitä nähtävyyksiä Portugali maana tarjoaa.

Artikkeli jatkuu alempana
Löydä parhaat aktiviteetit tähän kohteeseen ja osta liput etukäteen!
Artikkeli jatkuu...

Antaudu Lissabonin nähtävyyksien lumoon

Lissabonin nähtävyydet tarjoavat rutkasti mielenkiintoisia elämyksiä ja kaupungin puikkelehtivat pikkukujat ovat täynnä hauskoja yksityiskohtia. Antaudu siis Lissabonin lumoihin ja varaa matka tähän kiehtovaan pääkaupunkiin!

Lissabonin nähtävyydet kartalla

BOTTOM

Varaa loma edullisemmin - Tutustu äkkilähtöihin!

Avaa äkkilähdöt

Lue lisää aiheeseen liittyvää:

Jätä kommentti