MatkapojatMatkapojat

Kiehtovimmat Portugalin nähtävyydet – Top-7

Kuvankaunis Portugali tarjoilee runsaasti tekemistä matkailijalle. Portugalin nähtävyydet sisältävät niin historiallisia kohteita kuin rentouttavaa hassutteluakin.

Portugali viehättää matkailijoita monipuolisuudellaan. Tämä pitkistä aurinkorannoistaan tunnettu maa on täynnä erilaisia kokemuksia. Maan ruoka on täynnä hienoja makuja ja kulttuuri koukuttaa sopivalla sekoituksella vanhaa ja uutta. Portugalin nähtävyydet tarjoavat jokaiselle jotakin, olitpa sitten perhelomalla tai reissussa puolisosi kanssa.

Artikkeli jatkuu alla
Artikkeli jatkuu...

Nähtävyyksiä Portugalissa

Mitkä sitten ovat ne parhaimpia nähtävyyksiä Portugalissa? Tässä Portugalin parhaimmat ja mielenkiintoisemmat nähtävyydet, jotka kannattaa pitää mielessä!

Coimbra kirjasto

1. Coimbran kirjasto

Portugalin historialliset nähtävyydet ovat kaunis ja mielenkiintoinen tapa palata ajassa taaksepäin. Historiallisia kohteita maassa riittää runsaasti ja näistä Coimbran kirjasto on kokemisen arvoinen.

Coimbran yliopiston yhteydessä toimiva kirjasto, Biblioteca Joanina, on maailman upeimpia. Vuonna 1290 perustettu yliopisto on vieläkin toiminnassa ja kirjastokin on siis edelleen avoinna opiskelijoille. Sinne suuntaavat myös matkailijat, sillä hulppean ylellinen kirjasto on henkeäsalpaava kokemus!

Kotisivut: http://visit.uc.pt/en/library/

Sintran kansallispalatsi

2. Sintran kansallispalatsi

Sintran kaupunki on itsessään yksi parhaimpia Portugalin nähtävyyksiä. Kaupungissa vieraillessa on kuitenkin ehdottomasti koettava kaunis Sintran kansallispalatsi. Tämä UNESCOn suojelukohde on vaikuttava näky mäennyppylällään ja sen ympärillä oleva vanhakaupunki on täynnä eri pastellinsävyisiä rakennuksia.

Kotisivut: https://www.parquesdesintra.pt/en/parks-and-monuments/national-palace-of-sintra/

ApolloApollo

Belémin torni

3. Belémin torni

Jos haluat kokea runsaasti parhaita nähtävyyksiä Portugalissa, kannattaa suunnaksi ottaa Lissabon. Tästä kaupungista löytyy monet parhaat Portugalin nähtävyydet, joista yksi on Belémin torni, joka on maan vanhimpia. Vuonna 1521 valmistunut torni antoi suojaa kaupungille joelta tulevia hyökkäyksiä vastaan.

Kotisivut: http://www.torrebelem.gov.pt/en/index.php

Lissabonin meriakvaario

4. Lissabonin meriakvaario

Lissabonin akvaario on Euroopan suurimpia ja sieltä löytyy monenmoisia mereneläviä. Akvaariot on jaettu neljää merialuseen ja siellä uiskentelevat hait ovat vaikuttava näky. Akvaariossa on myös maalla viihtyviä eläimiä, kuten pingviinejä. Tämä Portugalin nähtävyys on varsinkin perheiden mieleen!

Kotisivut: https://www.oceanario.pt/en


Apollo
Säästä jopa 45 % kesän lomista

Varmista kesäfiilis parhaaseen hintaan suosituimpina lomakuukausina heinä- tai elokuussa.

Tutustu tarjouksiin tästä »

Bom Jesus de Monte Portugali

5. Bom Jesus do Monte

Portugalin nähtävyydet sisältävät runsaasti uskonnollisia kohteita ja näistä Bom Jesus do Monte on yksi kauniimmista. Bragan kaupungissa sijaitsevan rakennuksen barokinaikainen portaikko on kaunis ja alueen sisäpihalle sijaitseva Bom Jesus –kirkko on täynnä symboliikkaa. Askelmia portaikossa riittää, joten laita hyvät kävelykengät jalkaasi!

Matkapojat

Löydä upeita matkatarjouksia 2024/25 lomiin! Rantalomia, kiertomatkoja, risteilyjä ja paljon muuta!

Etsi matkoja

Alcoutim köysirata

6. Alcoutimin rajat ylittävä köysirata

Seikkailullisia nähtävyyksiä Portugalissa riittää ja Alcoutimissa sijaitseva köysirata on niistä hurjimpia. Tämä nähtävyys vie sinut nimittäin toiseen maahan! 720 metrinen köysirata alkaa Portugalin puolella sijaitsevasta Alcoutimista ja päättyy Espanjalaiseen Sanlúcar de Guadianan kylään.

Kotisivut: https://www.limitezero.com/en/

Gabo Giraon Portugalissa

7. Cabo Girãon jyrkänne

Toinen hurjapäille soveltuva Portugalin nähtävyys on Cabo Girãon jyrkänne Madeiralla. 570 metriä merenpinnan yläpuolella sijaitseva kalliokieleke on dramaattinen nähtävyys ja vuonna 2012 rakennettu lasitasanne nostaa taatusti jokaisen matkailijan sykettä! Katso mitä muita nähtävyyksiä Madeiralta löytyy.

Mikä on paras tapa kokea Portugalin nähtävyydet?

Portugalin nähtävyydet kokee ehdottomasti parhaiten autolla. Autonvuokraus Portugalissa on helppoa ja edullista. Portugalin tiet tarjoavat kauniita reittejä, joiden avulla voit ajella yhdestä historiallisesta kaupungista toiseen ja kokea monet Portugalin nähtävyydet muutaman päivän aikana.

Varsinkin Pohjois-Portugali tarjoaa runsaasti helposti haltuun otettavia välimatkoja. Pohjois-Portugalin nähtävyydet voit kokea valitsemalla reittisi varrelle nämä kulttuuririkkaat kaupungit:

  • Porto
  • Guimarães
  • Braga
  • Coimbra

Autonvuokraus onnistuu helposti vertailemalla hintoja muun muassa Auto Europen ja Holidaycars.comin avulla. Näin löydät taatusti edullisimman vaihtoehdon Portugalin matkaasi.

Artikkeli jatkuu alempana
Löydä parhaat aktiviteetit tähän kohteeseen ja osta liput etukäteen!
Artikkeli jatkuu...

Anna Portugalin vietellä sinutkin

Portugalin nähtävyydet takaavat sen, että lomalla riittää tekemistä ja nähtävää. Tämän lisäksi maa on täynnä ihania rantalomakohteita, joissa rentoutua nähtävyyksien kiertelyn välillä, sekä makunautintoja aina viineistä leivoksiin. Portugali on monipuolinen ja vastaanottava!

Anna siis Portugalin ihastuttavan ilmapiirin houkutella sinutkin luokseen!

Portugalin nähtävyydet kartalla

BOTTOM

Varaa loma edullisemmin - Tutustu äkkilähtöihin!

Avaa äkkilähdöt

Jätä kommentti