ApolloApollo

Mitä tehdä Lissabonissa? – Herkuttele, shoppaile ja nauti maisemista!

Saattaa sisältää mainoslinkkejä.

Portugalin pääkaupunki on kovassa nousussa matkailijoiden keskuudessa. Mutta mitä tehdä Lissabonissa?

Tekemistä Lissabonissa todellakin riittää ihan kaikenlaisille matkaajille, eikä ihme, että kaupunki kasvattaa jatkuvasti suosiotaan lomakohteena. Lissabon tarjoaa perinteisiä nähtävyyksiä kirkoista museoihin sekä runsaasti hauskaa ajanvietettä lapsille ja lapsenmielisille. Lisäksi herkutteleminen paikallisilla herkuilla on ihaninta mitä tehdä Lissabonissa lomalla.

Nauti Lissabonin kauniista maisemista

Lissabon on rakennettu seitsemän kukkulan alueelle, kaupungin arkkitehtuurin ollessa erityisen kaunista ja romanttista. Siksi katujen kiertely ja maisemiin tutustuminen onkin parasta mitä tehdä Lissabonissa ollessa. Parhaita kaupunginosia ovat:

 • Baixa – Lissabonin ydinkeskusta ostoskatuineen ja pääaukioineen
 • Alfama – vanhakaupunki viehättävinä kirkkoineen sekä fadomusiikkiin liittyvine rakennuksineen
 • Belém – keskustan ulkopuolella sijaitseva viehättävä kaupunginosa

Jos haluat kokea maisemat hieman erilailla, hyppää perinteisen ratikan kyytiin. Raitiovaunuista numero 28 on yksi tunnetuimpia, sillä se kulkee suosittujen näköalapaikkojen ohi.

Myös puistoihin tutustuminen on kivaa tekemistä Lissabonissa. Puistoja kaupungissa riittää runsaasti, parhaiden puistojen ollessa:

 • Parque Eduardo VII Avenida da Liberdaden pääbulevardin päässä
 • Lissabonin kasvitieteellinen puutarha São Bentossa
 • Jardim da Estrala Estralan kaupunginosassa
Artikkeli jatkuu alla
Holiday ClubHoliday Club
Artikkeli jatkuu...

Tekemistä sateella Lissabonissa

Aina aurinko ei Lissabonissakaan paista, mutta sadepäivän tekemistä riittää kuitenkin runsaasti. Alla kolme ideaa, mitä tehdä Lissabonissa silloin kun ulkoilu ei onnistu säiden puolesta.

Tutustu Lissabonin museoihin

Lissabonista löytyy runsaasti museoita, joista monet ovat auki läpi vuoden. Huomioi kuitenkin, että museot ovat usein kiinni maanantaisin ja kuukauden ensimmäisenä päivänä museoihin pääsee usein ilmaiseksi.

Apollo – Lissabon

Löydä parhaat lomatarjoukset Lissaboniin!

Etsi lomatarjouksia

Mitkä ovat sitten ne parhaat museot Lissabonissa? Vierailla kannattaa ainakin:

 • Museu da Marinha –merenkulkumuseossa
 • Museu Calouste Gulbenkian taidemuseossa
 • Modernin taiteen ja nykytaiteen museossa CCB:ssä
 • Museu do Fadossa, joka kertoo ihanasta musiikkityylistä ja sen historiasta

Lähde ostoksille

Lissabonin hintataso takaa myös varsin edulliset kotiinviemiset. Ostoksille pääsee ihaniin pikkuputiikkeihin ja isoihin tavarataloihin. Parhaita tuliaisia ovat niin laadukkaat käsityöt, erityisesti keramiikka ja koripunostuotteet, sekä tietysti paikalliset viinit.

Tunnetuimmat ostoskadut Lissabonissa ovat Rua Augusta, Rua dos Correeiros ja Rua dos Douradores sekä niiden lähiympäristöt. Mercado da Ribeira on kaupungin perinteikäs kauppahalli, josta kannattaa ehdottomasti käydä ostamassa hieman herkkuja matkaan. Kirpparityyliset ostokset voit puolestaan tehdä Feira da Ladrasta.

Artikkeli jatkuu alla
ApolloApollo
Artikkeli jatkuu...

Herkuttele Lissabonin parhailla tuotteilla

Syöminen on parasta tekemistä Lissabonissa ja paikallisiin herkkuihin tulee ehdottomasti tutustua. Erilaiset leivokset ja pasteijat vievät nimittäin kielen mennessään. Parhaimpia ruokapaikkoja löytyy Baixasta ja Alfamasta. Jos taas haluat suunnata nauttimaan yöelämän herkuista, niin ota suunnaksi Bairro Alto. Alueella on erikoisia ravintoloita sekä railakkaita yökerhoja.

Mitä tehdä Lissabonissa lasten kanssa?

Mainitaan vielä, että Lissabon on kiva kaupunkikohde lapsiperheillekin. Tekemistä lapsille löytyy runsaasti ja monet yllä mainitut aktiviteetit onnistuvat lastenkin kanssa. Lisäksi lapset viihtyvät taatusti:

 • Oceanário de Lisboan akvaariomaailmassa
 • Museu da Marionetan marionettimuseossa
 • Lissabonin eläintarhassa
Artikkeli jatkuu alla
Naantalin kylpyläNaantalin kylpylä
Artikkeli jatkuu...

Muista hankkia Lissabon kortti käyttöön

Kun haluat matkata julkisilla liikennevälineillä ja nähdä Lissabonin parhaat nähtävyydet edullisesti, kannattaa Lissabon kortin hankkiminen. Kortin voi ostaa etukäteen netistä (katso yltä) ja sillä voi matkata julkisilla edullisesti sekä nauttia samaan hintaan pääsystä suosituimpiin nähtävyyksiin. Kortin hinta on 20 euroa 24 tunnin passista ja 34 euroa 48 tunnin kortista.

Ei siis muuta kuin matkalle Portugalin pääkaupunkiin!

Lue lisää aiheeseen liittyvää:

LomarengasLomarengas

Naantalin KylpyläNaantalin Kylpylä

Jätä kommentti