MatkapojatMatkapojat

Bali joulukuussa: ilotulituksia, temppeleitä ja ostoksia

Indonesian suosituimpiin saariin lukeutuva Bali on paratiisi vailla vertaansa. Millainen on Bali joulukuussa?

Balille matkataan nauttimaan ihanista rannoista ja vesiurheilumahdollisuuksista, sekä kiehtovasta kulttuurista. Maan edullinen hintataso ja ystävällinen ja rento ilmapiiri ihastuttavat kaikenlaisia matkaaja. Mutta minkälainen on Bali joulukuussa? Kannattaako sinne matkata silloin?

Artikkeli jatkuu alla
Artikkeli jatkuu...

Balin sää joulukuussa

Joulukuu ei ole varsinaista sesonkiaikaa, sillä talvella Balin yllä leijuu sadekausi. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että sadetta riittäisi koko ajaksi. Joulukuun keskimääräinen sademäärä on vain noin 293 millimetriä ja sateen mahdollisuus on noin 30% luokkaa.

Sateiden määrät vaihtelevat lisäksi melko paljon. Monina vuosina sateisinta on ollut juuri ennen joulukuuta ja toisina vuosina sateet ovat taas olleet pahimmillaan tammikuussa. Joulukuu onkin siis yleensä melko turvallinen valinta Balin lomaan.

Lämpöä Balilla riittää, sillä keskimääräinen lämpötila on noin +27 asteen luokkaa. Alimmillaankaan säätila ei yleensä tipu alle +20 asteen. Bali on joulukuussa säänsä puolesta siis varsin hyvä lämpimään lomaan – varsinkin kun silloin voit jättää Suomen pakkaset taakse!

ApolloApollo

Bali joulukuussa tarjoilee kivaa tekemistä

Säänsä puolesta Bali tarjoilee jouluna varsin runsaasti tekemistä, joten se on joulukohteena todella hyvä valinta. Jos sateet sattuisivatkin kohdalle, eivätkä rannat viehätä, Bali on joulukuussa täynnä tekemistä. Tässä kaksi vinkkiä mitä tehdä Balilla, jos sää yllättää:

Vieraile temppelissä

Bali on tunnettu temppeleistään ja ne ovatkin kulttuurin ja historiansa kannalta ehdottomasti tutustumisen arvoisia. Temppeleitä löytyy joka puolelta saarta, joista kolme tunnetuinta ovat:

  • Tanah Lot temppeli
  • Ulun Danu Bratan temppeli
  • Uluwatun temppeli

Kaikki yllä mainitut temppelit ovat kauniilla paikoilla ja tarjoavat parhaat puitteet hetken hiljentymiseen.


Apollo
Säästä jopa 45 % kesän lomista

Varmista kesäfiilis parhaaseen hintaan suosituimpina lomakuukausina heinä- tai elokuussa.

Tutustu tarjouksiin tästä »

Suuntaa ostoksille

Bali on edullinen ja kiehtova shoppailukohde. Saarella on runsaasti kivoja ostosmahdollisuuksia ja sieltä voi ostaa vaikkapa tarvittavat tavarat pukinkonttiin!

Jos aito käsityö ja taide kiehtoo sinua, suunnaksi kannattaa ottaa Sukawatin taidemarkkinat. Ne sijaitsevat Gianyarin alueella ja ovat monien matkailijoiden suosikkikohde osteluun. Muita ihastuttavia ostospaikkoja ovat muun muassa:

  • Ubudin tori
  • Seminyakin kadut
  • Kutan tori
  • Nusa Duan liikkeet
Apollo – Bali

Löydä parhaat lomatarjoukset Balille!

Etsi lomatarjouksia

Onnistuuko joulun vietto Balilla?

Bali joulukuussa soveltuu tietysti myös joulun juhlintaan. Vaikka Indonesia ei olekaan kristitty maa, voi joulua silti juhlistaa Balilla. Varsinkin suurimmat hotellit tarjoavat joulutunnelmaa ja niissä voi nauttia jopa balilaista jouluruokaa. Joulukoristeita löytyy myös runsaasti matkailijoiden suosimilta alueilta kuten Seminyakista ja Ubudista.

Joulu Balilla tarkoittaa ehdottomasti runsaasti ilotulituksia! Niitä voit seurata kaikissa kylissä ja kaupungeissa, sillä balilaiset rakastavat raketteja. Nämä ovat myös lapsille varmasti ikimuistoinen kokemus.

Matkapojat

Löydä upeita matkatarjouksia 2024/25 lomiin! Rantalomia, kiertomatkoja, risteilyjä ja paljon muuta!

Etsi matkoja

Minne suunnata Balilla joulukuussa?

Bali on joulukuussa siis ihastuttava matkakohde ja siellä voi viettää hieman eksoottista ja erilaista joulua. Bali jouluna on melko suosittu kohde, joten lomat kannattaa varata hyvissä ajoin – varsinkin jos olet liikkeellä omatoimisesti.

Se, minne Balilla kannattaa sitten suunnata, riippuu hieman siitä, mitä lomaltasi haluat. Suositut matkakohteet kuten Ubud, Seminyak ja Kuta ovat varsin viihtyisät ja täynnä hulinaa joulukuussa. Hieman rauhallisempaa menoa etsivien kannattaa suunnata esimerkiksi Amediin tai Ulawutuun.

Artikkeli jatkuu alempana
Löydä parhaat aktiviteetit tähän kohteeseen ja osta liput etukäteen!
Artikkeli jatkuu...

Koe rentouttava Bali

Rentoutusta ja kauniita maisemia etsivien kannattaa suunnata Balille joulukuussa. Saari on loistokohde erilaisen joulun viettoon ja Bali tarjoilee joulukuussa juuri sitä, mitä haluat – hulinaa ja vilinää tai hiljaisuutta sitä kaipaaville!

Vietä siis ikimuistoinen loma joulukuussa Balilla!

BOTTOM

Varaa loma edullisemmin - Tutustu äkkilähtöihin!

Avaa äkkilähdöt

Lue lisää aiheeseen liittyvää:

Jätä kommentti