ApolloApollo

Bali tammikuussa rakastuttaa leppoisalla säällä

Saattaa sisältää mainoslinkkejä.

Bali on tammikuussa luultua ihanampi vaihtoehto rentoon lomaan. Millaista säätä tältä paratiisisaarelta voikaan odottaa juuri tammikuussa?

Indonesiaan kuuluva Bali on monen suomalaisen unelmien lomakohde. Tämä rentouttava paratiisi tarjoaa matkailijalle turkoosia vettä, auringon lämpöä ja kiireetöntä menoa. Mutta onko Bali tammikuussa maineensa veroinen aurinkokohde? Kannattaako sinun matkustaa juuri tammikuussa Balille vai olisiko jokin muu vuodenaika parempi rennon loman viettoon?

Millainen on Balin sää tammikuussa?

Lämmin loma Balilla onnistuu läpi vuoden, sillä lomasaaren ilmasto on trooppinen. Tästä huolimatta, Bali tarjoilee tammikuussa kuitenkin hieman normaalia epävakaisempaa säätä. Tammikuu on nimittäin sadekautta Balilla, joten verrattuna kuivaan kauteen, sateisiin törmää melko varmasti lomalla.

Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että vettä sataisi jatkuvasti ja ettei Balille tammikuussa kannattaisi matkustaa. Sateet Balilla ovat nimittäin todella kuuriluontoisia, mikä tarkoittaa sitä, että vettä voi sadella vain tunnin ajan ja sitten voit taas nauttia auringonpaisteesta.

Keskilämpötilat kun vielä tammikuussakin pysyvät lähempänä +30 lämpöastetta, joten sade ei haittaa lämpöä kaipaavia. Korkeammalla vuoristossa lämpötila voi öisin laskea lähemmäs +10 lämpöastetta, mutta vuoristossakin on päivisin todella lämmintä. Lämpöä riittää jopa niin paljon, että pienet kuuriluontoiset sateet eivät juuri haittaa – ne pikemminkin viilentävät ilmastoa todella mukavasti.

Balin sää tammikuussa on siis:

  • Lämmin ja aurinkoinen, sillä auringonvaloa riittää joka päivä noin 12 tunniksi.
  • Ajoittain sateinen, sateiden ollessa kuuroluontoisia ja sadepäiviä ollessa noin 16 koko kuukauden aikana.
Artikkeli jatkuu alla
Holiday ClubHoliday Club
Artikkeli jatkuu...

Bali on tammikuussa kiireetön ja edullinen lomakohde

Bali tarjoaa tammikuussa siis varsin kivat sääolosuhteet. Koska kyseessä on virallinen sadekausi, ei Balin vilkkain matkasesonki sijoitu juuri tammikuuhun. Tämä on matkailijan kannalta varsin hyvä uutinen, sillä se tarkoittaa todella edullisia majoitusmahdollisuuksia ja kiireetöntä menoa. Matkailun vähentyessä voit löytyy laadukkaita majapaikkoja jopa puolet normaalia halvemmalla!

Jos siis haluat edullisen ja laadukkaan loman kiireettömässä ilmapiirissä, suuntaa juuri tammikuussa Balille. Varsinkin omatoimimatkailu on helppoa ja halpaa juuri tammikuussa.

Tutustu Balilla tammikuussa saaren kulttuuriin

Ajoittaisista sateista johtuen on tammikuu parasta aikaa tutustua lomasaaren kulttuuriin. Temppelit ja museot antavat nimittäin kivan suojan mahdollisilta kuurosateilta. Tutustumisen arvoisia kulttuurikohteita Balilla ovat ainakin:

  • Upudin, Denpasarin ja Kutan museot
  • Tirta Empul ja sen pyhät lähteet
  • Pura Besakihin temppeli
Apollo – Bali

Löydä parhaat lomatarjoukset Balille!

Etsi lomatarjouksia

Tämän lisäksi tutustuminen Balin ruoka- ja juomakulttuuriin kannattaa. Bali on tammikuussa varsinkin kahvinystävien unelma, sillä sadekausi on kahvipapujen kasvattamisen kulta-aikaa. Tee siis retki paikallisiin kahviviljelmiin ja ihastu aitoon balilaiseen kahviin.

Myös retki riisipelloille kannattaa, sillä niiden vehreys on parhaimmillaan juuri talvella.

Artikkeli jatkuu alla
ApolloApollo
Artikkeli jatkuu...

Vinkkejä Balin matkaan tammikuussa

Matkustaminen tammikuussa Balille on siis todella hyvä idea ja oiva keino paeta Suomen pakkasia. Balin sää tammikuussa takaa taatusti lämpöä, mutta rannalla löhöilyn lisäksi kannattaa hyödyntää Balin loistavat kulttuurimahdollisuudet, ihana ruokakulttuuri sekä laadukkaat kauneushoidot.

Jotta matkasi Balille tammikuussa olisi varmasti onnistunut, tässä vielä muutama vinkki:

  • Ötököitä on varsinkin sateen jälkeen enemmälti, joten varaa hyttysmyrkkyä mukaan!
  • Juo vain pullotettua vettä, sillä sateet voivat aiheuttaa tulvia, joiden johdosta hanavesi voi olla huonoa (lähinnä maun puolesta).
  • Pakkaa kevyt sadetakki mukaan, jos haluat suojata vaatteitasi.
  • Älä unohda aurinkovoidetta ja varmista, että se soveltuu kosteaan ilmaan!

Näiden vinkkien avulla voit kokea Balin tammikuussa ja viettää rentouttavan ja unohtumattoman loman!

Artikkeli jatkuu alla
Naantalin kylpyläNaantalin kylpylä
Artikkeli jatkuu...

Lue lisää aiheeseen liittyvää:

LomarengasLomarengas

Naantalin KylpyläNaantalin Kylpylä

Jätä kommentti